Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Little Thunder - The Artist

Η Ασία έχει κι άλλους κομίστες εκτός από τους Ιάπωνες

Η Little Thunder (με κανονικό όνομα Cheng Sum-ling) είναι μία καταπληκτική εικονογράφος και δημιουργός manga από το Hong Kong, ή μάλλον καλύτερα manhua, όπως ονομάζονται τα comics στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Στο internet δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες για αυτήν, όμως εγώ έψαξα και βρήκα οτι ξεκίνησε να συνεργάζεται με το περιοδικό comics A-Club ήδη από την τρυφερή ηλικία των 11 (!), με το εικονογραφικό της στύλ να έχει εξελιχθεί αξιοθαύμαστα, και τα υπέροχα, απαλά της χρώματα να θυμίζουν περισσότερο την ευρωπαϊκή σχολή, παρά την κουλτούρα των comics της ανατολής. Συνηθίζοντας να χρησιμοποιεί στις ιστορίες της δυνατές και sexy γυναίκες πρωταγωνίστριες, η πιο γνωστή εκδομένη δουλειά της είναι το πολύ όμορφο Kylooe (2010-2012), μία τριλογία graphic novels για ένα μικρό κορίτσι που δημιουργεί ένα μαγικό, φανταστικό κόσμο για να ξεφύγει από τη μοναξιά της. Έχει κυκλοφορήσει επίσης ένα artbook με τίτλο Remember to forget, και έχει συμμετάσχει στην έκθεση ερωτικής τέχνης Que Sera, Sera, που εγκαινιάστηκε στις 11 Ιουλίου του 2015 στο χώρο του sex shop Sally Coco στο Hong Kong.

Την 6-σέλιδη ιστορία The Artist τη δημιούργησε η Κεραυνούλα το 2013, και την ανέβασε στο λογαριασμό της στο behance (και πολύ καλά έκανε). Ηρωίδα είναι μία νεαρή σκιτσογράφος (alter ego ? μπορεί) που διαπιστώνει με κάπως άσχημο τρόπο οτι δεν έχει απόλυτη κυριαρχία πάνω στους χαρακτήρες που σχεδιάζει, όπως παραδοσιακά πιστεύουν οι δημιουργοί comics. Η ιστορία δεν υπάρχει μεταφρασμένη στα αγγλικά, αλλά βγάζει εύκολα νόημα και χωρίς να ξέρει κάποιος κινέζικα, κάτι που αποδεικνύει τη μεγάλη δύναμη της εικόνας στο ρόλο της αφήγησης και άρα... τη μεγάλη δύναμη του μέσου των comics.

(Διαβάζεται από τα αριστερά προς τα δεξιά - άλλη μια "συγγένεια" με την ευρωπαϊκή σχολή)









Να'την και η καλλιτέχνις ! Όνομα και πράμα ! Και Little, και Thunder !



3 σχόλια:

  1. Πολυ ομορφη ιστορια και διδακτικη. Συγχαρητηρια και για το μπλογκ σου, προσφατα το ανακαλυψα και πλεον μπαινω συχνα. Καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε Σωτήρη και καλωσόρισες στο 2d-domain. Ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια. Το δίδαγμα της ιστορίας είναι "πρόσεχε τί σχεδιάζεις." Καλά τα λέει το τερατάκι.

      Διαγραφή