Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Samurai Santa VS Manga Claus

Santa Claus goes Japan !

Κάθε χρόνο τέτοιες άγιες καταναλωτικές μέρες, η one man συντακτική ομάδα αυτού του blog προσπαθεί να παρουσιάζει κάποιες εναλλακτικές προσεγγίσεις στη χριστουγεννιάτικη, αηδιαστικά κατανυκτική ατμόσφαιρα που υποτίθεται οτι πρέπει να καταβάλλει όλο το δυτικό κόσμο. Με όχημα το ανεξάντλητο υλικό και την ακόρεστη κανιβαλιστική διάθεση που χαρακτηρίζει την αγαπημένη μας 9η τέχνη, το 2d-domain παραδοσιακά και φέτος θα χρησιμοποιήσει τη σεπτή, ιερή φιγούρα του Άγιου Βασίλη για τους δικούς του, σκοτεινούς σκοπούς. Εν ολίγοις, θα του αλλάξουμε τα άγια φώτα, comics style !

Όμως πρώτα, πάλι παραδοσιακά, ας κάνουμε μία ανασκόπηση στα χίλια μύρια που έχει τραβήξει ο, συμπαθής κατά τα άλλα πρίν αναλάβει το management του η Coca Cola, άγιος όλων των παιδιών στις ανίερες σελίδες αυτού του blog. Το 2011 λοιπόν, εξερευνήσαμε τη σκοτεινή, σατανική πλευρά του στο Satan Claus, το 2012 έγινε αιματοβαμμένος και κακο-σχεδιασμένος βάρβαρος στο Santa the Barbarian, και το 2013 τον πιάσαμε σε kinky ερωτικά παιχνίδια με μπρατσαράδες παλαιστές στο Ultimate XXX-mas !. Αλλά δεν τελειώνουν εκεί οι εξευτελιστικές περιπέτειές του. Το 2014 έγινε τόσο zombie όσο και σφαγέας των zombies στο Last Christmas I ate your Heart, και το 2015 ροκάς και τσαμπουκαλεμένος μηχανόβιος στο Bad-ass Santa Claus is coming to town ! Πόση ντροπή ακόμη να αντέξει η αγιοσύνη του ?

Ε, λοιπόν, φέτος το ρεζιλίκι του έφτασε μέχρι την Άπω Ανατολή, μιας και αποφάσισε να γίνει και samurai, και μάλιστα σε 2 ξεχωριστές, ξεφτιλισμένες περιπτώσεις.


Samurai Santa

Αυτό το κωμικο-τραγικό (πιο πολύ τραγικό) one-shot τεύχος του άγιου κώλου κυκλοφόρησε τη χρυσή εποχή του kitsch και της ξεφτίλας, τη δεκαετία του '80. Πιο συγκεκριμένα, το 1986 η αμερικάνικη εταιρεία Solson (ποιά ?) έβγαλε αυτό το πράμα στα ράφια των κομιξάδικων σαν christmas special, και μάλιστα με μία βαριά υπογραφή ανάμεσα στους, κατά τα άλλα άγνωστους ακόμα και στη σπιτονοικοκυρά τους, συντελεστές.

Inker (μελανωτής) λοιπόν αυτής της αηδίας ήταν ο μετέπειτα superstar δημιουργός και εκδότης Jim Lee, του οποίου τη μεγάλη κατά άλλους καριέρα όχι βέβαια οτι εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά τέλος πάντων έγινε γνωστός.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το επίπεδο και την ποιότητα της συγκεκριμένης εταιρείας, αναφέρω οτι στους πιο γνωστούς χαρακτήρες της συγκαταλέγονται ο Zatoichi Walrus (ναι, ναι, όπως το ακούτε, ένας θαλάσσιος ελέφαντας samurai), αλλά και οι αμερικανοί πρόεδροι George Bush (πατήρ) και Ronald Reagan !

Μετά από αρκετό ψάξιμο, και πιο πολύ από περιέργεια φυσικά, βρήκα τις 2 πρώτες από τις 32 σελίδες αυτού του πολύτιμου λίθου της κακογουστιάς. Τις περίμενα πιο κακές είναι αλήθεια, αλλά εντούτοις παραμένουν πιο αδιάφορες κι από την ερωτική ζωή της Αλέκας Παπαρήγα.
Manga Claus

Το 2006, ακριβώς 20 χρόνια μετά το έπος του Samurai Santa, και ίσως για να γιορτάσει την επέτειο αυτής της αξιοζήλευτης καλλιτεχνικής επιτυχίας, κυκλοφόρησε και το Manga Claus των Nathaniel Marunas και Erik Craddock (ποιών ?) από την εταιρεία Paw Prints (ποιά ?).

Εδώ πάντως έχουμε να κάνουμε με μία καθαρή παρωδία, και μάλιστα με ένα απολαυστικά κάφρικο αποτέλεσμα, αλλά δε γαμιέται, θα το θάψω κι αυτό, και μόνο για το γελοιοδέστατο τίτλο και το ακόμη γελοιοδέστερο εξώφυλλο.

Η υπόθεση πάντως είναι σοβαρή (ααα, όλα κι όλα). Λίγο πρίν τα χριστούγεννα, ένα σκανταλιάρικο ξωτικό ρίχνει κατάρα στα παιχνίδια, και έτσι ο μπρατσαράς Αη Βασίλης αναγκάζεται να δείξει τους κοιλιακούς του, να πάρει τις katanas του στα χέρια και να πετσοκόψει τα επαναστατημένα αρκουδάκια ninja που απειλούν να καταλάβουν το εργαστήριό του.
Όπως ήταν φυσικό, μόλις οι υπόλοιποι καλλιτέχνες του κόσμου των comics είδαν αυτά τα 2 αριστουργήματα καλλιτεχνικής έμπνευσης και πρωτοπορίας, έσκασαν από τη ζήλια τους που δεν είχαν πρώτοι αυτή την υπέροχη ιδέα, και έτσι έκαναν το μόνο που μπορούσε να ξεπλύνει τη ντροπή τους. Έφτιαξαν με τη σειρά τους εικονογραφήσεις αυτής της εμπνευσμένης μίξης του Άγιου Βασίλη με την ιαπωνική κουλτούρα, ελπίζοντας να πάρουν ένα μικρό μερίδιο της δόξας. Αμ, δεν πάει έτσι αγαπητοί μου ! Αλλά τέλος πάντων, γιορτές είναι, θα τα δείξουμε και τα εργάκια σας.


Έεεεεεεετσι ! Όχι μόνο samurai, αλλά και παλαιστής sumo έγινε ο κακομοίρης ο Άγιος Βασίλης. Από απόψεως σωματικών προσόντων πάντως, μάλλον του ταιριάζει περισσότερο.

Άντε, καλά Χριστούγεννα σε όλους, και είθε όλοι οι άγιοι να μας γεμίζουν το πορτοφόλι, για να ψωνίσουμε και να εκπληρώσουμε το πνεύμα των γιορτών !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου