Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Enki Bilal στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Μία συζήτηση με τον εξαιρετικό βαλκάνιο δημιουργό



Σήμερα, 27 Φεβρουαρίου 2013, στις 19:00 το απόγευμα ο Enki Bilal, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους δημιουργούς comics των τελευταίων δεκαετιών θα παρευρεθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107-109) για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση. Με συνομιλητή το δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Αρχιμανδρίτη, ο Bilal θα αναπτύξει τους συλλογισμούς του για τα comics, το σινεμά, την πολιτική και οικολογική διάσταση του έργου του, για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε αλλά και για τα Βαλκάνια, τους απόηχους των συνεχών πολέμων και την ιστορία που, όπως έχει κάποτε πει, «τον πήρε από τα μούτρα» ήδη από μικρό παιδί.

Η εκδήλωση στο site της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
27 Φεβρουαρίου 2013, 19:00 - Κεντρική Σκηνή
Λεωφόρος Συγγρού 107-109

ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΟ SGT.GR : 27/2/2013, 19:00
(και link για να τη δείτε μετά τις 27/2)


5 σχόλια:

  1. ενδιαφερον! θα πας;
    αν ναι, να μας πεις πως ητανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (ασχετο) καλους γραφιστες εχουνε στη Στεγη! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγινε, έγινε Βάσω μου. Χτες το ανακάλυψα το event, και ήταν την ίδια μέρα. Δε μπόρεσα να πάω, αλλά είδα ένα μέρος από livestream (η εικόνα με το γαλάζιο φόντο είναι screenshot από τη σελίδα του livestream - όντως πολύ καλή γραφιστική δουλειά).

    Είχε πολύ ενδιαφέρον. Του έκανε το κοινό και κάτι ψιλο-άκυρες ερωτήσεις (μερικές, όχι όλες) και δεν ήξερε τί να απαντήσει ο καψερός. Η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση πάντως ήταν για το μέλλον των τυπωμένων εκδόσεων, σε σχέση με τις ψηφιακές. Απάντησε οτι πιστεύει οτι το χαρτί δε θα πεθάνει ποτέ. Καμία οθόνη δε μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική σχέση που έχεις με ένα βιβλίο. Προσωπικά, με καθησύχασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α ναι μωρε, δεν κοιταξα την ημερομηνια της αναρτησης,χαζομαρα.

      προσωπικα συμφωνω με την αποψη πως δε θα πεθανει το χαρτι, το θεμα ειναι το μαρκετινγκ και τα λεφτα που εξοικονομουν οι εκδοτικοι. μακαρι να ισχυει αυτο που λεει παντως, δε μπορω να διαβασω ευχαριστα κομικ στο ιντερνετ, ποσο μαλλον πανω απο μερικες σελιδες. δυστυχως ομως μπαινουμε στην ψηφιακη εποχη και ακομη κι αν υπαρχουν εκδοσεις και σε εντυπη μορφη θα ειναι σιγουρα πιο ακριβες,αν υπαρχει μικροτερη ζητηση. θα δειξει...

      επειδη δε νομιζω να βρω χρονο να το δω,προς το παρον τουλαχιστον, για πες καμια απο τις κουφες ερωτησεις ετσι για τον χαβαλε! :D

      Διαγραφή
    2. Ο Bilal πάντως πιστεύει οτι δε θα επηρρεαστεί (τουλάχιστον πολύ) η αγορά των έντυπων εκδόσεων από τις ψηφιακές. Θα δείξει, μακάρι !

      Link για να δείς τη συζήτηση - http://www.sgt.gr/players/enkibilal/gr/

      Η πιο άκυρη ερώτηση που θυμάμαι ήταν για ένα χαρακτήρα από το "Οι φάλαγγες της μαύρης τάξης", ένα παπά στην Ισπανία του Franco που ήταν με το μέρος των αριστερών. Και τον ρωτάνε "γιατί ήταν με τους αριστερούς? Αφού οι παπάδες ήταν με τους δεξιούς". Τί να απαντήσει εκεί ? "Εεε, όχι όλοι" είπε.

      Διαγραφή