Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

BERSERK Golden Age Arc III: Descent (anime)

Το συγκλονιστικότερο, σκοτεινότερο κομμάτι της ιστορίας του Berserk σε απίστευτα γραφικά !

Ξέρω οτι σε αυτό το blog, από επιλογή, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το κομμάτι των anime (ιαπωνικές ταινίες animation), όμως το συγκεκριμένο αυτό anime είναι κάτι το οποίο δε μπορούσα να προσπεράσω έτσι απλά. Έπρεπε να το μοιραστώ. Όχι μόνο επειδή είναι μεταφορά μίας από τις αγαπημένες μου σειρές manga, του εξαιρετικού dark fantasy epic BERSERK του Kentaro Miura, αλλά κυρίως επειδή είναι το 3ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ταινιών Golden Age Arc, και μας παρουσιάζει σε ένα εκπληκτικό οπτικο-ακουστικό αποτέλεσμα το συγκλονιστικότερο, πωρωτικότερο, σκοτεινότερο και ό,τι άλλο -ότερο θέλετε κομμάτι της ιστορίας του Berserk - την Έκλειψη !

Για όσους δε γνωρίζουν την υπόθεση θα αναφέρω (πάρα πολύ συνοπτικά) ότι ήρωας είναι ο Guts, ο επονομαζόμενος και ως Μαύρος Ξιφομάχος, ο οποίος είναι οπλισμένος σαν αστακός και πολεμάει φρικιαστικά τέρατα σε ένα σκηνικό που θυμίζει μεσαιωνική Ευρώπη. Δεν ακούγεται και πολύ πρωτότυπο, το ξέρω, αλλά το Berserk είναι η επιτομή του συγκεκριμένου είδους, και βασικά η σειρά που στην ουσία δημιούργησε το είδος όταν ξεκίνησε να εκδίδεται το μακρινό 1990 (και ευτυχώς συνεχίζει ακόμα).

Το πρώτο story arc της σειράς manga μετά την 3-τομη εισαγωγή, το Golden Age Arc (τόμοι 4-13), είναι ένα flashback στην παιδική ηλικία του Guts, ένα origin αν θέλετε, το οποίο μας περιγράφει πώς ο ήρωάς μας απέκτησε τις απίστευτες μαχητικές του ικανότητες. Στις 2 πρώτες ταινίες anime λοιπόν (αντίστοιχα τόμοι 4-10 του manga) επικρατεί η ηρωική φαντασία, με ιππότες, σπαθιά, κομμένα κεφάλια και ποτάμια αίματος. Σε αυτή την 3η ταινία όμως (τόμοι 11-13) ... τα πράγματα απλά ξεφεύγουν ! Το σκοτάδι απλώνεται παντού, απόκοσμα τέρατα από άλλες διαστάσεις παραμονεύουν να ξεχυθούν στον κόσμο μας, και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας παρακολουθούν τα απίστευτα γεγονότα παρασυρμένοι στη δίνη ενός πεπρωμένου απ΄το οποίο είναι ανήμποροι να ξεφύγουν. Κόλαση ! Ή μάλλον ... Έκλειψη !






Ασφαλώς προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται να μπεί στον κόσμο του Berserk να ξεκινήσει να διαβάζει το manga, αλλά αν η έκταση των 36 τόμων σας στείλει από πρίν... αδιάβαστους (κατανοητό), η συγκεκριμένη σειρά ταινιών αποτελεί μία εξαιρετική μεταφορά στο πιο "βατό" και πιο εντυπωσιακό φορμά της κινούμενης εικόνας. Και στις ταινίες βεβαίως, ο σωστός τρόπος να μπεί κάποιος στο κλίμα της ιστορίας είναι να τις πάρει από την αρχή (BERSERK Golden Age Arc I: The Egg Of The King και BERSERK Golden Age Arc IΙ: The Capture of Doldrey - 2012), απλά αναφέρω οτι, ακόμη και αν δε σας ικανοποιήσουν οι πρώτες 2 για οποιονδήποτε λόγο (που δεν το νομίζω), το πραγματικό Berserk ξεκινάει εδώ, με την Κάθοδο (BERSERK Golden Age Arc III: Descent - 2013). Και είναι κατάμαυρο !

Ακολουθεί το trailer:



Τώρα, το αν η παρουσίαση anime (μιας και αυτή είναι η 1η) θα γίνει ένα από τα βασικά στοιχεία αυτού του blog, πραγματικά δε μπορώ να το απαντήσω (και ούτε σε ρώτησε κανείς, φιλαράκι). Αμφιταλαντεύομαι στο αν θα πρέπει να διατηρήσω το χαρακτήρα "αποκλειστικά comics", ή όχι. Θα δείξει ...

2 σχόλια:

  1. ενδιαφερον εχει το τρειλερ, αλλα και η περιγραφη σου που φαινεται ποσο πολυ σ'αρεσει το συγκεκριμενο ανιμε αλλα και το αντιστοιχο manga και ειμαι περιεργη πλεον να δω και τα 3 :D

    οσο για το αν 'πρεπει' να συνεχιστουν οι παρουσιασεις anime γιατι οχι; εχουν στενη σχεση με το χωρο των κομικ, αρεσουν σε πολλους αναγνωστες και (απο οτι νομιζω τουλαχιστον) ειναι σχεδιασμενα 2d τα περισσοτερα απο αυτα, οποτε εισαι μεσα και με τον τιτλο του blog :P
    απο κει και περα εξαρταται τι διαθεση εχεις εσυ!

    χαιρετω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βάσω !

      Εγώ γενικά πιστεύω στη "σωστή σειρά". Δηλαδή πρώτα manga και μετά anime, αλλά φυσικά κατανοώ οτι και 36 τόμοι x 220 σελίδες = 8.000 σελιδούλες, είναι κάπως too much. Οι 3 ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει πάντως είναι πολύ πολύ καλές, πιστές στην αρχική ιστορία και με απίστευτα γραφικά.

      Ευχαριστώ πολύ και για το feedback όσον αφορά τις παρουσιάσεις anime. Ασχολούμαι αρκετά με το θέμα, και ξέρω οτι ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Σκέφτομαι μήπως παρουσιάζω μόνο animation που είναι μεταφορές από comics (τα περισσότερα ιαπωνικά anime π.χ), αλλά όχι Pixar kai τέτοια. Δεν έχω καταλήξει ακόμα. Η γνώμη σου πάντως με βοήθησε πολύ. Thanks again !

      Διαγραφή