Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η Death θα εμφανιστεί στο DC Universe

Η Death, η δημοφιλής χαρακτήρας του σύμπαντος του Sandman, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο σύμπαν της DC, στο Action Comics #894 που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2010 (δίπλα, το εξώφυλλο του David Finch). Για όσους δε γνωρίζουν τα παραπάνω ονόματα και τους τίτλους ( Ντροπή τους, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα της DC), εξηγώ αναλυτικότερα :

Η Death είναι η μεγαλύτερη αδελφή του Dream, του Μορφέα, του ήρωα που πρωταγωνιστεί στην εκπληκτική σειρά The Sandman που δημιούργησε ο Neil Gaiman το 1989, και που ολοκληρώθηκε το 1996, χαρακτηριζόμενη απο πολλούς ως η σημαντικότερη σειρά comics όλων των εποχών. Είναι δύο απο τα επτά μέλη / αδέλφια που συγκροτούν τους The Endless, τις μυστήριες αυτές οντότητες που υπήρχαν πολύ πρίν οι άνθρωποι εφεύρουν την έννοια του θεού. Η Death είναι η αγαπημένη αδελφή του Άρχοντα των Ονείρων, και έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή, εκτός απο αυτόν φυσικά, στην εξέλιξη της ιστορίας. Έτσι, αγκαλιάστηκε απο το κοινό των comics, και απέκτησε τη δική της, επιτυχημένη σειρά.

 Η Death λοιπόν, στο Action Comics #894 θα εμφανιστεί στη συνεχιζόμενη εδώ και αρκετά τεύχη ιστορία που πρωταγωνιστεί ο γνωστός αντίπαλος του Superman, Lex Luthor, ο οποίος βρίσκεται σε μία επικίνδυνη αναζήτηση για την απόλυτη δύναμη, μία αναζήτηση που τον φέρνει αντιμέτωπο με διάφορους χαρακτήρες του σύμπαντος της DC. Ο Neil Gaiman έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για αυτή τη σύντομη εμφάνιση της ηρωίδας που δημιούργησε.

Και τί δουλειά έχει μία εκ των Endless με τους βρακοφορεμένους μπρατσαράδες της DC θα μου πείτε ? Κατ'αρχάς, η Vertigo, η εταιρεία στην οποία κυκλοφόρησε η σειρά The Sandman, αλλά και η σειρά της Death ανήκει στη DC. Κατά δεύτερον, τέτοιες "συμπράξεις" ηρώων (cross-overs) απο διαφορετικές σειρές είναι πάγια τακτική των μεγάλων εταιρειών, με σκοπό να ανανεώσουν το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και... να τα κονομήσουν (ασφαλώς). Ο Neil Gaiman πάντως, έχει "προστατεύσει" τους χαρακτήρες του απο παρόμοιες τακτικές, με μόνη εξαίρεση την εμφάνιση του Sandman στα τεύχη JLA #22 και #23 ( Justice League of America : Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, the Flash, ... ), επίσης με την άδειά του. Άξιο αναφοράς όμως, είναι το γεγονός ότι δεν ήταν ο γνωστός Sandman, ο Dream απο τη σειρά, αλλά ο Daniel ( δε μπορώ να σας εξηγήσω ποιός είναι ο Daniel, για να μην προδώσω την εξέλιξη της ιστορίας του 9ου τόμου της σειράς, The Kindly Ones, σε όσους δεν τον έχουν διαβάσει ).


Αν και τέτοιου είδους cross-overs είναι κατά κανόνα προχειροφτιαγμένα, και αν και δεν πιστεύω οτι υπάρχει κάποιος οπαδός του Sandman που να ελπίζει σε κάποια εξέλιξη της προσωπικότητας ή της ιστορίας της Death στα χέρια οποιουδήποτε άλλου απο τον Neil Gaiman, μπορούμε να κρατήσουμε τη δήλωση του συγγραφέα που υπογράφει το Action Comics #894, Paul Cornell, πως θα σεβαστεί το παρελθόν και το στήσιμο του χαρακτήρα.

Το άρθρο στο blog της DC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου