Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Junko Mizuno's Cute Horror illustrations

Οι... ανατριχιαστικά γλυκούτσικες εικονογραφήσεις μίας πολύ ιδιαίτερης mangaka

Η Junko Mizuno είναι μία πολύ καλή γιαπωνέζα εικονογράφος και mangaka που έχει αναπτύξει ένα καθαρά δικό της, ξεχωριστό καλλιτεχνικό στύλ - μία γοητευτική μίξη αθωότητας, τρόμου και ερωτισμού που χαρακτηρίζει το σύνολο της δουλειάς της. Το έργο που ανέδειξε και καθιέρωσε το πολύ ιδιαίτερο ταλέντο της ήταν το Pure Trance του 1998, ένα πειραματικό, pop art, ψυχεδελικό μικρό αριστούργημα που κατέχει μέχρι τις μέρες μας μία περίοπτη θέση στον κόσμο των Shōjo (κοριτσίστικων) manga, με το γενικό ύφος των οποίων όμως δε συνάδει ούτε στο ελάχιστο. Από τότε, η Mizuno έχει αναγάγει αυτό το παράδοξο Cute Erotic Horror κράμα στην προσωπική της "σφραγίδα", ανήκοντας στην κατηγορία των καλλιτεχνών που αναγνωρίζεις ξεκάθαρα τη δουλειά τους από μία και μόνο εικόνα.

Άλλα αξιόλογα έργα της γιαπωνέζας καλλιτέχνιδος στο χώρο των comics είναι η σειρά της των μεταφορών γνωστών παραμυθιών σε manga (Cinderalla, Princess Mermaid, Hansel & Gretel), με το χρόνο της να καταναλώνεται όλο και περισσότερο από εικονογραφικές δουλειές όσο περνούν τα χρόνια. Με τις αξιολάτρευτες όσο και "διεστραμμένες" αυτές εικονογραφήσεις θα ασχοληθεί λοιπόν η σημερινή ανάρτηση, με τα σχέδια αρκετών εκ των οποίων έχουν δημιουργηθεί μερικές πολύ ιδιαίτερες φιγούρες από βινύλιο (έχω παραθέσει φωτογραφίες στο τέλος του post). Enjoy !













Ακολουθούν μερικά Music Posters της Mizuno η οποία, ζώντας και δουλεύοντας τα τελευταία χρόνια στο San Francisco έχει "στοχοποιηθεί" ως εικονογράφος για αφίσες συναυλιών από εναλλακτικές αμερικάνικες μπάντες όπως οι Faith no more, Mudhoney και Melvins.








... Να και μερικά από τα χαριτωμένα παιχνιδάκια της...






... Και να'την και η ίδια (κούκλα !)



6 σχόλια:

  1. Καλόοοο!! Σαν να έκανε συνεργασία η Barbie με τον Alice Cooper!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χαχ αχ αχ α χα! Σωστή η παρομοίωση φίλε/η k_s !! Ή η Cindy με τους KISS !

      Διαγραφή
  2. η η μπι μπι μπο με το μεριλιν μανσον!!! ε δε γινοταν επρεπε να πω και το δικο μου. παντως το ηξερες οτι η μπι μπι μπο ηταν ελληνικη κουκλα? ε το ηξερες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχ αχ αχ αχα! Βλέπω υπάρχει έμπνευση στις παρομοιώσεις. Έχω το απόλυτο όμως. Ή η Καλομοίρα με τους Slipknot ! (μου τελειώσαν οι κούκλες, τί να κάνω ?) E ? Eεεε ? Και όχι, δεν το ήξερα οτι η Bi bi bop ήταν ελληνική κούκλα. Εντυπωσιακό, όντως.

      Διαγραφή
  3. ειναι καπως girly για τα γουστα μου αλλα αναμφιβολα η κοπελα εχει ταυτοτητα στη δουλεια της, και μερικες πολυ καλες ιδεες!
    παντως εδω εβαλες μικρο μου πονι, παρολο που τα κραζεις κι αυτα μαζι με τα ποκεμον στην επομενη αναρτηση :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ακριβώς η μίξη του girly με το splatter είναι που κάνει τη διαφορά. Barbie μεν, με αλυσοπρίονο δε ! Και ξέρεις γιατί έβαλα το μικρό μου πόνυ - τα βάζω για να τα κράζω ! Είναι πάγια τακτική μου, δοκιμασμένη και άκρως επιτυχημένη.

      Διαγραφή