Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Tattoos and Comics Event ! 5-11-2011

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ TATTOO ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ COMICS !
Η Miss Norzine και ο Βασίλης Λώλος στο Tilt.


Δύο αντισυμβατικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν το πρώτο και ισως το πιο cool γεγονός του χειμώνα. Με βάση το πιο underground κομιξάδικο της Αθήνας TILT (Ασκληπιού 37, Ακαδημία). Μια ημέρα γεμάτη με τον εκρηκτικό συνδιασμό Τατουάζ και Κόμικς. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011, για μία μόνο μέρα, από τις 1:00 το μεσημέρι μέχρι τις 8:00 το βράδυ, θα γίνονται τατουάζ από την τον Βασίλη Λώλο και την Miss Norzine , ενώ παράλληλα θα διατίθονται προς πώληση αυθεντικά έργα και αφίσσες των παραπάνω. Ο Βασίλης Λ. θα παρουσιάσει για πρώτη φορά συλλεκτικά κόμικ φιλοτεχνημένα αποκλειστικά για το Tattoo and Comics Event και η Miss Norzine θα παρουσιάσει την νέα της ανθολογία σχεδίων.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες.

Η Miss Norzine από τις ελάχιστες σημαντικές γυναικείες παρουσίες του Γκραφίτι στην Ελλάδα , είναι ένα καθιερωμένο όνομα με ενεργή δράση από το 1997.Αναγνωρίσιμη από το Japanese Pop στυλ της δημιουργεί τοιχογραφίες μεγάλων διαστάσεων μέσα στο πρόγραμμα ανάπλασης σχολικών κτηρίων (Carpe Diem) στην Λ. Αλεξάνδρας πίσω από το Γήπεδο Παναθηναικού ,8ο Δημοτικό Παγκρατίου , 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, στο Σταθμό Αττικης στα Κεντρικά γραφεία Λιοσίων , στο Ξενοδοχείο Baby Grand Hotel κ.α. . Παίρνει μέρος σε διάφορες εκθέσεις όπως Βαβέλ, Ιανός ,URBAN ART Ι, ΙΙ και BIKEART Exibition Carpe Diem. Φοιτώντας στην Καλών Τεχνών, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο Γκραφίτι και το Τατουάζ.

Γόνος γνωστής καλλιτεχνικής οικογένειας με Μητέρα και Γιαγιά Ζωγράφο (Ε. και Γιάννα Περσάκη) και έχοντας σαν Παππού τον γνωστό Ποιητή Μίλτο Σαχτούρη δεν δισταζει να πειραματιστει με κλασσικες αξίες σε μοντέρνα μοτίβα. Για όσους αναρωτιούνται, το Norzine(κρατώ την ευτυχία και τύχη) δεν είναι παρατσούκλι αλλά το πραγματικό της όνομα που οφείλει στο Πατέρα της Τζαμιάν από το Θιβέτ.

Ο Βασίλης Λώλος, γνωστός στους περισσότερους από τα κόμικς που δημοσίευε στο περιοδικό "9". Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δεκαετίας στη Νέα Υόρκη, όπου συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους κόμικς (Marvel, DC, Dark Horse, Image) και κατόρθωσε να πάρει τα δύο μεγαλύτερα βραβεία της αμερικάνικης σκηνής, το Eisner για την ανθολογία "5", και το Harvey ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης για το graphic novel του "Last Call", που κυκλοφόρησε από την Oni Press και πρόκειται στο άμεσο μέλλον να γίνει ταινία απο την Universal. Πρόσφατες δουλειές του είναι το Εξώφυλλο των Last Drive (Heavy Liquid) και το Concept Art στα βίντεο των My Chemical Romance (Danger Days: the true lives of the fabulous killjoys) καθώς και τα on-line comic του στο website του Αμερικάνικου Mtv.

Οι δυο τους είναι τα μέλη του Tattoo Team Heart and Swords οι οποίοι κατοικούν και σχεδιάζουν στα Εξάρχεια.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός σε όλους όσους αγαπούν την τέχνη και ιδιαίτερα σ' αυτούς που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα έργο τέχνης πάνω στο σώμα τους. Ως γνωστό, το φθινόπωρο ενδύκνειται λόγω καιρού για να κάνει κάποιος τατουάζ και να αποκτήσει κάτι εξαιρετικά ιδιαίτερο. Οι δύο καλλιτέχνες υπόσχονται ότι θα δημιουργήσουν ενα μοναδικό έργο στο δέρμα του κάθε τολμηρού.

Για όσους δεν τα πάνε καλά με τις βελόνες, θα υπάρχουν ανέκδοτες δουλειές του Βασίλη και της Norzine (κόμικς, αφίσσες, πρωτότυπα) προς πώληση. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά μετά τις επιτυχίες του στην Αμερική που ο Βασίλης Λώλος θα εμφανιστεί δημόσια για να υπογράψει παλιά και καινούρια έργα του και να συζητήσει με τους έλληνες φαν του τις εμπειρίες του από το εντυπωσιακό ταξίδι του στο χώρο της αμερικάνικης βιομηχανίας των κόμικς. Το Tilt βάζει το κρασί και τα μεζεδάκια και για να γιορτάσει το γεγονός θα διαθέσει μεγάλο μέρος του στοκ του σε τιμές προσφοράς. Όσοι περάσουν από το "ταμείο", θα συμμετάσχουν στο τέλος σε κλήρωση για κάποια πρωτότυπα έργα του Βασίλη και της Norzine.

Το event στο blog των δύο καλλιτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου