Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος εποχής για τα περιοδικά Disney στην Ελλάδα

Κλείνει η εταιρεία NEA AKTINA

Φέτος, το φθινόπωρο μας έφερε διπλή στενοχώρια. Η πρώτη είναι, όπως κάθε χρόνο, το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, και η δεύτερη και μεγαλύτερη είναι το κλείσιμο της εταιρείας NEA AKTINA, σπιτιού όλων των ελληνικών εκδόσεων της εταιρείας Disney, εξ'αιτίας (φυσικά) της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Τα περιοδικά που μας συντρόφευσαν στην παιδική μας ηλικία, που μας γνώρισαν το θαυμαστό κόσμο των comics και που είναι υπεύθυνα για μερικές από τις πιο γλυκές μας αναμνήσεις θα πάψουν να εκδίδονται. Το Μίκυ Μάους, το ΚΟΜΙΞ, το Αλμανάκο, το Μίκυ Μυστήριο και τόσα άλλα, αφού μεγάλωσαν και γαλούχησαν γενιές και γενιές αναγνωστών για 48 ολόκληρα χρόνια (από το 1966), απλά θα σταματήσουν να υπάρχουν. Η λυπηρή ανακοίνωση έγινε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 στη σελίδα του ΚΟΜΙΞ στο facebook από τον εκδότη της εταιρείας Χρήστο Τερζόπουλο.

Διαβάστε ένα όμορφο αντίο από το φιλικό blog Κουνελοχώρα
Δείτε το θέμα στο comicdom.gr

2 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή φίλε Πίθηκε! Πραγματικά ρε συ... Πόσοι και πόσοι από μας μεγαλώσαμε με αυτά τα περιοδικά και τις ιστορίες τους? Αναρωτιέμαι τι θα βρίσκουν στα περίπτερα να διαβάζουν στο εξής οι νεότερες γενιές των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρειάζεται να ευχαριστείς φίλε κούνελε !
      Το καλό, εκτός απ'το να λέγεται πρέπει και να link-άρεται.
      Τέλος εποχής φίλε μου ! Τώρα, μόνο κάτι τύπου Modern Times. Κρίμα ...

      Διαγραφή