Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

X'ed OUT : Η καινούρια δουλειά του Charles Burns

Μία καινούρια δουλειά του Charles Burns, του δημιουργού του καλύτερου comic της προηγούμενης δεκαετίας είναι πάντα είδηση. Φυσικά αναφέρομαι στο Black Hole, και η άποψη για το καλύτερο comic είναι απολύτως προσωπική (αλλά και απολύτως σωστή).

Το τελευταίο πόνημα του κορυφαίου κομίστα έχει τίτλο X'ed OUT, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2010 απο την Pantheon και, αν και καλύπτει μόνο 56 σελίδες, ο Burns έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα υπάρξει και συνέχεια, κάτι που αποτελεί χαρμόσυνη είδηση για τους πολυπληθείς θαυμαστές του, που, μετά την κυκλοφορία του Black Hole το 2005 έβλεπαν το χρόνο του αγαπημένου τους δημιουργού να αναλώνεται σε διάφορα projects που ουδεμία σχέση είχαν με τα comics (με εξαίρεση τη συμμετοχή του στο Peurs du Noir, ένα πολύ ενδιαφέρον γαλλικό animation του 2007 που εξερευνεί το φόβο για το σκοτάδι).

Η τιμή του θα είναι $19.95 ( Άουτς! Αυτό πόνεσε )

Το εξώφυλλο είναι φόρος τιμής στο μεγάλο βέλγο κομίστα Herge και την πιο γνωστή δημιουργία του, τον Tin-Tin, με τα βιβλία του οποίου μεγάλωσε ο Burns. Μάλιστα, αναφέρει τον Herge ως μεγάλη επιρροή του για τη συγγραφή της συγκεκριμένης δουλειάς, μαζί με τον William Burroughs (!).

Η υπόθεση ακολουθεί τον Doug σε ένα ταξίδι στον κόσμο των παραισθήσεων, στο οποίο τον παρασύρει η μαύρη γάτα του, όταν ανακαλύπτει μια τρύπα στον τοίχο της κρεβατοκάμαράς του. Ο Doug έχει επιδέσμους στο κεφάλι του και αναρρώνει στο κρεβάτι του, υποβοηθούμενος απο ένα κουτί με χάπια, και τάρτες φράουλα (?). Μέσα απο την τρύπα στον τοίχο ανακαλύπτει μία διάσταση όπου ζούν νεκρές γάτες, σκουλήκια που κλαίνε, γιγάντιες σφήκες και κάθε λογής παραμορφωμένα πλάσματα. Όνειρα και αναμνήσεις μπλέκονται με την πραγματικότητα, σε μία παραισθησιογόνα περιπλάνηση σε έναν punk, τρομακτικό κόσμο

Η μεγάλη είδηση είναι οτι ο Burns έχει χρησιμοποιήσει χρώμα στην, ακυκλοφόρητη ακόμα, καινούρια του δουλειά, κάτι που δοκιμάζει για πρώτη φορά στην καριέρα του, και που προσθέτει ενδιαφέρον στην ήδη πολυαναμενόμενη κυκλοφορία. Άντε, πλησιάζει ο Οκτώβρης...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου