Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Το καινούριο comic του Dave McKean θα είναι ερωτικό

Celluloid, by Dave McKean

Ο Dave McKean και η αξία του ως καλλιτέχνης πιστεύω πως είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται με τα comics (αν όχι, μπορείτε να διαβάσετε ένα αναλυτικό αφιέρωμα στον Dave McKean). Η καινούρια δουλειά του πολυτάλαντου άγγλου δημιουργού αναμένεται (διακαώς) να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2011 απο τη Fantagraphics Books, και το μεγάλο νέο είναι πως πρόκειται για ένα graphic novel ερωτικού περιεχομένου, κάτι που δοκιμάζει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Θα ονομάζεται Celluloid.

Μια γυναίκα μπαίνει σε ένα διαμέρισμα όπου πρόκειται να συναντήσει τον εραστή της, αλλά αυτός δεν έρχεται ποτέ. Κάθεται μόνη της και χαλαρώνει, ώσπου ανακαλύπτει ένα παλιό προβολέα, φορτωμένο με μια μπομπίνα φίλμ. Η μπομπίνα περιέχει μια ερωτική ταινία, μα σε κάποια στιγμή το φίλμ αναφλέγεται, και μυστηριωδώς αποκαλύπτει μια πόρτα που οδηγεί κάθε επισκέπτη σε ένα αινιγματικό κόσμο, με αρκετές αναπάντεχες συναντήσεις.

Το Celluloid θα είναι hard cover (σκληρό εξώφυλλο), θα έχει μέγεθος 232 σελίδων, και τιμή γύρω στα 23€ (καλή!). Θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και στη Γαλλία, απο την εταιρεία Delcourt.







Fantagraphics to publish Dave McKean's Celluloid in June 2011

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον φαίνεται. Για να δούμε..
    Το ερωτικό περιεχόμενο έκανε την Dc να μην το δεχτεί και να δημοσιευτεί στην Fantagraphics? Μπορεί, η Fantagraphics δεν κολλάει σε τέτοια. Ολόκληρη Eros line είχε παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι κι αλλιώς, όταν λέμε ερωτικό, δε θα είναι και η Druuna του Serpieri. Θα είναι στο στύλ και την αισθητική του McKean, όπως φαίνεται και απο τις φωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή