Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Γιώργος Γούσης - Summer Fiction

Ο Γιώργος Γούσης είναι ένας από τους πιο προικισμένους δημιουργούς της τελευταίας, εξαιρετικής φουρνιάς ταλέντων της ελληνικής σκηνής comics. Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες όπως τα "9" της Ελευθεροτυπίας, Αthens Voice και To Ποντίκι, αλλά και σε δύο αμερικάνικες ανθολογίες της Image Comics. Επίσης έχει εργασθεί ως εικονογράφος στον περιοδικό τύπο ( Vmen, Vmagazino, Tα Νέα, Athens Voice, Lifo, Ελεύθερος Τύπος κ.α). Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανθολογία του Ιστορίες από τις αθώες εποχές (εκδόσεις ΚΨΜ, 2011), η οποία συλλέγει μικρές ιστορίες από τα 4 πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Το 2010, η εφημερίδα LIFO ανέθεσε στο Γούση την εικονογράφηση του καλοκαιρινού της τεύχους, με τίτλο Summer Fiction και θέματα παρμένα από τα ελληνικά νησιά (τί άλλο ?). Οι 17 όμορφες εικόνες συνοδεύονταν από ένα διήγημα γνωστών ελλήνων συγγραφέων για το κάθε νησί. Το εγχείρημα ήταν επιτυχημένο, και έτσι η εφημερίδα το επανέλαβε τον Ιούλιο του 2012, στο τεύχος LIFO #304.

Τώρα λοιπόν που το καλοκαιράκι έχει μπεί για τα καλά, ευκαιρία είναι εμείς που ξεροσταλιάζουμε ακόμα στις τσιμεντουπόλεις να πάρουμε μια γεύση από αυτό το υπέροχο ελληνικό "ήλιος και θάλασσα" ... Ή μήπως είναι βασανιστήριο ? Όπως και να έχει, ακολουθούν οι πολύ όμορφες εικονογραφήσεις του Γιώργου Γούση.

2012





















2010


















4 σχόλια:

  1. ενδιαφερον σκιτσο και αρκετη δοση χιουμορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Βάσω, είναι από τους πολύ καλούς δημιουργούς της τελευταίας γενιάς. Αν πετύχεις πουθενά τις "Αθώες Εποχές" τσέκαρέ το, νομίζω θα σου αρέσει.

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσει που ακριβώς πάνω από την εικόνα της μαυροφορεμένης γριάς υπάρχει ο τύπος που διαλογίζεται στο ένα πόδι! Το καλοκαίρι είναι για όλους, σωστά; :)
    Χαίρομαι πάντως που στηρίζεις και τους Έλληνες δημιουργούς στο blog! Τα σκίτσα του τύπου έτσι όπως τα βλέπω ταιριάζουν γάντι σε καλοκαιρινές ιστορίες βιβλίων/περιοδικών, ακόμα και παιδικών (ε, εξαιρούνται κάνα-δυο εικόνες μάλλον :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρε αγαπητή Σκοτεινή Σεφ !

      Είναι αλήθεια οτι παλιότερα δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με Έλληνες δημιουργούς στο blog, και τώρα τελευταία προσπαθώ να το διορθώσω αυτό. Φυσικά, μιλάμε πάντα για περιπτώσεις που αξίζουν, όχι μόνο και μόνο επειδή είναι έλληνες. Και ο Γούσης αξίζει. Το σχέδιό του στη συγκεκριμένη δουλειά είναι προσαρμοσμένο στο καλοκαιρινό θέμα του περιοδικού, δεν είναι ακριβώς αυτό το στύλ του. Πάντως, και στα καλοκαιρινά, μια χαρά τα πηγαίνει.

      Διαγραφή