Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Πέτρος Ζερβός και Active Member

Κάμερα στραμμένη πάνω μου :
Όταν οι Active Member εμπνεύστηκαν από τον Πέτρο Ζερβό

Κι όμως, τα comics μπορούν να εμπνεύσουν άλλες μορφές τέχνης ! Αυτό ακριβώς έγινε to 2005, στο 11ο studio album του γνωστού low bap συγκροτήματος Active Member με τίτλο Blah Blasphemy. Το 6ο κομμάτι του album, Κάμερα στραμμένη πάνω μου, εκτός από τους ως συνήθως εύστοχους και καυστικούς στίχους του B.D.Foxmoor έχει επίσης ένα πολύ όμορφο και καλογυρισμένο videoclip. Το videoclip αυτό λοιπόν είναι εμπνευσμένο από ένα comic strip της επίσης εύστοχης και καυστικής σειράς του Πέτρου Ζερβού Δούριος Άνεμος, που δημοσιευόταν τότε στο περιοδικό comics "9" της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας.

Ο Πέτρος Ζερβός (και ο χαρακτήρας του strip του) επιτίθεται στις κάμερες που είχαν τότε πρόσφατα τοποθετηθεί στο κέντρο της Αθήνας, παραβιάζοντας τις προσωπικές στιγμές και τα δικαιώματα των πολιτών, και απειλώντας να μετατρέψουν τις ζωές μας σε ένα ατελείωτο reality show. Και όλα αυτά για χάρη του "περιούσιου" αγαθού που ονομάζεται "ασφάλεια". Τώρα, το αν οι κύριοι που αποφάσισαν την "καλωδίωση" του κέντρου εννοούν την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης ή τη δική τους, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Πέτρο Ζερβό για την ευγενική παραχώρηση του υλικού του.

Copyright © Πέτρος Ζερβός, "9" Ελευθεροτυπίας 2004







Ο Πέτρος Ζερβός  είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αναγνωρισμένους έλληνες πολιτικούς γελοιογράφους της εποχής μας. Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Από το 1981 άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα και comics σε διάφορα περιοδικά (Θούριο, Βαβέλ, Σχολιαστή, κ.α), και να συμμετέχει σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Το 1991 μετέφερε σε comic το βιβλίο του Σωτήρη Κακίση "Οι Ξανθιές Το Γλεντάνε" από τις "Εκδόσεις Του Ρόδου".

Το 2000 ξεκίνησε η πολύχρονη συνεργασία του με το ένθετο περιοδικό comics "9" της Ελευθεροτυπίας, με την υπέροχη σειρά σατιρικών strips "Δούριος Άνεμος", μία συλλογή της οποίας εκδόθηκε σε άλμπουμ τον Ιούνιο του 2003 με τίτλο Εγκεφαλικά επεισόδια. Άλλα βιβλία του είναι τα : Athens 2004 (2004) και Porn Flakes (2009).

Αναλυτική Βιογραφία του Πέτρου Ζερβού
Αναλυτική Βιβλιογραφία του Πέτρου Ζερβού
Σκίτσα του Πέτρου Ζερβού στο περιοδικό "δρόμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου