Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Shintaro Kago - Exploding Girls' Heads

Ο Shintaro Kago ανατινάζει κεφάλια κοριτσιών !

Ο Shintaro Kago είναι θεόμουρλος (με την καλή έννοια). Το ξέρουν όλοι. Ή τουλάχιστον αυτοί που έχει τύχει να δουν κάποια από τις παλιότερες, τελείως πειραματικές, ero guro ιστορίες του (π.χ τις ε-ξαι-ρε-τι-κές Abstraction ή BLOW UP). Φυσικά, δε μπορεί απλά να "έχει τύχει", μιας και η δουλειά του πολύ ιδιαίτερου αυτού mangaka δε φιγουράρει ακριβώς και στα πρώτα ράφια των βιβλιοπωλείων, όντας αρκετά "προχωρημένη", για συγκεκριμένο κοινό και για γερά στομάχια.

Γεννημένος το 1969 και ξεκινώντας την καριέρα του στο χώρο των manga το 1988 (ούτε 20 χρονών το κωλόπαιδο), ο Kago για περισσότερες από δύο δεκαετίες δημιουργούσε με φρενήρεις ρυθμούς αμέτρητες σύντομες ιστορίες με μία άκρως σοκαριστική θεματολογία. Ακρωτηριασμοί, βιασμοί, δολοφονίες, αυτοκτονίες, παραμορφώσεις, μεταλλάξεις, παρασιτικοί οργανισμοί και άλλα τέτοια ευχάριστα αποτελούσαν το "ψωμί" του εκκεντρικού καλλιτέχνη, με τα περιεχόμενα στομαχιών, μυαλών και... εντέρων να είναι αντιστοίχως το "τυρί" του. Ο παρατατικός βεβαίως που χρησιμοποιώ υποδηλώνει οτι τα τελευταία χρόνια ο ιάπωνας δημιουργός έχει γίνει λίγο άνθρωπος, εννοώντας οτι έχει κάνει μία στροφή στην καριέρα του, η οποία, αν και δεν είναι 180 μοιρών, τον έχει φέρει πιο κοντά στα γούστα ενός μεγαλύτερου κοινού. Όχι μόνο έχει δοκιμάσει το χέρι του σε μεγαλύτερες ιστορίες, αλλά έχει στραφεί και στην εικονογράφηση, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του πάρα πολλά artbooks (Pretty Girl Picture Book, Funny Girls, Panna Cotta, Collapsed Face Girls, Clear File Set, The Art of Shintaro Kago V.1-3).

Από τους τίτλους των artbooks και μόνο, μπορεί κάποιος να καταλάβει οτι ο ιάπωνας καλλιτέχνης έχει ένα θέμα με τα κεφάλια κοριτσιών που ανατινάζονται. Ακόμα και αυτά που δεν το δηλώνουν ευθέως στον τίτλο (Pretty Girl Picture Book, Funny Girls, Panna Cotta) περιέχουν σχεδόν αποκλειστικά κεφάλια κοριτσιών που ανατινάζονται. Αλλά μιλάμε για πολλά κεφάλια κοριτσιών που ανατινάζονται. Κι από μέσα βγαίνουν από καραμέλες, γλυφιτζούρια, αστεράκια και σοκολάτες μέχρι μυαλά (πιο φυσιολογικό), μάτια, πλοκάμια και... καρπούζια ! Τί να λέω τώρα, πάμε να δούμε.

Για αυτή την ανάρτηση διάλεξα τις πιο "ανώδυνες" από τις εν λόγω εικονογραφήσεις με τα ανατιναγμένα κοριτσοκέφαλα. Αλήθεια. Δεν είχα όρεξη για κοκορέτσι.












... Και μία τελευταία για το Μέρι Κρίστμας του πράματος που πλησιάζει !


4 σχόλια:

  1. Χαχα! Κι όμως, φίλε Πίθηκε. Είχα δει μεταφρασμένο στα ελληνικά βιβλιαράκι του πρώτη μούρη στο Public! Και το είχα πάρει, περίεργος ομολογουμένως. Μα δεν περίμενα αυτά που θα διάβαζα μέσα! Πολύ απλά, ό,τι πιο τρελό και διεστραμμένο έχω διαβάσει μέχρι σήμερα! Ο τύπος δεν υπάρχει, απλά!

    Οι εικόνες που ανέβασες, αν και εξαιρετικές ομολογουμένως, ξέρεις και ο ίδιος πως φανερώνουν ίσα μια πολύ μικρή πτυχή της ιδιαιτερότητάς του. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ξέρω φίλε κούνελε. Λες ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ & ΑΛΛΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΦΡΙΚΩΔΙΕΣ από τη Jemma Press. Το είχα τσιμπήσει κι εγώ μόλις το είχα δεί, κι από τότε δεν το έχω ξαναδεί. Τα 2 links που έχω βάλει είναι νομίζω οι πιο ξεφεύγα ιστορίες από το βιβλίο, αν και όλες γενικά είναι ... γειά σου !

      Διαγραφή
  2. Πω πω πω ! Τρελή γιαπωνεζιά ! Μόνο οι ιάπωνες είναι τόσο παρανοϊκοί ! Μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι φίλε Jim. Τρελή γιαπωνεζιά, από έναν τρελό γιαπωνέζο. Πού να δείς και τις άλλες δουλειές του δηλαδή. Αν σκοπεύεις όμως ... be warned !

      Διαγραφή