Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Latuff - Give Greece a chance



(ALERT - πολιτική τοποθέτηση)

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ δύσκολο ακόμη και για τον πιο α-πολιτικοποιημένο ανάμεσά μας να μην ασχολείται με την πολιτική, και ιδιαίτερα με τις διαπραγματεύσεις την νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους μας για το θέμα του χρέους. Διαφαίνεται μία στροφή της ελληνικής κοινωνίας - και όχι μόνο - προς πιο "μαχητικά" μονοπάτια, μία διάθεση του λαού να πάρει τη μοίρα του στα δικά του χέρια, και όχι να την αφήσει αβοήθητη στα ανάξια και λερωμένα χέρια όσων μας κυβερνούσαν από τη μεταπολίτευση και μετά. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει εμφυσήσει στον ελληνικό λαό αλλά και στην παγκόσμια αριστερή κοινότητα την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που έχουν προ-αποφασίσει για εμάς οι πλούσιοι και ισχυροί της Ευρώπης και του κόσμου.

Ασφαλώς, όπως πάντα, καλό είναι να μην ενθουσιαζόμαστε υπερβολικά, να μην τρέφουμε αυταπάτες και μεγάλες προσδοκίες, επειδή τόσα χρόνια έχουμε μάθει οτι στην πολιτική όλα αυτά τα όνειρα μπορούν πολύ εύκολα να αποδειχθούν χάρτινα κάστρα.

(τέλος πολιτικάντικου, λαϊκίστικου παραληρήματος)

Ναι αλλά, τί σχέση έχουν όλα αυτά με τα comics ?
Τώρα κύριέ μου, κυρία, τί είστε, μα δε με αφήνετε να ολοκληρώσω ... (μου έμεινε το πολιτικάντικο)

Ένα σκίτσο εδώ και λίγες ώρες κάνει το γύρο του Twitter και του Facebook και αποτυπώνει με συγκλονιστικό τρόπο της προσπάθεια τη Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της. O ακτιβιστής σκιτσογράφος Carlos Latuff του Οperamundi.com από τη Βραζιλία σχεδίασε την εικόνα της εξουθενωμένης Ελλάδας η οποία φτάνει υποβασταζόμενη από τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στον θρόνο της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός με το ένα χέρι στηρίζει την φιγούρα της Ελλάδας και με το άλλο παραδίδει ένα συμβόλαιο που πάνω του φέρει τη λέξης "Λιτότητα" διαγραμμένη με ένα μεγάλο κόκκινο «Χ».

Το σκίτσο δημοσίευσε και ο ίδιος στο Twitter. Μάλιστα καλεί τους ακολούθους του να αναπαραγάγουν το "ξεκάθαρο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη". Εντύπωση προκαλεί η εκτενής κάλυψη του θέματος από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και η απήχηση που έχει το σύνθημα "Give Greece a chance" στο διαδίκτυο. Διαμοιράζεται με μεγάλη ταχύτητα από χρήστη σε χρήστη και έχει γίνει παγκόσμιο σύνθημα παραλλάσσοντας το γνωστό στίχο του Τζoν Λένον που έγραψε εν μέσω Βιετνάμ να δώσει ο πολιτικός κόσμος μια ευκαιρία στην ειρήνη ...

πηγή: mixanitouxronou.gr (φοβερό site)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου