Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η μέρα της κρίσης

Γνωστοί έλληνες κομίστες σχολιάζουν την κρίση

Η Εφημερίδα των Συντακτών, σε μία όμορφη πρωτοβουλία, αποφάσισε να δώσει το λόγο σε γνωστούς έλληνες δημιουργούς comics για να καταθέσουν το σχόλιό τους πάνω στην... χμμμ, πώς να το πω τώρα ? ... σκατένια πραγματικότητα που βιώνουμε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τα μονοσέλιδα στριπάκια ξεκίνησαν να παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας στις 5 Απριλίου του 2014 σε μία ενότητα που τιτλοφορείται Η μέρα της κρίσης, και ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Το θέμα της ενότητας δεν περιορίζεται στην οικονομική κρίση που έχει εξουθενώσει την ελληνική κοινωνία (και που κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε οτι έχει τελειώσει), και έτσι μερικοί καλλιτέχνες αποφάσισαν να σχολιάσουν και άλλες κρίσεις, προσθέτοντας ποικιλία στο όλο εγχείρημα.

Το project συνεχίζεται κανονικά, και περιμένουμε να μας προσφέρει πολλές ακόμη όμορφες δουλειές, αντίστοιχες με το πολύ καλό επίπεδο αυτών που έχουν κυκλοφορήσει ήδη. Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει πολύ γνωστά, αλλά και ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής σκηνής comics, όπως οι Θανάσης Πέτρου - Δημήτρης Βανέλλης, Γιώργος Γούσης - Δ. Παπαμάρκου, Κώστας Κυριακάκης, Πέτρος Χριστούλιας, Soloup, Γρηγόρης Σαντοριναίος, Χρήστος Σταμπουλής, Τάσος Ζαφειριάδης, Τάσος Μαραγκός, Γαβριήλ Παγώνης, Σπύρος Δερβενιώτης, Τάσος Αναστασίου, Πέτρος Ζερβός, Βασίλης Γκογκτζιλάς, Έκτορας και Παναγιώτης Πανταζής.

Δείτε όλα τα comics της ενότητας Η μέρα της κρίσης










Δείτε όλα τα comics της ενότητας Η μέρα της κρίσης

4 σχόλια:

  1. το δεθτερο το βρισκω φανταστικο. επισης ο ζερβος εχει εξελιχθει πολυ σχεδιαστικα. την καλησπερα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello Alice ! Ναι, και μένα μου άρεσε πολύ το δεύτερο, του Κώστα Κυριακάκη, τον οποίο πρώτη φορά τον ακούω. Έχουν ξεπεταχτεί πολλοί καλοί νέοι δημιουργοί, η ελληνική σκηνή συνεχίζει να είναι σε ανοδική πορεία.

      Διαγραφή
  2. ολα αυτα που παρουσιαζεις εδω ειναι πολυ καλα!
    και γω το 2ο ξεχωρισα του κυριακακη σαν συνολικη καλυτερη δουλεια, τοσο χιουμορ και ειρωνια μαζι, αλλα και τοσο πραγματικο. και η γιαγια στο τελος μου αρεσε πολυ!
    θα ριξω εν καιρω και μια ματια στα υπολοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ρίξεις ματιά Βάσω, έχει ωραία πράγματα. Και τελικά, τα καλύτερα είναι των άγνωστων δημιουργών, παρά των "μεγάλων" ονομάτων. Παράξενο, αλλά και ελπιδοφόρο το γεγονός.

      Διαγραφή