Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Lorenzo Mattotti illustrazioni

Απίστευτες εικονογραφήσεις του εξαιρετικού κυρίου Mattotti

O Lorenzo Mattotti είναι ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους δημιουργούς comics. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός γραφίστας, ένας εκπληκτικός εικονογράφος, και είμαι σίγουρος οτι είναι επίσης καλός σε ο,τιδήποτε άλλο κάνει (είναι μία από τις μεγάλες μου αδυναμίες, τί να κάνω ?). Από τις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν και παράτησε την αρχιτεκτονική για να αφοσιωθεί στα comics, ο Mattotti έχει παραδώσει δουλειές υψηλής ποιότητας και καλλιτεχνικής πρωτοπορίας (Fires, Stigmata, Dr Jekyll & Mr Hyde κ.α), πάντα εξελίσσοντας το αφηγηματικό και εικονογραφικό του στύλ, και πάντα αναζητώντας την τελειότητα.

Είτε με την εκ-πλη-κτι-κή αίσθηση και χρήση του χρώματος που τον χαρακτηρίζει, είτε με τις εξπρεσσιονιστικές μαύρες πινελιές του, οι ζωγραφιές του μεγάλου ιταλού δημιουργού είναι απλά πανέμορφες ! Λογικό είναι λοιπόν να είναι περιζήτητος ανά τον κόσμο για τις εικονογραφήσεις του, είτε για εξώφυλλα περιοδικών και βιβλίων, είτε για αφίσες φεστιβάλ και διαφόρων εκδηλώσεων, είτε για διαφημίσεις. Σε αυτή την ανάρτηση λοιπόν έχω συγκεντρώσει μερικές από τις - εκτός comics - εξαιρετικές εικονογραφικές δουλειές του εξαιρετικού αυτού καλλιτέχνη, για να χαζέψετε κι εσείς !
















Lorenzo Mattotti's official site
Lorenzo Mattotti's blog

5 σχόλια:

  1. εχει οντως πολυ ιδιαιτερο στυλ!
    και τα σκιτσα του ειναι ωραια απο μονα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από τις λατρείες μου ο κύριος Mattotti. Και τα ασπρόμαυρά του είναι φοβερά, αλλά με το χρώμα έχει σχεδόν ερωτική σχέση ο άτιμος. Το επόμενο θέμα που θα ανεβάσω για αυτόν (κάποια στιγμή) θα είναι ένα από τα καλύτερα έγχρωμα comics του, κι εκεί θα τον εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο.

      Διαγραφή
    2. η αληθεια ειναι πως δεν εχω δει δουλεια του σε κομικς (καποιες εικονογραφησεις τις εχω δει τυχαια)
      οποτε αναμενω :)

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα τα σχέδιά του...
    Κι επειδή βαριέμαι να τρέχω στο κατάλληλο ποστ, ας πω εδώ ότι οι Αιώνιες Νύχτες του Gaiman είναι πολύ ωραίες, είναι κορυφή ο άνθρωπος και έκανε εξαιρετικές συνεργασίες (Δεν άντεξα ακόμα να ολοκληρώσω όμως το Παραλήρημα και τα πορτραίτα Απόγνωσης). (Αγαπάω Dave McKean).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι, είναι ...
      Χα χα χα αα, κι εδώ μια χαρά είναι που τα λες φίλε doctor, για τις Αιώνιες Νύχτες. Πρέπει να διαβάσεις και τη σειρά Sandman, θα σου αρέσει πολύ - αν και η εικονογράφηση, ειδικά στους πρώτους τόμους δεν είναι πολύ καλή. Και επίσης, δεν υπάρχει σε ελληνική έκδοση - μαλακία !

      Διαγραφή