Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Έκτορας - Glockenspiel

Μία υπέροχη μικρή ιστορία από το feathers του Έκτορα

Ο Έκτορας είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους κομίστες που ξεπήδησαν από την ιδιαίτερα ακμάζουσα τα τελευταία χρόνια ελληνική σκηνή, και η εξαιρετική σειρά comic strips feathers είναι η πιο γνωστή δημιουργία του. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο σημαντικότατο για τα ελληνικά comics περιοδικό "9" της Ελευθεροτυπίας, μετά στο «Κομικοδρόμιο» του Σαββατιάτικου φύλλου της Ελευθεροτυπίας, μετά ως webcomic στο comicdom-press.gr, και τελευταία στο socomic.gr

Στο σουρρεαλιστικό, παράλληλο σύμπαν του feathers κατοικούν κάθε λογής παράξενα πλάσματα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους φιλοσοφώντας, σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα της εποχής μας ή απλώς προσπαθώντας να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Άλλοτε με παιχνιδιάρικη διάθεση, άλλοτε με δηκτική, αλλά πάντα μέσα από το θαυματουργό πρίσμα του σουρρεαλισμού, ο ευφάνταστος θίασος του Έκτορα μας χαρίζει σπάνιες στιγμές μαγείας της 9ης τέχνης, με ένα τρόπο που θυμίζει το μεγάλο αργεντινό δημιουργό Quino.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και το όμορφο μικρό παραμυθάκι Glockenspiel (μεταλλόφωνο), με τον ομώνυμο ήρωα να ξεκινάει για μία βόλτα βαθιά μέσα στο δάσος, εκεί που δεν ακούγεται τίποτα ...
Ακολουθεί ολόκληρη η ιστορία. Απολαύστε !







4 σχόλια:

  1. Nice post Mr Ape!
    Συμφωνώ απόλυτα με το ότι ο Έκτορας είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς κόμικς. Ομολογώ όμως πως υπάρχουν και λίγες φορές που δεν καταλαβαίνω "τι θέλει να πει ο ποιητής".
    Σε γενικές γραμμές θεωρώ το feathers εξαιρετικό στριπάκι και λατρεύω το σχεδιαστικό του στιλ, που μου θυμίζει λιγάκι δύο άλλα αγαπημένα μου κόμικς, το Astro Boy του Γιώργου Τραγάκη και το Moomin της Tove Jansson.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε Αλέξανδρε !
      Χάρηκα που είδα σχόλιό σου. Καιρό έχουμε να τα πούμε.

      Τον Έκτορα ομολογώ οτι σχετικά πρόσφατα τον ανακάλυψα, κι έχω εντυπωσιαστεί, τόσο από τις σεναριακές του ιδέες (εννοείται οτι δεν τα καταλαβαίνω όλα), όσο και από το σχέδιό του. Νομίζω οτι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

      Εμένα μου θυμίζει έντονα Quino, αλλά και για το Moomin έχεις δίκιο. Τα πλάσματα των δύο σειρών πρέπει να είναι μακρινά ξαδέρφια ! Το Astro Boy του Τραγάκη το έχω ξεφυλίσσει σε κάποιο μαγαζί, αλλά δεν έχει τύχει να το πάρω. Αφού το επαινείς εσύ όμως, σίγουρα θα αξίζει. Οπότε, όπου το βρώ θα το τσιμπήσω.

      Διαγραφή
  2. παντα μου αρεσε η δουλεια του εκτορα, απο το 9 τον γνωρισα.
    αυτη την ιστοριουλα δεν την ειχα υποψιν μου, θενκς 'κωστακη' :P

    συμφωνω για το οτι μοιαζει με quino,αλλα στο πιο 'παιδικο παραμυθι'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Κωστάκης'calling Βασούλα !

      Εγώ δεν τον ήξερα από το 9 - βασικά, το είχα παρατήσει μετά το τεύχος 200, οπότε φαντάζομαι οτι θα εμφανίστηκε πιό μετά. Πάντως, έχω γίνει ήδη fan του Έκτορα, με έχει ψήσει πολύ. Πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό στύλ !

      Διαγραφή