Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Pan Pan - Surreal Cityscapes

Ένας υπέροχος Αντιτουριστικός Οδηγός από τον Παναγιώτη Πανταζή

Ο Παναγιώτης Πανταζής (a.k.a Pan Pan) είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους και αντισυμβατικούς δημιουργούς comics της ακμάζουσας τα τελευταία χρόνια ελληνικής σκηνής. Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είναι εικονογράφος, comic artist και μουσικός. Εμφανίστηκε στο χώρο στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, με την comics σειρά του re/stor.diaries που δημοσιευόταν σε συνέχειες στο θρυλικό «9» της Ελευθεροτυπίας. Στις πιο γνωστές δουλειές του συγκαταλέγονται το υπέροχο, self-published φανζινάκι του Common Comics, το ΤΩΡΑ με τον Τάσο Παπαϊωάννου, τα 2 τεύχη του Πιάσε με αν μπορείς με τον Τάσο Ζαφειριάδη, και το συλλογικό Lynch.

Η υπέροχη σειρά κινούμενων εικονογραφήσεων Αντιτουριστικός Οδηγός δημοσιεύτηκε σε συνέχειες το καλοκαίρι του 2016 σε ένα site που αγαπάει πολύ τα comics (και άρα το αγαπάμε και εμείς), το socomic.gr. Ενάντια στη μελαγχολία που απολύτως λογικά κυριεύει αυτούς που περνούν όλο το καλοκαίρι σε κάποια μουντή μεγαλούπολη, ο οδηγός του Παν Παν μας δείχνει εναλλακτικούς τρόπους να βλέπουμε και να βιώνουμε τη γκρίζα πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Η έντονη χρωματική παλέτα του ταλαντούχου δημιουργού μεταμορφώνει τις άχρωμες γωνιές της Αθήνας (και μερικές της Θεσσαλονίκης) σε ψυχεδελικά, pop art τοπία με έξυπνες σουρρεαλιστικές πινελιές. Απολαύστε !



Πατησίων & Κύπρου



Ιλίσσια



Ηλιούπολη



Καλλιθέα



Φωκίωνος Νέγρη



Άνω Κυψέλη



Υμηττός



Πεδίον του Άρεως



Νέα Κυψέλη



Χίλτον



Νίκαια



Κάτω Πατήσια



Παγκράτι



Εγνατία, Θεσσαλονίκη



Καλογρέζα



Βύρωνας



Αιγάλεω



Μενίδι



Πανεπιστημιούπολη



Στοά του Βιβλίου



Μπραχάμι



Πύργος Απόλλων, Πανόρμου



Κάτω Πετράλωνα



Ορίστε και μερικά από τα γνωστά ή και λιγότερο γνωστά αστικά τοπία που ενέπνευσαν τον Παναγιώτη Πανταζή να φιλοτεχνήσει τις υπέροχες αυτές, πολύχρωμες εικονογραφήσεις. Τα ακριβή σημεία φρόντισε ο ίδιος ο δημιουργός να μας τα γνωστοποιήσει, μέσω links των χαρτών του Google. Ευχαριστούμε !










Δείτε όλη την υπέροχη σειρά Αντιτουριστικός Οδηγός του Παναγιώτη Πανταζή στο socomic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου