Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

IRON MAIDEN comics

Legacy of the Beast - after the video game, Eddie goes comics !





....
Οι Iron Maiden είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά, αγαπημένα και επιτυχημένα συγκροτήματα heavy metal στην ιστορία του είδους ! Από το 1980 όταν και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους, ομώνυμο δίσκο, έχουν ακολουθήσει άλλα 15 studio albums, μια ντουζίνα live albums, αμέτρητες παγκόσμιες περιοδείες, αμέτρητα βραβεία, πωλήσεις και πρωτιές, και φυσικά απέραντη λατρεία από τα εκατομμύρια των φανατικών οπαδών τους.

Από την αρχή της πορείας τους, 6ο μέλος της παρέας του Steve Harris και του Bruce Dickinson αποτελεί η εμβληματική, όχι και τόσο γλυκούλα μασκώτ Eddie, δημιουργημένη και σχεδιασμένη στις πιο ιστορικές της εκδοχές από τον Derek Riggs. Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια στα εξώφυλλα και τις αφίσες των Iron Maiden, o Eddie έχει γίνει από φαραώ (Powerslave), ρομπότ-δολοφόνος (Somewhere in time) και φαντάρος (the Trooper), μέχρι τρόφιμος ψυχιατρείου (Piece of Mind), χάρος (Dance of Death), ακόμη και... δέντρο! (Fear of the Dark). Ε, ήρθε η ώρα να γίνει και ήρωας comics.

Το πρώτο Iron Maiden comic είναι λοιπόν γεγονός, και μάλιστα βρήκε και πολύ ταιριαστό εκδοτικό "σπίτι" - το ιστορικό περιοδικό comics Heavy Metal. Το γνωστό περιοδικό, που ξεκίνησε το μακρινό 1978 ως το αμερικάνικο alter ego του θρυλικού γαλλικού Métal Hurlant, έχει ήδη δημοσιεύσει στις σελίδες του τα 3 από τα 5 συνολικά επεισόδια της μίνι σειράς Iron Maiden - Legacy of the Beast, τα οποία κυκλοφορούν βεβαίως και ως αυτόνομα τεύχη. Το πρώτο μέρος της σειράς εκδόθηκε στο Heavy Metal #287 τον Ιούλιο του 2017, και το τελευταίο αναμένεται στο #291 το Φεβρουάριο του 2018.





Το τεύχος Heavy Metal #287, με υπότιτλο MUSIC SPECIAL, περιλαμβάνει, εκτός της σειράς των Iron Maiden, ιστορίες εμπνευσμένες από τραγούδια και άλλων metal συγκροτημάτων, όπως οι Ozzy Osbourne, Mötley Crüe, Nine Inch Nails, Marilyn Manson, Rob Zombie, In Flames, Vamps και Gojira. Βεβαίως, με εξαίρεση τον πατριάρχη Ozzy, κανείς από αυτούς τους καλλιτέχνες δεν έχει το status, το υλικό και τη "μυθολογία" για να δικαιολογήσει ολόκληρη σειρά comics όπως αυτή των Iron Maiden, των οποίων τα εξώφυλλα των δίσκων και μόνο φαίνονται σαν να διηγούνται κάποια μεγαλύτερη ιστορία.

Η υπόθεση των εν λόγω 5 τευχών είναι εμπνευσμένη από το Iron Maiden: Legacy Of The Beast ηλεκτρονικό RPG (Role Playing Game), κάτι που δε μου άρεσε από τη στιγμή που το διάβασα (και ως άλλος clairvoyant οι φόβοι μου δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν). Με συγγραφείς τους ικανούς κατά τα άλλα Llexi Leon και Ian Edginton, και σχεδιαστή τον όχι κακό Kevin J. West, ακολουθούμε την ιστορία του RPG που ξεκινάει με την αθάνατη ψυχή του Eddie να έχει διαμελιστεί και διασκορπιστεί σε κάθε γωνιά του σύμπαντος. Τώρα λοιπόν ο δικός μας πρέπει να περιπλανηθεί σε γαλαξίες και διαστάσεις αναζητώντας τα σκορπισμένα κομμάτια, να πολεμήσει εναντίον των δυνάμεων του κτήνους (The Beast) και να αποκαταστήσει την ισορροπία στο διαταραγμένο σύμπαν.

Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο πρωτότυπο έχω ακούσει ποτέ, και ειλικρινά μου φαίνεται οτι ο Eddie και o Beast (ο γνωστός κόκκινος διάβολος από το Number of the Beast) θα έπρεπε να είναι φιλαράκια και όχι αντίπαλοι, αλλά τέλος πάντων. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι βεβαίως, ειδικά για τους fans της μουσικής των Iron Maiden, είναι οτι περιπλανιόμαστε και μέσα στα περιβάλλοντα των δίσκων του αγγλικού συγκροτήματος (φανταστείτε π.χ τί θα γίνεται στο Powerslave !)








Η metal μουσική και τα comics έχουν μακρά παράδοση συνεργασιών και αλληλεπίδρασης, όπως π.χ ο εξαιρετικός δίσκος Dark Saga των Iced Earth που αφηγείται την ιστορία του comics χαρακτήρα Spawn, ή oι σειρές comics για τους μουσικούς Alice Cooper, Ozzy, KISS, GWAR και... Slayer ! Σίγουρα το κεφάλαιο των Maiden στην ιστορία της συνεργασίας των δύο πολυαγαπημένων μου ειδών δε φαίνεται να είναι και το πιο πετυχημένο, και επίσης σίγουρα η λέξη αρπαχτή έρχεται αβίαστα στο μυαλό, όμως το 15χρονο fanboy μέσα μου έχει διαφορετική γνώμη για όλα αυτά.

Και η γνώμη αυτή συνοψίζεται στο "Ααααααργκ ! Iron Maiden σε comics !"


Iron Maiden: Legacy Of The Beast RPG (Role Playing Game)






Υ.Γ: Να περιμένουμε δηλαδή και τους Cradle of Filth ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου