Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Fight Club 2 σε comics

To sequel του αναρχικού αριστουργήματος του Chuck Palahniuk θα κυκλοφορήσει το 2015 σε comics

Μην κολλάτε ! Δεν υπάρχει, ούτε ανακοινώθηκε βιβλίο ή ταινία Fight Club 2. Η συνέχεια του πρωτότυπου μυθιστορήματος του Chuck Palahniuk (1996), που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο από τον David Fincher (1999) θα εκδοθεί μόνο σε μορφή comics ! Συγκεκριμένα, το 1ο τεύχος από τα προγραμματισμένα 10 της σειράς θα κυκλοφορήσει από τη Dark Horse στις 8 Απριλίου του 2015. Το σενάριο θα είναι φυσικά του Chuck Palahniuk, η εικονογράφηση του Cameron Stewart, και τα εξώφυλλα του εξαιρετικού και αγαπημένου μου David Mack (Kabuki). 

Αν αναρωτιέστε πώς αποφάσισε ένας "κανονικός" συγγραφέας να συνεχίσει το γνωστότερό του έργο σε μορφή comics, μάλλον φταίνε οι (κακές) παρέες με κομίστες, όπως ο προαναφερθείς Mack και ο Brian Michael Bendis, ο οποίος και έδωσε την ιδέα στον Palahniuk σε ένα δείπνο στο σπίτι του. Ο Chuck λοιπόν, που σκεφτόταν τότε την ιδέα του sequel, αλλά συγχρόνως δεν του φαινόταν και πολύ ελκυστική, ενθουσιάστηκε με την προοπτική να προσεγγίσει το έργο από ένα άλλο μέσο - τα comics, και είδε το όλο εγχείρημα σαν καλλιτεχνική πρόκληση.

Η υπόθεση του Fight Club 2 θα εκτυλίσσεται τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον, σε σχέση με το πρώτο έργο. Ξεκινώντας 10 χρόνια μετά το τέλος της αρχικής ιστορίας, βρίσκουμε τον Jack (τον οποίο ενσάρκωσε ο Edward Norton στην ταινία) να είναι παντρεμένος με την εξίσου διαταραγμένη Marla Singer (Helena Bonham-Carter, θεά) και να έχουν έναν 9χρονο γιο, τον Junior. Όπως φυσικά όλοι υποψιάζονται, ο Tyler Durden (Brad Pitt) εξακολουθεί να παραμονεύει μέσα του, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να αναδυθεί ξανά. O Jack αγνοεί το γεγονός, μέχρι τη στιγμή που ο Tyler θα εκμεταλλευτεί την αφόρητη βαρεμάρα της Marla και την κρίση μέσης ηλικίας που έχει κυριεύσει το ζευγάρι για να απαγάγει τον Junior. Στο κόλπο θα μπεί και η οργάνωση Project Mayhem, κι εκεί θα γίνει πραγματικά Mayhem !

Συγχρόνως θα μάθουμε την προέλευση του Tyler, το origin του όπως λέγεται, σε μία σειρά από flashback. O Palahniuk λέει οτι "ίσως ο Tyler υπήρχε για αιώνες, και δεν είναι απλά μια ανωμαλία που γεννήθηκε στο μυαλό του Jack" (???) ! Αυτό το κομμάτι ομολογώ οτι με προβλημάτισε λιγάκι - μου ακούγεται λίγο μούφα - αλλά ο αμερικανός συγγραφέας σίγουρα έχει το ταλέντο να διαχειριστεί μία τόσο εξωφρενική ιδέα, και να την κάνει και γαμάτη. Πάντως, όπως δηλώνουν άπαντες οι συντελεστές της σειράς, και όπως ανυπομονούμε όλοι να ανακαλύψουμε, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι, φυσικά, σκοτεινό και μπερδεμένο !





από αριστερά προς τα δεξιά: Chuck Palahniuk, Scott Allie
(από τη Dark Horse), Cameron Stewart και David Mack.

6 σχόλια:

  1. ουαου! πολυ καλο το νεο. το fight club το ειχα αγαπησει. εχω και ανυπομονησια και περιεργεια αλλα και μια μικρη αμφιβολια για το αποτελεσμα. μακαρι να βγει καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Alice !

      Μια μικρή αμφιβολία λογικό είναι να υπάρχει (και μεγάλη μη σου πω), πιο πολύ για το story, και όχι τόσο για το γεγονός οτι θα είναι comics. Γενικά τα sequels δεν τα θεωρώ πολύ καλή ιδέα, και ειδικά όταν η αρχική ιστορία είναι τόσο πρωτότυπη αλλά και "άναρχη". Δε βρίσκω π.χ το νόημα να εξηγήσει ο τύπος την προέλευση του Tyler Durden - άσε και λίγο μυστήριο, δεν κάνει κακό.

      Διαγραφή
  2. Εγώ το Fight Club δεν το έχω αγαπήσει απλώς, το έχω λατρέψει! Έχω διαβάσει και το βιβλίο, το οποίο έχει διαφορετικό τέλος από την ταινία. Ένα ακόμα βιβλίο ή μια νέα ταινία πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να είναι καλα, τώρα το κόμικ έχει ενδιαφέρον σαν ιδέα.
    Καλά, ο τύπος είναι νομίζω ιδανικός για αρρωστημένα, σκοτεινά σενάρια (τα οποία μας θυμίζουν τόσο τον κόσμο που ζούμε..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χελόου Σκοτεινότατη !

      Μιας και μπήκαμε σε διαγωνισμό ενθουσιασμού με το Fight Club, εγώ όχι μόνο το είχα αγαπήσει, όχι μόνο το είχα λατρέψει, αλλά έτριβα πάνω μου το DVD και φτιαχνόμουν ! (οκ, μην το πάρεις και κυριολεκτικά).

      Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο (ξέρεις, επειδή δεν έχει εικονίτσες), αλλά έχω ακούσει για το διαφορετικό τέλος, οτι το κάνανε λίγο πιο light / αμερικανιά. Τώρα, για το sequel, εγώ καλού-κακού θα κρατάω μικρό καλάθι, και αναμένουμε να δούμε. Αρρωστημένο και σκοτεινό πάντως θα είναι σίγουρα, οπότε θα ευχαριστηθεί η σκοτεινή σου ύπαρξη.

      Διαγραφή
  3. χεχεχε με αυτο που ειπες χρηστο νομιζω κερδιζεις κατευθειαν το διαγωνισμο. εκτος αν στη θεση του dvd βαλεις το brad pitt τοτε κατι μπορω να κανω κι εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα ! Alice μου εδώ βλέπω το έχουμε προχωρήσει το πράγμα !
      Αφού έχουμε φτάσει να μιλάμε για τριψίματα με τον Brad Pitt, σημαίνει οτι έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Και για να γίνει και για μένα πιο ενδιαφέρουσα, αντί για τον Brad θα σκεφτώ την Helena (λίγο πρεζάκι βεβαίως, αλλά καλό κορίτσι).

      Διαγραφή