Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Luis Royo - DOME

Η εκπληκτική τοιχογραφία των Luis και Rómulo Royo

Το 2006 ο γνωστός εικονογράφος της fantasy art Luis Royo ανέλαβε ένα ασυνήθιστο, όσο και απαιτητικό project. Ένας ρώσος μεγιστάνας του ανέθεσε να καλύψει με την υπέροχη τέχνη του ένα θόλο έκτασης 80 τ.μ στην έπαυλή του στη Μόσχα. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης το θεώρησε ως πρόκληση, μιάς και στην πολύχρονη ενασχόλησή του με τη ζωγραφική δεν είχε επιχειρήσει κάτι παρόμοιο. Έτσι, μαζί με το γιό του, επίσης ζωγράφο Rómulo Royo έμεινε επί 6 μήνες στη Ρωσία, δουλεύοντας ακατάπαυστα, μέχρι που ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο σε έκταση έργο της καριέρας του. Το αποτέλεσμα είναι απλά εξαιρετικό !

Η διαδικασία της δημιουργίας της τοιχογραφίας των δύο Royo, αλλά και η τελική, υπέροχη τοιχογραφία του θόλου εκδόθηκε έπειτα στο βιβλίο DOME, περιέχοντας πολλές κοντινές λεπτομέρειες του τεράστιου έργου. Η θεματολογία είναι ερωτική, στο γνωστό στύλ του καλλιτέχνη, και αναπαριστά μία εναλλακτική εκδοχή αρχαίων μύθων με εμφανείς επιρροές από την κλασσική ζωγραφική της ρομαντικής περιόδου.



Περισσότερες από 40 μεγάλες γυναικείες μορφές δεσπόζουν στο θόλο, ερωτοτροπώντας με λαγνεία και χάρη μπροστά από ονειρικά τοπία που παίζουν με την αρχιτεκτονική και την προοπτική. Με λίγη υπερβολή θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε το έργο ως "μία αισθησιακή Capella Sixtina". Αλλά, αντί να υπερβάλλουμε, απολαύστε την υπέροχη δουλειά του μάγου Luis Royo που ακολουθεί παρακάτω.








DOME @ royo-royo.com
DOME @ luisroyo.fr
DOME @ luisroyofantasy.com
DOME @ global comix blog
DOME @ dana-mad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου