Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Max Andersson - Car Boy

Το αυτοκινητόπαιδο σε τρελές περιπέτειες

Ο σουηδός κομίστας και σκηνοθέτης Max Andersson είναι μία πολύ μυστήρια περίπτωση των ευρωπαϊκών comics (με την καλή έννοια). Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 που εμφανίστηκε στο χώρο έχει διατηρήσει έναν αμιγώς underground χαρακτήρα, τόσο για τον ίδιο όσο και για τα παράξενα, γοητευτικά έργα του. Προτιμώντας συνήθως τις σύντομες, σκοτεινές και σουρρεαλιστικές ιστορίες και δημοσιεύοντας σε περιοδικά και ανθολογίες, όπως το σουηδικό Galago, το αμερικάνικο Zero Zero και (φυσικά) η ελληνική βαβέλ, ο Andersson έχει δημιουργήσει πάρα πολλούς αντισυμβατικούς ήρωες που κινούνται σε ένα σκοτεινό κόσμο με αλλοπρόσαλλα πλάσματα και ακόμη πιο αλλοπρόσαλλο χιούμορ.

Ο Car Boy, ένα μικρό αγόρι με ένα αυτοκίνητο για κεφάλι (!) είναι ένας από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες του σουηδού καλλιτέχνη, με ψυχοσύνθεση παιδιού και προδιάθεση για θεότρελα, σουρρεάλ μπλεξίματα. Για να καταλάβετε καλύτερα, και μόνο στις 4 μικρές ιστορίες που παραθέτω (μία 6-σέλιδη, δύο μονοσέλιδες και μία 2-σέλιδη), το Αυτοκινητόπαιδο θα μπλέξει με μία συμμορία που σκοτώνει αυτοκίνητα για να πουλήσει το κρέας τους (!), με ένα κοπάδι μπρίζες που βγαίνουν κάτω απ'το κρεβάτι του και θέλουν να ρουφήξουν την ενέργεια από τους γονείς του (!!), και με τον αλκοολικό νιπτήρα του μπάνιου του που ζητάει να πιεί ουίσκι και του διηγείται την ιστορία της φυλής του (!!!). Υπέροχα ό,τι να'ναι !






... Το Αυτοκινητόπαιδο "παίζει" με τον εαυτό του





... Λίγη δόση ακόμη από την υπέροχη παλαβομάρα του Max Andersson



2 σχόλια:

  1. χαχαχαχα playing with yourself again! :P
    καθε ειδος τη βρισκει διαφορετικα τελικα!

    ωραιο στυλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χελόου Βάσω ! Έτσι, όπως τη βρίσκει ο καθένας ! Καλός είναι αυτός, έχει και πιο μυστήρια πράματα, αλλά δεν υπάρχουν πολλά-πολλά στο νετ.

      Διαγραφή