Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται το 1ο AthensCon

Μετά το comicdom-con, η Αθήνα αποκτά και 2ο φεστιβάλ comics

Καλά νέα για τους έλληνες κομιξόφιλους. Στις 14 και 15 Νοεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο θα πραγματοποιηθεί το 1ο AthensCon, ένα φεστιβάλ με θέμα τα comics, τον κινηματογράφο, τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα συλλεκτικά αντικείμενα (φιγούρες, κτλ). Δηλαδή... η χαρά του geek !

Η σελίδα του φεστιβάλ μας ενημερώνει οτι To AthensCon είναι το πρώτο φεστιβάλ στη χώρα που θα έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Θα είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή. Καθένας από εμάς επιλέγει να γεμίζει τη ζωή του με τον τρόπο που του αρέσει. Τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα μας χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική. Το φεστιβάλ θα είναι γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα όλων των ειδών που θα γεννιούνται μέσα από το κάθε βήμα που θα κάνουν οι επισκέπτες στο χώρο της διήμερης εκδήλωσης.

Στο φεστιβάλ οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά: ηθοποιούς και καλλιτέχνες διεθνούς και εγχώριου βεληνεκούς, συγγραφείς και σκιτσογράφους από το χώρο των κόμικς, ηθοποιούς από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και celebrities που θα λάβουν μέρος σε ομιλίες, θα δίνουν αυτόγραφα και θα βγαίνουν φωτογραφίες με τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν νέες τέχνες συμμετέχοντας στα σεμινάρια και τα workshops που θα γίνουν σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους. Μπορούν, όμως, και να αποκτήσουν νέα χόμπι δοκιμάζοντας καινούρια video games, γνωρίζοντας κάποια από τα πολυάριθμα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και συμμετέχοντας στις πολυποίκιλες δραστηριότητες που θα φιλοξενεί το φεστιβάλ. Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να αποκτήσουν κάποιο καινούριο θησαυρό για τη συλλογή τους από τους εκθέτες που θα παρευρίσκονται στο χώρο, αλλά και να φωτογραφηθούν από κοντά με μοναδικά κομμάτια από την ιστορία του κινηματογράφου που θα εκτίθενται.

Ενημερώνω οτι το φεστιβάλ δεν είναι τσάμπα. Θα υπάρχει αντίτιμο 7€ για την κάθε ημέρα.
Στα πιο ενδιαφέροντα events που θα περιλαμβάνει το φεστιβάλ συγκαταλέγεται σίγουρα (τουλάχιστον για τον γράφοντα) η ερωτική έκθεση Once Upon a Horny Time. Είκοσι κλασικά και σύγχρονα παραμύθια εικονογραφούνται από ταλαντούχους Έλληνες σχεδιαστές και παρουσιάζονται για πρώτη φορά απαλλαγμένα από κάθε φραγμό. Μωρέ μπράβο ! Στην έκθεση θα συμμετάσχει μία dream team της ελληνικής σκηνής comics, με δημιουργούς όπως οι Πέτρος Ζερβός, Μάνος Λαγουβάρδος, Τάσος Μαραγκός (Tasmar), Δημήτρης Βιτάλης, Γιώργος Γούσης, Αλέξια Οθωναίου, Θανάσης Πέτρου και πολλοί άλλοι.
Σχετικά με το AthensCon
Σελίδα του φεστιβάλ στο facebook
Τοποθεσία Εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου