Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ultraman Kaiju Monsters

Vintage 70s ελαιογραφίες τεράτων από τον Toshio Okazaki

Το Ultraman είναι μία τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ιαπωνία το 1966. Στα 39 επεισόδια της σειράς πρωταγωνιστούσε ο ομώνυμος ήρωας (που φέρνει λίγο σαν τον παππού των Power Rangers), μαχόμενος με μία σειρά γιγαντιαίων τεράτων που είχαν την κακή συνήθεια να εκτοξεύουν φωτιές ή ακτίνες λέιζερ από το στόμα τους, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Τα τέρατα αυτά, που έγιναν γνωστά και στον υπόλοιπο κόσμο ως kaiju, είχαν τεράστια απήχηση στο κοινό και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας. Τα τέρατα kaiju, με γνωστότερο "εκπρόσωπο" το Godzilla, είχαν εμφανιστεί στην ιαπωνική τηλεόραση από τα μέσα της δεκαετίας του 50, μεταπηδώντας λόγω της δημοτικότητάς τους και στον κινηματογράφο, αλλά και σε εικονογραφημένα περιοδικά

Οι πρώτες δύο εικονογραφήσεις τεράτων του Ultraman που παραθέτω είναι από τον Toshio Okazaki (αγνώστων λοιπών στοιχείων), και είχαν εκδοθεί το 1979 στο ειδικό τεύχος Ultra Kaiju (Shōgakukan Nyūmon Hyakka Series #97) της εταιρείας Shōgakukan.



Οι επόμενες εικονογραφήσεις τεράτων του Ultraman είναι επίσης από τον Okazaki, από το βιβλίο The Return of Ultraman (Volume 1), που εκδόθηκε το 1971 από την εταιρεία Elm.













Ultraman Monsters @ Pink Tentacle

2 σχόλια:

  1. ενα πραγμα που θαυμαζω στους ιαπωνες ειναι η φαντασια τους να δημιουργουν τερατα!
    και ολα εχουν κατι απο τη φυση πανω τους, λιγοτερο ή περισσοτερο!

    λογικο βεβαια με τη θρησια τους. εμεις να τα βλεπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι, τα γιαπωνεζάκια έχουν μακρά παράδοση στην τερατο-γέννεση και την τερατο-φαντασία. Και φυσικά, στενούς δεσμούς με τη φύση, όπως λες. Εμείς... έχουμε μέλλον για να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση.

      Διαγραφή