Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Neo Devilman by Katsuya Terada

Αυθεντική Manga Cult-ίλα και Καφρίλα !!!

Το Devilman είναι μία από τις πλέον γνωστές και... διαβόητες σειρές manga, ένας χαρακτηρισμός που συνόδευε αρκετά συχνά τις δουλειές του μεγάλου και αμφιλεγόμενου δημιουργού Go Nagai. Γεννημένος το 1945, ο Nagai ξεκίνησε την πορεία του στα ιαπωνικά comics στα μέσα της δεκαετίας του 60, με πρώτη μεγάλη του επιτυχία το... ανωμαλιάρικο Shameless School (1968). H σειρά και ο ίδιος ο δημιουργός δέχθηκαν σκληρή κριτική για την εισαγωγή του ερωτικού στοιχείου στα ιαπωνικά σχολεία, και η επόμενη σημαντική δουλειά του... στιγματισμένου mangaka δε βοήθησε και πολύ την εικόνα του. Ήταν το Devilman (1972), μία σειρά που παρουσίαζε τον αέναο πόλεμο του παράδεισου με την κόλαση, παίρνοντας τη μεριά... της κολάσεως ! Εμπνευσμένο από τις υπέροχες εικονογραφήσεις του Gustave Doré για τη Θεία Κωμωδία του Dante, και βασισμένο στην προηγούμενη manga δουλειά του δημιουργού, Maō Dante, το Devilman έγινε με τη σειρά του στόχος κριτικής για την υπερβολική, γραφική του βία αλλά και την ωραιοποίηση του κακού. Αλλά, όπως και το Shameless School, είχε τεράστια επιτυχία, ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό, πυροδοτώντας κύμα αντιγραφών και παραμένοντας δημοφιλές και καρα-cult μέχρι και σήμερα.

Απόδειξη της επιδραστικότητας και επιτυχίας του Devilman είναι η κυκλοφορία του Neo Devilman, μίας συλλογής σύντομων ιστοριών από guest καλλιτέχνες με θέμα τον διαβολικό ήρωα του Nagai, η οποία εκδόθηκε στην Ιαπωνία το 1999, δηλαδή πάνω από 25 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της original σειράς. Οι περισσότερες ιστορίες λειτουργούν κάπως σαν spin-off της κύριας σειράς, διαδραματίζονται δηλαδή παράλληλα με την κεντρική ιστορία, προσθέτοντας βάθος στον χαρακτήρα και τον κόσμο του. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες δημιουργούς ήταν και ο εκπληκτικός καλλιτέχνης Katsuya Terada, γνωστός περισσότερο για τις εικονογραφήσεις του και το σχεδιασμό χαρακτήρων και σκηνικών για video games. Η εξαιρετική εικονογραφική του ικανότητα και τα πλούσια χρώματά του κάνουν τη 16-σέλιδη, υπερ-καφρίλικη ιστορία του να ξεχωρίζει με άνεση ανάμεσα στις υπόλοιπες της συλλογής Neo Devilman.Χαριτωμένο, ε ?

Η συλλογή Neo Devilman ακολουθήθηκε από 2 ακόμη τόμους, με τους ευφάνταστους τίτλους Neo Devilman 2 και 3, και συμμετοχές από σημαντικούς καλλιτέχνες του κόσμου των manga όπως οι Tatsuya Egawa, Ken Ishikawa, Noriko Nagano, Kazuko Yumeno, Miki Toro, Sho-u Tajima και Iou Kuroda μεταξύ πολλών άλλων.

Πάρτε και μία γεύση από την ιστορία του Go Nagai από τον πρώτο τόμο της συλλογής, με τη χαρακτηριστική εικονογράφηση του μεγάλου δημιουργού που έκανε εξαιρετικά δημοφιλή τον ήρωα αλλά και γενικά τη "σκηνή" των kaiju monsters (Godzilla, κτλ)....

Το εξώφυλλο της συλλογής Neo Devilman 1 (1999), στην οποία περιέχονται οι ιστορίες, και μία υπέροχη εικονογράφηση του Devilman από τον δάσκαλο Katsuya TeradaΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου