Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Battle Pope

Ο Ποντίφικας αγρίεψε, και άρχισε τα κλωτσομπουνίδια !
( WHEN HE'S NOT LEADIN' MASS, HE'S OUT KICKIN' ASS ! )


Αυτό το σαββατοκύριακο χάζεψα πολλέεεεεες ώρες στο internet, ψάχνοντας για comics (το αποδεικνύει και η προηγούμενη ανάρτηση). Βρήκα πολλά ενδιαφέροντα και ποιοτικά πράγματα, αλλά και πολλά μη ποιοτικά, μερικά απο τα οποία όμως έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η σειρά-παρωδία Battle Pope, που καννιβαλίζει το Βατικανό και τη θρησκεία γενικότερα με μία ιερόσυλη διάθεση που με διασκέδασε αρκετά. Φλερτάροντας επικίνδυνα με τα b-comics (δικός μου ορισμός, αντίστοιχος του b-movies), η σειρά περιγράφει τις περιπέτειες του (φανταστικού) πάπα Oswald Leopold II σε ένα κόσμο εγκατελειμμένο απο το θεό, και κυριευμένο απο ορδές δαιμόνων, τους οποίους σαπίζει στο ξύλο ο υπερήρωας πάπας, με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού (μιας αξιολύπητης παραλλαγής του τέλος πάντων) !


Ο πάπας Oswald Leopold II λοιπόν δεν υπήρξε ακριβώς υπόδειγμα θρησκευτικού ηγέτη. Έζησε τη ζωή του βρίζοντας, καπνίζοντας, μπεκροπίνοντας και κάνοντας άφθονο sex. Ήρθε η ώρα όμως που ο θεός εμφανίστηκε για να κρίνει τον κόσμο μας (κάτι σαν τη δευτέρα παρουσία), και καταδίκασε ολόκληρη την ανθρωπότητα, ανοίγοντας τις πύλες της κόλασης και εξαπολύοντας τις ορδές των δαιμόνων στον πλανήτη μας. Μετά απο ένα μεγάλο πόλεμο, υπογράφεται μία συνθήκη μεταξύ των ανθρώπων και των δαιμόνων, που επιτρέπει και στους δύο να συνυπάρχουν στη γη. Ο καλός θεούλης όμως δεν έχει εγκαταλείψει ολοκληρωτικά την ανθρωπότητα, και καλεί τον πάπα για να τον κάνει υπέρμαχό του ενάντια στις δυνάμεις του Lucifer. Του δίνονται υπεράνθρωπες δυνάμεις και ένας κακομοίρης Ιησούς Χριστός για βοηθός, και στέλνεται σε μία αποστολή να σώσει τον Saint Michael (αρχάγγελος Μιχαήλ), τον επικεφαλής του στρατού του θεού, που έχει αιχμαλωτιστεί απο τον Lucifer. Ο έκπτωτος άγγελος όμως έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια απο αυτό - θέλει να εισβάλλει στον παράδεισο, και να εκδικηθεί για το διωγμό του. Και ο μόνος που μπορεί να τον εμποδίσει είναι, φυσικά, ο μπρατσαράς πάπας. Ο ήρωάς μας θα καταφέρει να νικήσει τον αντίπαλό του, κι έτσι ο θεός θα του προσφέρει μία θέση στον παράδεισο. Ο πάπας όμως θα αρνηθεί, και θα παραμείνει στη γη, υπερασπιζόμενος τους λίγους εναπομείναντες αγαθούς ανθρώπους.


Η ανεκδιήγητη αυτή σειρά-παρωδία εκδόθηκε αρχικά σε ασπρόμαυρο σχέδιο απο την ανεξάρτητη εταιρεία Funk-O-Tron το 2000, πρίν κυκλοφορήσει σε έγχρωμη έκδοση απο τη γνωστή Image Comics το 2005. Δημιουργοί της είναι οι Robert Kirkman και Tony Moore. Μετρά μέχρι στιγμής 14 τεύχη (με προοπτική για περισσότερα), ένα spin-off με ήρωα τον Saint Michael, και μάλιστα έχει μεταφερθεί και σε animated σειρά (δείτε εδώ).

Με καλό σχέδιο και χρώματα, και το γνωστό αχαρακτήριστο σενάριο, η σειρά προσφέρει κάποιο γέλιο στην αρχή, κάπου στη μέση κουράζει, αλλά μετά οι δημιουργοί αποφασίζουν να τραβήξουν την παρωδία στα άκρα, με πολύ διασκεδαστικά αποτελέσματα. Ενδεικτικά αναφέρω οτι ο Battle Pope γίνεται manga και διακωμωδεί το Akira, ο Χριστός πλακώνεται με τον Αη-Βασίλη επειδή του κατέστρεψε τα γενέθλια, και εμφανίζεται η παναγία σε μία super sexy εκδοχή, η οποία δεν αφήνει ασυγκίνητο τον ερωτύλο ήρωά μας. Έτσι όμως θα αναγκαστεί να παίξει μπουνιές με τον ίδιο το θεό (και να φάει πολύ ξύλο), όταν ο τελευταίος θα μάθει για τις ερωτικές τους περιπτύξεις. Επίσης, εμφανίζονται (=ξεφτιλίζονται) ως guest stars οι Savage Dragon και Steven Spielberg.

Ευχάριστη λεπτομέρεια (τουλάχιστον για τον γράφοντα, που απεχθάνεται ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την εκκλησία), η υπέρτατη καφρίλα του να αφιερώσουν το πρώτο τεύχος της έκδοσης της Image στον εκλιπόντα πάπα Ιωάννη Παύλο τον 2ο, και μάλιστα με ψηφιακά επεξεργασμένη (ελπίζω) εικόνα - φυσικά την παραθέτω πιο κάτω. Θεοί !


4 σχόλια:

  1. Λέμε ΝΑΙ στις παρωδίες (ειδικά αν πρόκειται για παρωδίες της Εκκλησίας, και αν έχουν και όμορφες αφιερώσεις στο τέλος). ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα έχει την πλάκα του !

    Περίμενε κούνελε να δείς, γιατί θα μεγαλώσω λίγο την ανάρτηση. Όπως είπα, δεν είχα διαβάσει όλη τη σειρά (και τα 14 τεύχη). Έριξα όμως μια ματιά πιο κάτω, και έχει πολλή πλάκα !

    Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Αξίζει τον κόπο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O πιο γαμάτος πάπας πάντως είναι στο Chronicles of Wormwood...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλός κι εκείνος !
    Πήδουλας, μπεκρής, σατανικός, αλλά δε δέρνει !
    Στο Wormwood τα χώνουν στο Βατικανό σε σοβαρό επίπεδο. Εδώ ... απλά τα ξεφτιλίζουν όλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή