Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Robert Crumb - Footsy

Ο μεγάλος Robert Crumb μας περιγράφει πώς έγινε ένας έφηβος σεξομανής

O Robert Crumb ασφαλώς και δε χρειάζεαται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και όλοι όσοι φίλοι των comics έχουν ασχοληθεί με το σπουδαίο έργο του γνωρίζουν οτι είναι σεξομανής, και μάλιστα από αρκετά μικρή ηλικία. Πρώτος απ'όλους βεβαίως το (ανα)γνωρίζει ο ίδιος, και τρελαίνεται να μας περιγράφει με κάθε ειλικρίνια όλες τις μικρές ή μεγάλες ερωτικές του περιπέτειες, είτε αυτές έχουν ευτυχή κατάληξη για τον ίδιο είτε όχι. Έχοντας αναδειχθεί ήδη από τη θεότρελη δεκαετία του '60 ως ο πατριάρχης των αμερικάνικων underground comics (ή comix), ο Crumb απόλαυσε και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα οφέλη που του προσέφερε η διασημότητά του ως προς τις σχέσεις του με τις γυναίκες, οι οποίες σε αντίθετη περίπτωση (αν δεν ήταν διάσημος) ούτε που θα γυρνούσαν να τον κοιτάξουν - ο ίδιος τα λέει.

Εκτός από το γνωστό κόλλημα που έχει ο Crumb με τους τεράστιους γυναικείους κώλους (πρωτοπόρος πάντως, ο υπόλοιπος πλανήτης περίμενε 30 χρόνια και κάτι Jennifer Lopez και Kim Kardashian για να φτάσει εκεί), έχει και αρκετές άλλες φαντασιώσεις και φετίχ. Ένα από τα μεγαλύτερά του φετίχ είναι και αυτό με τα γυναικεία πόδια (οκ, αυτό υπήρχε πάντα), και το 1987, στο 20στο τεύχος του φοβερού underground περιοδικού Weirdo που επιμελούνταν ο ίδιος, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας πώς ξεκίνησε αυτή του η μανία.











Το εξώφυλλο του Weirdo #20 (άνοιξη του 1987), και η πρώτη σελίδα του Footsy χρωματισμένη



2 σχόλια:

  1. Ρομβέρτος Κράμβης, ο ζωντανός θρύλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θυμάμαι οτι τον γουστάρεις πολύ φίλε Απρόσιτε, όπως φυσικά και όλοι οι λάτρεις των καλών comics. Τα έχει τα θεματάκια του, αλλά αυτό δε μας απασχολεί. Τεράστιος δημιουργός, και τώρα που το σκέφτομαι τον έχω "παραμελήσει" λίγο.

      Διαγραφή