Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Γιώργος Τραγάκης short stories

4 σύντομες ιστορίες του εξαιρετικού θεσσαλονικιού δημιουργού

Ο Γιώργος Τραγάκης είναι ένας πολύ καλός και ιδιαίτερος έλληνας δημιουργός, εξίσου ικανός στα comics και τις εικονογραφήσεις (διά του λόγου το αληθές, κοιτάξτε την ανάρτηση Γιώργος Τραγάκης illustrations), με μία αρκετά ασυνήθιστη στάση και πορεία στο χώρο. Ποτέ δεν επεδίωξε την καριέρα ή τη διασημότητα, όσο κι αν η καλλιτεχνική του αξία θα του επέτρεπε άνετα να ζεί από τη δουλειά του στα comics και την εικονογράφηση. Με λίγες μόνο εκδομένες δουλειές (Astro Boy and the Skylegs, Astro Boy 2, Ιφιγένεια στην Αυλίδα), το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Τραγάκη αποτελείται από σύντομες ιστορίες, πολλές φορές 2-6 σελίδων, τις οποίες έχει επιλέξει να δημοσιεύει σε περιοδικά όπως το πολύ καλό Red DoT comix της φίλης του Zenia. Έχουν κυκλοφορήσει επίσης αρκετές μικρές ιστορίες του στα πολύ σημαντικά και επιδραστικά περιοδικά "9" της Ελευθεροτυπίας και βαβέλ.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές από τις μικρές αυτές, υπέροχες ιστορίες.

Το Καύκαλο 
του Κώστα Καρυωτάκη. Δημοσιεύθηκε στο "9" της Ελευθεροτυπίας  #411 (2008)






Κύκλοι





Το Γυαλένιο Μάτι
του Ναπολέωντα Λαπαθιώτη. Δημοσιεύθηκε στο "9" της Ελευθεροτυπίας  #483





Το Κέλυφος 
από το δωρεάν τεύχος Red DoT comix #16 (2012)








Γιώργος Τραγάκης @ bibliotheque.gr


6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι φίλε/η k_s, σίγουρα του αξίζουν πολλά μπράβο, και πολύ περισσότερη αναγνώριση. Με το ταλέντο του θα έπρεπε να είναι ένας από τους πιο γνωστούς έλληνες κομίστες, αλλά δεν τον ενδιαφέρει αυτό το "παιχνίδι", οπότε και πάλι του αξίζουν πολλά μπράβο !

      Διαγραφή
  2. πολυ μπροστα αυτο με τους κυκλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φοβερο ταλεντο!!! ομολογω οτι δεν τον ηξερα αλλα ειδα και τις εικονογραφισεις και εντυπωσιαστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι εξαιρετικός δημιουργός ο Τραγάκης. Καλό είναι να μαθαίνουμε τους αξιόλογους έλληνες καλλιτέχνες, και ιδιαίτερα αυτούς που δεν κάνουν τα πάντα για να γίνουν γνωστοί.

      Διαγραφή