Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Αρκάς - Φάε το κερασάκι



Η μίνι σειρά strips Φάε το κερασάκι είναι μάλλον η πιο άγνωστη δουλειά του πατριάρχη των ελληνικών χιουμοριστικών comics, του φοβερού και τρομερού Αρκά. Δημοσιεύτηκε το 1987 στο περιοδικό "MICRO MAD", πρίν ακόμη ο πανέξυπνος δημιουργός του κυκλοφορήσει την πιο γνωστή σειρά του, τον Ισοβίτη (1η δημοσίευση στην εφημερίδα "Η ΠΡΩΤΗ" - 1988). Λόγω του μικρού της μεγέθους (8 σελίδες), δεν έχει εκδοθεί σε μορφή album, όπως σχεδόν όλα τα υπόλοιπα έργα του έλληνα κομίστα.

( UPDATE: Τον Ιούνιο του 2013, 25 χρόνια δηλαδή μετά την πρώτη του δημοσίευση, το Φάε το κερασάκι κυκλοφόρησε τελικά σε ένα αλμπουμάκι 48 σελίδων, μιας και ο Αρκάς αποφάσισε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την ιστορία )

Σατιρίζοντας τα video games τύπου Pac-Man, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, ο "ιππότης" και το "τερατάκι" είναι καταδικασμένοι να κυνηγιούνται ασταμάτητα μέσα στο σκοτεινό λαβύρινθο της πίστας. Κάθε λίγο όμως, σταματούν το κυνηγητό για να κουβεντιάσουν, και να σχολιάσουν τη ματαιότητα της κατάστασής τους, με τις καυστικές και εύστοχες ατάκες του μεγάλου δημιουργού, που τόσα χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Οι δύο ήρωες εντάσσονται στο κλασικό μοτίβο του έξυπνου και του χαζού, ή του προβληματισμένου και του ανέμελου που παρατηρούμε σε αρκετές σειρές του Αρκά (π.χ κόκκορας-γουρούνι, ισοβίτης-Μοντεχρήστος). Και για το... κερασάκι στην τούρτα, υπάρχει και μια πριγκίπισσα, που περιμένει να τη σώσει ο ιππότης της. Άλλο αν αυτός δε θέλει !









5 σχόλια:

  1. ( UPDATE: Τον Ιούνιο του 2013, 25 χρόνια δηλαδή μετά την πρώτη του δημοσίευση, το Φάε το κερασάκι κυκλοφόρησε τελικά σε ένα αλμπουμάκι 48 σελίδων, μιας και ο Αρκάς αποφάσισε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την ιστορία )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιεργο...δεν το εχω δει πουθενα!

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει καιρό που κυκλοφόρησε. Από τον Ιούνιο νομίζω. Πού θα πάει, κάπου θα το πετύχεις. Όποιος γυρίζει μυρίζει λέει ένας (επίσης σοφός) φίλος.

      Διαγραφή
  2. Χα χα χα χα χαα ! Η LIFO με κλέβει ! Απίστευτο ! Μόλις τώρα το ανακάλυψα.

    http://www.lifo.gr/team/u12124/38089

    Copy-Paste το κείμενό μου, αλλά ούτε κουβέντα για πηγή, link ή τίποτα τέτοιο. Καλά, δε με απασχολεί αυτό, πλάκα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαα δεν πειμρνα κατι καλυτερο! γενικα εχω ακουσει κι απο αλλους οτι ''δανειζονται'' κειμενα και εικονες απο διαφορους

      Διαγραφή