Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Escape from 2016 - Samplerman

Ο σωστός comics τρόπος να πούμε Καλή Χρονιά !



Ο Yvan Guillo, ή πιο απλά Yvan, ή πιο παλιά Ja Julie, ή πιο πρόσφατα Samplerman (κρατάμε το τελευταίο) είναι ένας πολύ καλός γάλλος δημιουργός που τα τελευταία 5-6 χρόνια (αν δεν κάνω λάθος) πειραματίζεται ανελέητα με το μέσο των comics, συνθέτοντας εντυπωσιακά, πολύχρωμα κολλάζ. Γεννήθηκε το 1971 και τη δεκαετία του '90, πρίν αναπτύξει το τόσο ιδιαίτερο, πρόσφατο στύλ του, συμμετείχε σε διάφορα fanzines όπως τα la Monstrueuse, l'Horreur est humaine, Hôpital Brut, Gorgonzola, και το δικό του fanzine Crachoir (Πτυελοδοχείο). Η πρώτη φορά που δοκίμασε αυτή την copy-paste τεχνική με υλικό από παλιά comics ήταν... ατύχημα!, ένα πολύ ευτυχές για τον ίδιο και για εμάς ατύχημα που έχει εξελιχθεί στην πιο πρωτότυπη και φρέσκια πρόταση των τελευταίων χρόνων σε ολάκερη την 9η τέχνη. Μπορείτε να δείτε και την ανάρτηση Yvan - Samplerman που είχαμε κάνει πέρυσι για να γνωρίσετε καλύτερα το έργο του.

Ο τίτλος του έργου - 2017, Escape from 2016, που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο φύλλο της χρονιάς της hipster εφημερίδας Village Voice (28 Δεκεμβρίου) νομίζω τα λέει όλα, μιας και το 16 ήταν τραγικό, ελεεινό και τρισάθλιο για όλο τον κόσμο. Φυσικά, τίποτα δεν προοιωνίζει οτι το 2017 θα είναι καλύτερο, αλλά μπορούμε πάντα να ελπίζουμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε, κάτι που, σε μία ελεύθερη, δική μου ερμηνεία σημαίνει οτι πρώτα θα μας ξεπαστρέψει όλους, και μετά θα ψοφήσει η ρουφιάνα.



Να και μία άλλη εκδοχή του έργου που τελικά δεν προτιμήθηκε.


Ορίστε και ένα μικρό δείγμα από τα υπέροχα έργα του Samplerman, που αποδεικνύουν τί μπορεί να κάνει ο συνδυασμός μίας εμπνευσμένης ιδέας, πολύ ταλέντου και ατελείωτων ωρών προσεκτικής δουλειάς.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου