Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Creepy Pokémon by Junji Ito

O Junji Ito προσθέτει λίγη ανατριχίλα στα ηλίθια, ελεεινά Pokémon

Το φθινόπωρο του 2014, και συγκεκριμένα στο αμερικάνικο Halloween (31 Οκτωβρίου), η εταιρεία Pokémon αποφάσισε να κυκλοφορήσει μερικά προϊόντα για να διαφημίσει την καινούρια της σειρά από τρομακτικά τερατάκια, που καμία σχέση δεν έχουν με τον Πρίξατσου και τα υπόλοιπα γνωστά, χαζοχαρούμενα Pokémon. Όχι οτι αυτά τα καινούρια ζωάκια-φαντάσματα που ονομάζονται Kowapoke (Scary-poke) έχουν κανένα τρελό ενδιαφέρον - ούτε τρελό, ούτε λογικό, ούτε κανένα απολύτως ! Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με το θέμα είναι οτι οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανέθεσαν μέρος της εικονογράφησης της καμπάνιας τους στο μεγάλο μάστορα των horror manga Junji Ito.

Ο Ito, έχοντας καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια ως ο καλύτερος δημιουργός ιστοριών τρόμου της Ιαπωνίας με δουλειές όπως οι Tomie, Uzumaki και Gyo, έχει φιλοτεχνήσει μέχρι στιγμής 2 εικόνες, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σε μπλουζάκια, αφίσες και διάφορα άλλα διαφημιστικά προϊόντα, αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά (πάει, έπαθα κατάθλιψη). Τώρα, το γιατί ένας τόσο μεγάλος και αναγνωρισμένος καλλιτέχνης έκατσε να χαραμίσει το ταλέντο του για τις βλαμμένες, ξεφτίλικες χνουδόμπαλες που ονομάζονται Pokémon δε θα το καταλάβω ποτέ (για τα λεφτά τα κάνεις όλα), πάντως οι εικόνες είναι αντίστοιχες του επιπέδου του.






Να και μερικά άλλα από τα (υποτίθεται) τρομακτικά Kowapoke


2 σχόλια:

  1. Καλησπερα. Σε παρακολουθω καιρο.τρομερη δουλεια.Δεν μπορω ομως ν μην ρωτησω.Γιατι τετοιο μενος με τα καημενα τα ποκεμον? χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ανώνυμε/η φίλε/η, κι αν είναι η πρώτη φορά που γράφεις εδώ, καλωσόρισες! Ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια.

      Δε μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το λόγο, αλλά με εκνευρίζουν τα Πόκεμον, και ειδικά ο Πίκατσου. Ίσως να φταίει το όνομά του (τελείως ηλίθιο), ίσως που είναι ΚΑΙ γλυκούλης ΚΑΙ τσαμπουκάς (διάλεξε ρε φίλε), δεν ξέρω. Και γενικά μου τη σπάνε τα γλυκούτσικα, χαριτωμένα ζωάκια των παιδικών προγραμμάτων (αρκουδάκια της αγάπης, μικρό μου πόνυ, κτλ).

      Ααααχ, ευχαριστώ ! Μου έδωσες την ευκαιρία να τους τα ξαναχώσω!

      Διαγραφή