Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Master Keaton ch.1

Το πρώτο κεφάλαιο της κλασικής σειράς 
του Naoki Urasawa

Το Master Keaton είναι μία πολύ καλή και ήδη κλασική σειρά manga που αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του εξαιρετικού Naoki Urasawa, δημιουργού των μετέπειτα αριστουργημάτων Monster, Pluto και 20th Century Boys. Σε σενάριο των Hokusei Katsushika και Takashi Nagasaki, η σειρά παίρνει τον τίτλο της από τον κεντρικό ήρωα Taichi Hiraga Keaton, έναν ερευνητή ασφαλειών για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του κόσμου, την υπαρκτή Lloyd's του Λονδίνου.

Γιος ενός ιάπωνα ζωολόγου και μίας αγγλίδας αριστοκράτισας, ο Keaton έχει σπουδάσει αρχαιολογία και διδάσκει σε πανεπιστήμιο, με τη στρατιωτική του εκπαίδευση ως πρώην μέλος της αγγλικών ειδικών δυνάμεων (SAS) να του χρησιμεύει στη διαλεύκανση των δύσκολων υποθέσεων που αναλαμβάνει. Με τις ανορθόδοξες μεθόδους του και την εξειδίκευση στις τακτικές επιβίωσης που κατέχει, ο ήρωάς μας είναι το κρυφό χαρτί της Lloyd's, μία πολύ επιτυχημένη διασταύρωση Indiana Jones και MacGyver.

Η σειρά δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στο περιοδικό Big Comic Original μεταξύ 1988 και 1994, με τα 144 κεφάλαια να συγκεντρώνονται αργότερα σε 18 τόμους tankōbon από την εταιρεία Shogakukan. Έχει γνωρίσει δύο μεταφορές σε επεισόδια anime, καθώς και ένα "sequel" από τους Naoki Urasawa και Takashi Nagasaki το 2012 με τίτλο Master Keaton Remaster.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο The man in the maze, έχει έντονο ελληνικό άρωμα, καθώς διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό νησί των Δωδεκαννήσων και περιστρέφεται γύρω από μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Όταν ο διάσημος δημοσιογράφος και ασφαλισμένος για 1 εκατομμύριο αγγλικές λίρες Leon Papas (έλεος! πιο κλισέ ελληνικό όνομα δεν υπάρχει) πέφτει από ένα γκρεμό, ο Keaton στέλνεται να ερευνήσει.

Master Keaton ch.1 - The man in the maze

( * όπως όλα τα manga, διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά )
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου