Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Music & Lyrics & Comics

Έλληνες κομίστες σκιτσάρουν τους στίχους αγαπημένων τους τραγουδιών

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε με μεγάλη χαρά μία έξαρση δημιουργικότητας της ελληνικής σκηνής comics. Πολλές και όμορφες πρωτοβουλίες από εφημερίδες και sites συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα των ήδη αναγνωρισμένων δημιουργών αλλά και των νέων ταλέντων που συνεχίζουν να ξεπετάγονται από παντού, δημιουργώντας μας έναν όμορφο πονοκέφαλο με την απομνημόνευση τόσων ονομάτων. Η τελευταία από αυτές τις πρωτοβουλίες ανήκει στο γνωστό site socomic.gr, που αποφάσισε να αναθέσει στους δημιουργούς να χρησιμοποιήσουν στίχους από αγαπημένα τους τραγούδια για να φτιάξουν comics, κάτι που είμαι σίγουρος οτι θα απόλαυσαν ιδιαίτερα. Έτσι, με απαρχή τις 4 Ιουνίου του 2014, βδομάδα με τη βδομάδα άρχισαν να αναρτώνται τα όμορφα και μακρόστενα στο φορμά web comics της ενότητας που ονομάστηκε Music & Lyrics.

O Τάσος Μαραγκός (Tasmar) σκιτσάρει το Να κάμω θέλω ταραχή του Ψαραντώνη, ο Παναγιώτης Πανταζής (Pan Pan) το Ένα κλεμμένο ποδήλατο από Στέρεο Νόβα, η Αλέξια Οθωναίου το Show Me The Face των Chinawoman, o Κων Χρυσούλης το Suffer Little Children των The Smiths, η Σοφία Σπυρλιάδου το White Rabbit των Jefferson Airplane, με τους Δήμητρα Αδαμοπούλου, Νικόλα Στεφαδούρο (Stef) και Σπύρο Δερβενιώτη να συμπληρώνουν (μέχρι στιγμής) την έξυπνη και πρωτότυπη ενότητα.





9 σχόλια:

  1. Poly oraia idea. Tin eixa skeftei kapoia stigmi, alla den ekana kati. Poly oraio kai to blog sou. To exo vrei edo kai ligo kairo kai vrisko poly endiaferonta ta themata. Kali synexeia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες ανώνυμε/η φίλε/η. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Είναι όντως ωραία η ιδέα, και γενικά γίνονται πολύ ωραία πράγματα τον τελευταίο καιρό στην ελληνική σκηνή.

      Μία απορία έχω - όταν λες "δεν έκανα κάτι", εννοείς οτι σχεδιάζεις ? Είσαι του χώρου ?

      Διαγραφή
    2. oxi tou xorou, kamia sxesi. zografizo kai exo ftiaxei kai kati komiksakia monos mou, opos fantazomai kanoun polloi, alla den eimai kalos. ta kano etsi gia tin plaka mou.

      Διαγραφή
    3. Έτσι, όπως όλοι φίλε ανώνυμε. Αν και, ποτέ κανένας δεν ήταν καλός κριτής για τον εαυτό του. Αν δεν πάρεις γνώμη και άλλων, καλώς ή κακώς δε μπορείς να έχεις ασφαλές συμπέρασμα.

      Διαγραφή
  2. Φτιάξε εικόνα στο μυαλό σου τον Μπάτμαν να είναι περίλυπος για κάτι και ξεκίνα να σιγοτραγουδάς:
    Αυτός ο άνθρωπος αυτός
    που περπατάει πάντα σκυφτός
    και δε μιλάει σε κανένα
    κλαίει κλαίει
    κλαίει για μένα
    κλαίει κλαίει
    κλαίει για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχ αχ αχ αχχ αχ χ α χα χα ! Όχι ρε ντόκτορ, γιατί μου το έκανες αυτό, και είμαι στο γραφείο ? χ αχ α χαχα χα χα χ αχ α χα. Να πεί η Ρίτα το Νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου.

      Διαγραφή
  3. πολυ καλη ιδεα οντως!

    προς αγαπητο trollοντοκτορ: αυτο πρεπει να γινει animation!

    ΑπάντησηΔιαγραφή