Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Adventures of Augusta Wind

Η Augusta στη χώρα των θαυμάτων



Το The Adventures of Augusta Wind είναι μία μίνι σειρά φαντασίας του πολύ καλού συγγραφέα J.M DeMatteis (Moonshadow, Adadazad), εικονογραφημένη από τον πολύ ταλαντούχο έλληνα καλλιτέχνη Βασίλη Γκογκτζιλά. Τα 5 τεύχη της σειράς κυκλοφόρησαν από τον Νοέμβριο του 2012 έως το Μάρτιο του 2013 από την εταιρεία IDW, με το τελευταίο όμως να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η ιστορία. Ίδωμεν...

Η Augusta Webster (νόμιζε οτι) είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι που ζούσε μία συνηθισμένη ζωή με την οικογένειά της. Όταν όμως θα αρχίσει να βλέπει περίεργα όνειρα, ο κόσμος γύρω της θα της φανεί απρόσμενα ξένος και εχθρικός. Τότε θα την επισκεφθεί το αλλόκοτο πλάσμα Snabbit (μισό φίδι, μισό κουνέλι), για να της επιβεβαιώσει οτι δεν είναι καθόλου συνηθισμένη, και να την παρασύρει σε μία απίστευτη περιπέτεια στη δίνη μιας άλλης διάστασης, εκεί όπου το όνομά της είναι... Augusta Wind. Η ηρωίδα μας θα (αναγκαστεί να) ακολουθήσει το πλάσμα στην παράλληλη πραγματικότητά του, θα ανακαλύψει οτι μέσα της κρύβονται πολύ περισσότερα απο όσα νόμιζε, θα κυνηγηθεί από κοσμικά τέρατα και θα περιπλανηθεί σε απίθανα μέρη με ακόμη πιο απίθανα ονόματα όπως το τείχος του Πάντοτε, η Εσωτερική λίμνη, ο ωκεανός των Ιστοριών και το νησί του Πουθενά. Ξεχασμένη από την οικογένειά της στη Γη, η Augusta θα πρέπει να ξυπνήσει τις δυνάμεις που κοιμούνται μέσα της αν θέλει να επιβιώσει και να βοηθήσει τους καινούριους (?) συντρόφους της.



Το πρώτο που θα παρατηρήσει κάποιος διαβάζοντας τις περιπέτειες της Augusta Wind είναι οτι θυμίζουν σε πολλά σημεία τις αντίστοιχες περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, από το ομώνυμο αριστούργημα του Lewis Caroll. Αυτό όμως δε σημαίνει αποτελούν αντιγραφή ή διασκευή του πασίγνωστου αυτού έργου της αγγλικής λογοτεχνίας, καθώς ο εξαιρετικός στη συγγραφή παραμυθιών DeMatteis γνωρίζει καλά πώς να βασίζεται μεν σε κάτι παλιό, δημιουργώντας δε τελικά κάτι καινούριο και εντελώς προσωπικό.

Η εικονογράφηση του "δικού μας" Βασίλη Γκογκτζιλά είναι υπέροχη, με τα εντυπωσιακά χρώματα και τις "αφηρημένες" πινελιές του να αποδίδουν πολύ όμορφα την ατμόσφαιρα ενός παραμυθιού. Μάλιστα, ο Γκογκτζιλάς αποτελεί επιλογή του ίδιου του DeMatteis, καθώς στο αυτοεκδιδούμενο τευχάκι του SPLAT! ο έλληνας καλλιτέχνης ζωγράφισε, χωρίς να το ξέρει, την Augusta όπως την είχε φανταστεί ο αμερικανός συγγραφέας !




Augusta Wind @ IDW
Augusta Wind @ CBR
Augusta Wind @ comicdom
Augusta Wind @ socomic

6 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό σχέδιο και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Εύγε στον Γκογκοστσδκοτσδζιλιά!
    (Υπάρχει στα ελληνικά ή πάλι με βασανίζεις άκαρδε άνθρωπε; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχ αχ αχα χα ! Είδες ο Γκοτζίλας ? Πολύ ωραίο σχέδιο όντως. Πού το ψώνισε τώρα αυτό το επώνυμο, άλλη ιστορία...

      Φίλε μου, ούτε στα αγγλικά δεν το βρίσκεις ακόμα στην ψωροκώσταινα. Είναι πολύ φρέσκο ακόμα. Πάντως στο έχω ξαναπεί, και είναι μία πικρή αλήθεια - χωρίς τα εγγλέζικα, οι επιλογές σου είναι περιορισμένες.
      Sad but true, όπως θα έλεγαν και οι Metallica.

      Διαγραφή
  2. φοβερη εικονογραφηση!μου αρεσει οπως σχεδιαζει τα τερατακια!
    και η ιστορια μου φαινεται ενδιαφερουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι, μόλις τώρα έλεγα το ίδιο με τον δόκτωρ. Πολύ καλή δουλειά. ΟΚ, η ιστορία είναι (αρκετά) επηρρεασμένη από Αλίκη, αλλά δεν το λές αντιγραφή.

      ... Και η εξαγωγή ελληνικών ταλέντων προς την Αμερική συνεχίζεται ...

      Διαγραφή
  3. Εμένα μου θύμισε λίγο το spawn έτσι όπως το είδα. Ενδιαφέρον φαίνεται και σαν ιστορία, είναι επίσης ευχάριστο που ένας έλληνας καλλιτέχνης βρήκε την ευκαιρία να δείξει τη δουλειά του και παραέξω. Φαντάζομαι πως είναι δύσκολο αυτή την εποχή να έχουν δουλειά οι έλληνες σκιτσογράφοι, η κρίση δε νομίζω πως θα έχει αφήσει τα κόμικς απέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο για το Spawn αγαπητή. Τώρα που το ξαναπροσέχω, το εικονογραφικό στύλ και η χρήση του χρώματος φέρνει πολύ σε McFarlane, Capullo.

      Πάντως τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα ελλήνων καλλιτεχνών στην αμερικάνικη αγορά comics. Και η ελληνική σκηνή εντώ στο πατρίντα είναι στα πάνω της, τουλάχιστον από άποψη κυκλοφοριών. Από πωλήσεις δεν ξέρω. Τα μηνύματα είναι γενικώς ενθαρρυντικά.

      Βρε λες μαζί με την άνοιξη να έρθει και η άνοιξη των ελληνικών comics ? (Σιγά μην έρθει και η άνοιξη της Πράγας θα μου πείς, αλλά γιατί να μην είμαστε αισιόδοξοι ?)

      Διαγραφή