Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Great Comics That Never Happened

Εξώφυλλα από αναπάντεχα comics που... δεν υπήρξαν ποτέ !





Το Comics Alliance είναι ένα από τα μεγαλύτερα sites που ασχολούνται με τα comics παγκοσμίως. Βεβαίως, το 99% του περιεχομένου του είναι για τους super heroes και τις ταινίες τους που έχουν πλημμυρίσει το Hollywood, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το Φεβρουάριο του 2010 πάντως τους ήρθε η πολύ καλή ιδέα να παραγγείλουν σε γνωστούς εικονογράφους του χάρτινου σύμπαντος να φιλοτεχνήσουν μία σειρά από εξώφυλλα φανταστικών comics - φανταστικών όχι με την έννοια των πολύ καλών, αλλά οτι δεν υφίστανται. Όπως εύστοχα αναφέρει και η ανακοίνωση του γνωστού site: "ComicsAlliance brings you the best comic book adventures that do not, could not, and sometimes should not exist". Το project διήρκησε μέχρι τον Απρίλιο του 2012 με ιδιαίτερη επιτυχία και ιδιαιτέρως διασκεδαστικά αποτελέσματα.

Φυσικά, και στα εξώφυλλα αυτά το το 99% είναι super hero θεματολογίας αλλά, αφού μιλάμε για παρωδίες, το αυστηρώς Αντι-Super παρόν blog θα κάνει μια εξαίρεση και θα τα παρουσιάσει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μερικά από αυτά έχουν πολλή πλάκα.

Δείτε όλα τα ανύπαρκτα comics, με τα υπαρκτά εξώφυλλα








Tο πολύ διασκεδαστικό αυτό project του Comics Alliance ανέλαβε αρχικά ο εικονογράφος Rusty Shackles, πλαισιωμένος από το συγγραφέα Chris Sims ο οποίος έγραφε ένα υποθετικό σενάριο για κάθε ένα από τα αναπάντεχα αυτά Crossovers *. Όταν ο Shackles αποχώρησε, τη δουλειά συνέχισε μία πλειάδα όχι πολύ γνωστών, πλην όμως ταλαντούχων εικονογράφων, όπως οι Steven Sanders, Nate Bellegarde, Dean Trippe, Coleen Coover, Kevin Mellon, Jess Fink, Tom Scioli, και άλλοι. Ανάμεσά τους προσωπικά ξεχωρίζω τον master της σάτιρας Kerry Callen.

* Crossover ονομάζεται η πρακτική όπου ένας ήρωας comics εμφανίζεται ως guest star στη σειρά κάποιου άλλου. Π.χ ο Batman στο τεύχος της σειράς Batman Re-Re-Re-Returns #9.999 τα βρίσκει σκούρα με κάποιον αντίπαλό του, και ΤΣΟΥΟΥΟΥΠ ! εμφανίζεται ο Superman, κάνει τους κακούς αβγοτάραχο και εξαφανίζεται πάλι.

Πάρτε μία ακόμη γεύση αναπάντεχων Comic Crossovers

TOP 25 Απίστευτα Comic Crossovers - part 1
TOP 25 Απίστευτα Comic Crossovers - part 2







8 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα! Τέλειο!!! Μου θύμισε κάποιες παρωδίες του MAD, μόνο που εδώ φαντάζει ακόμα περισσότερο πειστικό! Και τι δε θα έδινα να συνοδεύονταν τα εξώφυλλα από αντίστοιχο περιεχόμενο! (θα είχα αγοράσει χωρίς δεύτερη σκέψη το "Batman & Motorhead", το "Bettie Marries Veronica" και το τεύχος με τον κομμουνιστή Σούπερμαν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια από τα εξώφυλλα συνοδεύονται από ιστορίες που έχει γράψει κυρίως ο Chris Sims, αλλά τα σενάρια δεν έχουν δημοσιευθεί, δεν ξέρω γιατί. Ο κομμουνιστής Σούπερμαν είναι νομίζω κι εμένα το αγαπημένο μου.

      Διαγραφή
  2. Χεχεχε γαμάτες δουλειές (ξέχασες το Μπάτμαν - Ρίτα ιερόσυλε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχ α χα χα χ α χα, το Μπάτμαν - Ρίτα θέλει ολόκληρη ανάρτηση μόνο του, δε θα το έβαζα μαζί με την πλέμπα !

      Διαγραφή
  3. πολλη πλακα!και ιδιαιτερα καλοφτιαγμενα εξωφυλλα!
    μου αρεσε πολυ αυτο με τον Krampus και ο γαμος των Bettie και Veronica!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ καλοφτιαγμένα όντως, και μάλιστα κάποια έχουν υποστεί "παλαίωση", π.χ ο κομμουνιστής Σούπερμαν ή το μικρό μου Πόνυ, που είναι φτιαγμένο με το στύλ του Jack Kirby από τα 60s. Το Bettie και Veronica βλέπω οτι έχει κοινό, να μαζέψουμε υπογραφές να το φτιάξουν κανονικά.

      Διαγραφή
    2. ε συγνωμη,αν ημουν η μπετυ πχ θα προτιμουσα τη βερονικα απο τον φλωρακο :P

      Διαγραφή
    3. Σωστήηηηη ! Γυναικεία εκδίκηση. Εεεεε, ο μαλάκας 30 χρόνια να αποφασίσει, τα'θελε ο φλώρικος κώλος του

      Διαγραφή