Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Το Google τιμά τον Little Nemo του Winsor McCay

Little Nemo in Google-land


Το Google, κατά την προσφιλή του μέθοδο να αλλάζει το λογότυπό του ανάλογα με σημαντικές επετείους της παγκόσμιας ιστορίας (τα γνωστά πλέον Google doodles), αποφάσισε να τιμήσει σήμερα, 15 Οκτωβρίου του 2012, τα 107α γενέθλια ενός από τους γνωστότερους χαρακτήρες comics όλων των εποχών, του Little Nemo του Winsor McCay. Έτσι, δημιούργησε μία διαδραστική animated αλληλουχία εικόνων, που εμφανίζεται σιγά-σιγά στην οθόνη του χρήστη, σαν σελίδα comic. To αποτέλεσμα είναι απλά Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ !!!

Little Nemo in Google-land 

Η πανέμορφη σειρά comic strips Little Nemo in Slumberland δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 15 Οκτωβρίου 1905 στην εφημερίδα New York Herald, και σύστησε στον κόσμο τον μικρό Nemo, το αξιαγάπητο αγοράκι που ζεί τις πιο απίστευτες σουρρεαλιστικές περιπέτειες στη φανταστική χώρα Slumberland (η χώρα του ύπνου). Κάθε strip τελείωνε με τον ίδιο τρόπο, με το Nemo να πέφτει από το κρεβάτι του, και, ξυπνώντας, να αντιλαμβάνεται οτι όλα όσα έζησε ήταν (πάλι) ένα όνειρο.

 Αν και το strip δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία από το κοινό (ήταν αρκετά μπροστά από την εποχή του), ο Winsor McCay αναγνωρίστηκε αμέσως από τους συναδέλφους του ως ένας εξαιρετικός όσο και πρωτοποριακός δημιουργός, τόσο στα comics όσο και στο animation, όπου δημιούργησε ένα απο τα πρώτα animated cartoons στην ιστορία, το θρυλικό Gertie the dinosaur. Σήμερα, το Little Nemo in Slumberland θεωρείται, εκτός από ένα σημαντικότατο μέρος της ιστορίας των comics, ένα από τα καλύτερα comic strips που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

Ακολουθούν τα αρχικά σχέδια των doodlers (έτσι αποκαλούν στο Google αυτούς που δημιουργούν τα doodles) για το comic, μία εικόνα της τελικής "ανοιγμένης" σελίδας, και ένα video της animated αλληλουχίας. Απολαύστε !




2 σχόλια:

  1. και γω το ευχαριστηθηκα παρα πολυ χτες ολο αυτο!
    ομορφο αρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ναι, πολύ καλή δουλειά!
    Όλο εκπληξούλες μας είναι η Google.
    Thanks Βάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή