Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Jean-Michel Nicolett - 4 shorts

The Abracax Effect - Fever - H.P.L - An Unmarried Machine
4 μικρές ιστορίες ενός λάτρη του σκοτεινού και του απόκοσμου

(παρένθεση) - Πολλές επέτειοι κλείνουν τον τελευταίο καιρό, και πολλά νούμερα συμπληρώνονται. Πρίν 2 μήνες π.χ συμπληρώθηκαν 300 αναρτήσεις, πρίν 1 μήνα 1.000 σχόλια, και σήμερα κλείνουν 5 χρόνια από την πρώτη ανάρτηση αυτού του blog (12/12/2009). Είχα ετοιμάσει ένα μεγαλειώδη λόγο που θα εκθείαζε το μεγαλειώδες αυτό γεγονός, αλλά με παρακάλεσε ο Αη-Βασίλης να μην τον εκφωνήσω γιατί θα επεσκίαζα τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, οπότε πάμε παρακάτω ...

Ο Jean-Michel Nicolett είναι ένας παλιός γάλλος δημιουργός, γνωστός (όσο είναι τέλος πάντων) περισσότερο ως καλλιτέχνης εξωφύλλων βιβλίων και λιγότερο ως κομίστας. Γεννημένος το 1944 στη Lyon, ξεκίνησε την καριέρα του ως εικονογράφος βιβλίων φανταστικής λογοτεχνίας, σε σειρές όπως οι Néo, Titres/SF και Folio Junior. Το 1977 προσχώρησε στην ομάδα καλλιτεχνών που εξέδιδαν το θρυλικό γαλλικό περιοδικό Métal Hurlant, αναλαμβάνοντας μία σειρά σύντομων ιστοριών τρόμου με τίτλο Ténébreuses Affaires (Σκοτεινές Υποθέσεις). Αντλώντας τη θεματολογία τους από κάθε τί σκοτεινό, μεταφυσικό και σατανικό, οι ιστορίες του Nicollet είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό της εποχής, και μάλιστα η ομώνυμη ανθολογία που τις συλλέγει αποτελεί τη μόνη εκδομένη δουλειά του γάλλου δημιουργού.

Οι παρακάτω ιστορίες πρωτοδημοσιεύθηκαν στα τεύχη #21 (1977) και #33 (1978) του Métal Hurlant


The Abracax Effect (8 pages)






FEVER (8 pages)






H.P.L (3 pages)





An Unmarried Machine (8 pages)






Tα εξώφυλλα των Métal Hurlant #8 και #17, φιλοτεχνημένα από τον Nicollet



4 σχόλια:

  1. ααα ωραια δουλεια! ειδικα αυτο με τον λαβκραφτ πολυ μου αρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι, είναι πολύ ωραίες δουλειές όλα, αλλά κι εμένα το H.P.L μου άρεσε περισσότερο. Είδες ο Νικολάκης ?

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτικος! Υπεροχος! Και κριμα που αναλωθηκε τοσο πολυ στις εικονογραφησεις. Το σχεδιο του ειναι πολυ ατμοσφαιρικο και δεοντως λαβκραφτικο (τρελαινομαι για. H.P.L. Πιστευω εξαλλου πως ειμαι σπορος του μπατζανακη του τριτου ξαδερφου του Κθουλου και κουμπαρου του Περιπατητη των ανεμων). Ευγε λοιπον στον Βενσαν Κασελ της ενατης τεχνης!!

    Οσο για σενα αγαπητε ξερεις πως μονο τις καλυτερες ευχες μου μπορω να στειλω για την τοσο υπεροχη δουλεια σου. Να φτασεις τα χρονια των Αιωνιων του Gaiman με την ποιοτητα και διαχρονικοτητα του. Dave mcKean (ο οποιος ηταν η αφορμη για να γνωρισω τη μαγικ γωνιτσα σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χελόου ντόκτορ !
      ... του μπατζανακη του τριτου ξαδερφου του Κθουλου, ε ? Από της μάνας ή του πατέρα σου τη μεριά ? Έτσι όπως τα λες, πρέπει να είμαστε 25α ξαδέρφια ή 38α μικρανήψια (ναι, υπάρχει αυτό στα Ικαριώτικα σόγια, καμιά φορά και στα μαυρομάτικα φασόλια).

      Ευχαριστώ για τις ευχές φίλε μου, αν και νομίζω οτι πολύ πρίν γίνω Αιώνιος θα με σιχαθεί το σύμπαν και θα με πλακώσει στους μετεωρίτες ! Είμαι αιώνιος φοιτητής πάντως, πιάνει ?

      Διαγραφή