Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Disney Disaster

Disneyland Disasterland !

Ο μεξικανός ζωγράφος José Rodolfo Loaiza Ontiveros ειδικεύεται σε μία πολύ "ιδιαίτερη" κατηγορία. Φτιάχνει ελαιογραφίες που αναπαριστούν τους πασίγνωστους ήρωες της Disney σε αναπάντεχες, σοκαριστικές σκηνές. Στις δύο τελευταίες του εκθέσεις, τις Disasterland (2012) και Disenchanted (2011), ο Rodolfo Loaiza "συλλαμβάνει" τους, κατά τα άλλα γλυκύτατους χαρακτήρες σε ... όχι και τόσο γλυκές στιγμές.

Ο Pinocchio κάνει χρήση ναρκωτικών, η Jessica Rabbit κάνει bottox, η Χιονάτη έχει γίνει αλκοολική, η Mulan αποκεφαλίζει τον πρίγκιπά της αλά Kill Bill, και η Σταχτομπούτα κάνει "αποκαλύψεις" ανάλογες των ξετσίπωτων celebrities του Hollywood.

Ααααα ! Και όλοι φιλιούνται με όλους, αρκεί να είναι του ίδιου φύλου ! Με επιρροές απο γνωστές ταινίες τρόμου του Hollywood, από τα κουτσομπολίστικα tabloid των εφημερίδων, και γενικότερα από την αισθητική της λεγόμενης "ποπ κουλτούρας", ο Loaiza έχει καταφέρει να δημιουργήσει το προσωπικό του, αναγνωρίσιμο στύλ, και μάλιστα να πουλάει τους πίνακές του σαν τρελός. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να δείτε την κακιά μάγισσα στην τουαλέτα, να μάθετε ποιό είναι το αγαπημένο metal συγκρότημα του Dumbo, ή το τί κάνει το βρυχώμενο λιοντάρι της MGM όταν δεν το βλέπουν, εδώ είσαστε... Αυτά, και άλλα πολλά πάθη και διαστροφές ακολουθούν στις γεμάτες μαύρο χιούμορ και κανιβαλιστική διάθεση ζωγραφιές του φοβερού μεξικανού.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Μερικές εικόνες μπορεί να είναι σοκαριστικές για μικρά παιδιά (δεν κάνω πλάκα) !





































2 σχόλια:

  1. νομιζω εχω ξαναδει την κακια μητρια της χιονατης στην τουαλετα και καποια αλλα γενικα, αλλα δε μου αρεσουν ολα. καποια οντως ειναι πολυ εξυπνα, οπως αυτο με το τριο ελαφιων ή την Λαιδη να χεζει χαχαχα! και το χακουνα ματατα εχει πλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Hakuna matata είναι κι εμένα από τα αγαπημένα μου, αλλά σε γενικές γραμμές όλα μου αρέσουν. Πολύ τις διασκεδάζω τέτοιες καφρίλες ! Νομίζω τα πιο πετυχημένα είναι αυτά με τη Χιονάτη πάντως. Και με τον Dumbo αλά KISS γέλασα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή