Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Juan Gimenez - Timescooter

Μια μικρή sci-fi ιστορία του εικονογράφου των Μεταβαρόνων

Ο Juan Gimenez είναι ένας εξαιρετικός αργεντινός εικονογράφος του κόσμου των comics, γνωστός περισσότερο για την εξαιρετική δουλειά του στην επική σειρά επιστημονικής φαντασίας La caste des Méta-Barons (Το έπος των Μεταβαρόνων) του Alejandro Jodorowsky. Έκτος όμως από το διάσημο αυτό, εμβληματικό έργο που ξεχωρίζει ανάμεσα στη βιβλιογραφία του, ο Gimenez έχει πολλές ακόμη αξιόλογες δουλειές (Leo Roa, The City, The Fourth Power), συνήθως με την αγαπημένη του, sci-fi θεματολογία και πάντα με τα υπέροχα, εκφραστικά του χρώματα. Ανάμεσα στις καλύτερες δουλειές του συγκαταλέγονται και αρκετές σύντομες ιστορίες, τις οποίες δημοσίευε σε περιοδικά comics όπως το εμβληματικό γαλλικό Métal Hurlant, το αμερικάνικο Heavy Metal, τα ισπανικά 1984, Zona 84 και Comix International, και τα ιταλικά Lanciostory, Skorpio και L'Eternauta. Συγκεκριμένα οι ιστορίες του της περιόδου 1980-1985 θεωρούνται οι κορυφαίες του (πολύ σωστά), συνθέτοντας τη... συλλογή που έχει ονομαστεί Time Paradox.

Η 6-σέλιδη ιστορία Timescooter, που ανήκει στις λεγόμενες Time Paradox Tales, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο ιταλικό περιοδικό L'Eternauta #29 το Σεπτέμβριο του 1984, και έπειτα στο αμερικάνικο Heavy Metal #103 του Οκτωβρίου του 1985. Παραδόξως (εεεμ, δεν είναι τυχαία paradox), η όμορφη ιστορία δεν έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή A Matter of Time (Catalan Communications, 1985) που συγκεντρώνει αρκετές από τις ιστορίες αυτές, αλλά δε θα κάτσουμε να σκάσουμε κι όλας.






...Να και το εξώφυλλο του L'Eternauta #29 (Σεπτέμβριος 1984)


6 σχόλια:

  1. Ειναι φοβερος σχεδιαστης! Δεν ειχα δει αλλη δουλεια του εκτος απο τους Μεταβαρονους, και τωρα το επιβεβαιωνω. Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε/η k_s !
      Είναι όντως φοβερός εικονογράφος, και λίγο υποτιμημένος νομίζω. Τα δικά του σενάρια δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό, αλλά οι εικονογραφήσεις του είναι πάντα κορυφαίες. Οι Μεταβαρόνοι πάντως είναι σίγουρα η καλύτερη δουλειά της καριέρας του.

      Διαγραφή
  2. (Βάσω) από υπόθεση δε λέει και πολλά, αλλα έχει καταπληκτικό,μοναδικό στυλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου και πάλι ανώνυμη Βάσω ! Το θέμα της ανωνυμίας σου δεν το έχω ξεχάσει, και τα σενάρια συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν σε όλο το internet. Πάντως για τον κύριο Gimenez τα λέμε και πιο πάνω, οι καλύτερες δουλειές του είναι αυτές που το σενάριο το γράφει άλλος. Ε, δε γίνεται να είμαστε όλοι writer / artist !

      Διαγραφή
    2. ελπιζω να λυθηκε το μυστηριο στο προηγουμενο σχολιο και να μπορεσεις να κοιμηθεις επιτελους :P

      Διαγραφή
  3. Ευτυχώς που λύθηκε, γιατί είχε 5 μέρες να με επισκεφθεί ο κύριος Dream (μην ξεχνιόμαστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή