Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώνεται το Blade of the Immortal

Μετά από 19 χρόνια, το έπος του Hiroaki Samura φτάνει στο τέλος του

Η εκπληκτική σειρά manga Blade of the Immortal (Mugen no Jūnin) είναι το έργο ζωής του ταλαντούχου δημιουργού Hiroaki Samura. Ξεκίνησε να δημοσιεύεται σε συνέχειες στο περιοδικό Afternoon της εταιρείας Kodansha το 1993, και συνέχισε στο ίδιο έντυπο για όλη τη διάρκεια της εκδοτικής του πορείας, η οποία πλησιάζει πλέον στο τέλος της.

Η αποκάλυψη έγινε στο τεύχος του νοεμβρίου του Afternoon, που κυκλοφόρησε το σεπτέμβριο του 2012 (μη ρωτάτε γιατί), το οποίο περιείχε το κεφάλαιο νο.216 της  δημοφιλούς σειράς. Το τελευταίο κεφάλαιο θα είναι το νο.219, που θα κυκλοφορήσει με το τεύχος του φεβρουαρίου του 2013, στις 25 δεκεμβρίου 2012 (προφανώς πάνε 2 μήνες μπροστά, δεν ξέρω).

Όταν ξεκινούσε η σειρά το 1993, ο δημιουργός της Hiroaki Samura σκόπευε να έχει "μήκος" μόλις 5 τόμων.
Όταν τον ξαναρώτησαν, κάπου στον 12ο τόμο, είπε ότι το πολύ σε 3 τόμους θα έχει τελειώσει.

Τελικά η σειρά κράτησε 19 χρόνια, και σχεδόν 30 τόμους, με τον τελευταίο (νο.29) να κυκλοφορεί στην Ιαπωνία το μάιο. Στα αγγλικά, η εταιρεία Dark Horse που κατέχει τα σχετικά δικαιώματα, εξέδοσε τον τόμο νο.25 τον αύγουστο. Και στην κατακαημένη μας Ελλάδα, η εταιρεία Anubis έχει κολλήσει στον 10ο τόμο εδώ και 2 χρόνια. Το ερώτημα για το πότε θα τελειώσει το Blade of the Immortal πάντως, απασχολούσε εδώ και αρκετό καιρό τους fans παγκοσμίως. Και τώρα που τελικά έχουν την απάντηση, οι αντιδράσεις είναι ανάμικτες.

Το αιματοβαμμένο έπος του Hiroaki Samura έχει πρωταγωνιστή τον Manji, έναν κυνικό και αδιάφορο για τα πάντα samurai που κουβαλάει την "κατάρα" της αθανασίας που του επέβαλε μία καλόγρια 800 ετών, επειδή σκότωσε 100 ενάρετους ανθρώπους, οι οποίοι προσπάθησαν να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Τώρα πρέπει να σκοτώσει 1000 "κακούς" ανθρώπους, για να ξεφορτωθεί την κατάρα του. Κατά τις περιπλανήσεις του, συναντάει τη Rin Asano, μία νεαρή και αδύναμη κοπέλα που αναζητάει να εκδικηθεί τους δολοφόνους των γονιών της. Ο Manji υπόσχεται να τη βοηθήσει, και έτσι οι δυο τους γίνονται ένα αταίριαστο περιπλανώμενο ζευγάρι.



Το θέμα είναι οτι, με το ρυθμό που σκοτώνει ο καταραμένος ήρωάς μας τους αντιπάλους του, θα χρειάζονταν πάνω από 100 τόμοι για να φτάσει στους πολυπόθητους 1000. Οπότε, δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί έτσι η ιστορία. Ίσως να τελειώσει με την Rin να εκδικείται το θάνατο των γονιών της. Ίδωμεν ...

News @ Anime News Network
News @ Comics Alliance
News @ Crunchyroll

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου