Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

TOP 25 Απίστευτα Comic Crossovers - part 2


... Συνέχεια από το TOP 25 Απίστευτα Comic Crossovers - part 1




THE COUNTDOWN: TOP 12

12. The Hulk vs. Santa

Ξεκινάω το θάψιμο αυτού του διαμαντιού της crossover γελοιότητας από το κορυφαίο εξώφυλλο, όπου βλέπουμε τον γκρίζο Hulk να πλακώνεται με τον Αη-Βασίλη, και τη λεζάντα να λέει "Επειδή εσείς το ζητήσατε... ο πιο καταζητούμενος κακοποιός απ'όλους". Μιλάμε πάντα για τον Santa Claus, τον καλοκάγαθο χοντρούλη γεράκο που κάθε Χριστούγεννα μοιράζει δώρα στα παιδάκια (???). Βεβαίως, ο προσεκτικός παρατηρητής θα δεί οτι ο Santa κρατάει ένα λοστό (που κάνει $9.99 - τσάμπα), οπότε θα καταλάβει οτι κάτι δεν πάει καλά.

Ε ναι λοιπόν, αυτός δεν είναι ο ίδιος ο Αη-Βασίλης, αλλά ο γνωστός αντίπαλος του Hulk, Rhino, ο οποίος, μεθυσμένος και ψάχνοντας για λεφτά, βλέπει κάποιους ντυμένους Αη-Βασίληδες να κάνουν φιλανθρωπικό έρανο, οπότε πλακώνει έναν και του παίρνει τη στολή για να μαζέψει αυτός τις δωρεές. Για κακή του τύχη όμως, αργότερα καταλήγει σε ένα πολυκατάστημα όπου βρίσκεται και ο Bruce Banner, οπότε... καταλάβατε ! Στη μάχη που ακολουθεί (φυσικά), οι δύο αντίπαλοι κάνουν συχνά διαλείμματα για να πάρει ο ένας το σκουφί του Αη-Βασίλη από τον άλλο (πρέπει να είναι ζήτημα τιμής μάλλον), και όλα αυτά τα εξαιρετικά φαιδρά πράγματα συμβαίνουν στο τεύχος #378 του Incredible Hulk. Άντε, και του χρόνου !

 

 



Να που το παίζει και γκόμενος ο γκρίζος μπουνταλάς !


11. Daredevil meets Uri Geller

Ο γνωστός σούπερ ήρωας Daredevil της Marvel είναι τυφλός, σωστά ? Σωστά. Έχει ψυχικές δυνάμεις, σωστά ? Σωστά. Άρα, γιατί να χρειάζεται τη βοήθεια κάποιου άλλου με ψυχικές δυνάμεις όπως (υποτίθεται οτι έχει) ο Uri Geller ? Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, όμως η συνάντηση των δύο έγινε το 1976 στο Daredevil #133, τότε που η δημοτικότητα του εβραίου κουταλολυγιστή ήταν στο απόγειό της (τυχαίο ? μάλλον όχι). Οι δύο "ψυχικά προικισμένοι" λοιπόν ήρωες ενώνουν τις (ψυχικές, φυσικά) δυνάμεις τους για να νικήσουν τον ύπουλο Mind Wave. Βεβαίως, η μόνη συνεισφορά που θα μπορούσε να έχει ο Geller που μου έρχεται στο μυαλό είναι να λυγίσει το κουτάλι του κακού, έτσι ώστε να μη μπορεί να φάει, να γίνει αδύναμος από την ασιτία, και έτσι να τον νικήσει εύκολα ο Daredevil. Μάλλον στη Marvel είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους πάντως, γι'αυτό και δεν με έχουν πάρει ακόμα να τους γράφω τα σενάρια. Ουάου όμως, ε ! Ένιωσα ολόκληρο τον (ψυχικό μου) κόσμο να συνταράσσεται ! ... Κι ακόμα δεν έχουμε μπεί στην τελική 10άδα.

 

 

 


10. Eminem meets The Punisher

Το Μάιο του 2009, ο δύστυχος πλανήτης μας υπέστη μία διπλή συμφορά. Όχι μόνο ο  κάποτε επιτυχημένος, και τώρα ξεχασμένος ράπερ Eminem έβγαλε καινούριο album, μετά από 3 χρόνια που μας είχε αφήσει στην ησυχία μας, αλλά είπε και να συνεργαστεί με τη Marvel και το περιοδικό XXL, για να ταλαιπωρήσει και τα μάτια μας, εκτός από τα αυτιά μας. Έτσι, για την προώθηση του δίσκου του, βγήκε αυτό το αίσχος των comics, στο οποίο ο αμερικανός ράπερ συναντάει τον γνωστό, οπλισμένο σαν αστακό χαρακτήρα The Punisher, και εμφανίζεται όσο σκληρός θα ήθελε να είναι, αλλά φυσικά δεν είναι. Φανταστείτε οτι ο πολλά βαρύς Slim Shady τον σκοτώνει κιόλας τον Punisher. Ε, αυτά δε γίνονται ΟΥΤΕ στα comics !

 



9. Archie meets ΤΜΝΤ ( & KISSThe Punisher )

Άντε ! Ποιός τη χάρη σας πάλι. 3 crossovers σε 1 βρε, κι αυτό επειδή πρώτον, οι θέσεις του countdown είναι πολύτιμες, και δεύτερον, σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ παραπάνω. Ξεκινάμε με τα Χελωνονιντζάκια λοιπόν τα οποία, μίαν όμορφη ανοιξιάτικη μέρα του 1990 κυριολεκτικά φτύνονται στο Riverdale από μια γιγαντιαία ιπτάμενη αγελαδοκεφαλή (όχι, δεν κάνω πλάκα), και απλά περιφέρονται στην πόλη τρώγοντας παγωτά και πίτσες με την παρέα του Archie. Στην περίπτωση των KISS από τα τεύχη Archie #627-630 (2011 παρακαλώ) τα πράγματα είναι πιο φυσιολογικά, αφού η παρέα του Gene Simmons έρχεται στο Riverdale για μία συναυλία, και επί τη ευκαιρία λέει να δώσει ένα χεράκι στον Archie και τη γνωστή "συμμορία" με κάτι παλιο-ζόμπι που έχουν επιτεθεί στην πόλη. Απλά, καθημερινά πράγματα δηλαδή. Τέλος, στο πολύ γνωστό one-shot τεύχος με τον Τιμωρό (1994), ο σκληροτράχηλος Punisher (σχεδιασμένος από τον μεγάλο John Buscema) καταφθάνει στο Riverdale για να συλλάβει έναν εγκληματία ο οποίος μοιάζει πολύ στον Archie, οπότε καταλαβαίνετε... Άιντε, άιντεεεε ! Ήτανε που ήτανε αμερικανιά, τώρα το ξεχειλώσατε το θέμα.





8. Army Of Darkness / Xena: Why Not?

Όχι, όχι, όχι, ΟΧΙ ! Γαμώ το κέρατό μου, τί δουλειά έχει τώρα η Ζίνα με τα zombies ? Προφανώς, η εταιρεία Dynamite αποφάσισε ότι κάποια δουλειά έχει, σε αυτό το διαμάντι της κακογουστιάς που παρουσίασε το 2008 μπροστά στα κατακαημένα ματάκια μας. Και μας κοροϊδεύει κιόλας με το "Why Not ?" στον τίτλο. Δηλαδή, Why Yes ? Πρόκειται για μία "αριστουργηματική" μίνι-σειρά 4 τευχών, στην οποία ο γνωστός χαρακτήρας Ash (από την cult κινηματογραφική τριλογία The Evil Dead του Sam Raimi, που αργότερα μεταφέρθηκε και σε comics) ταξιδεύει στη διάσταση της Xena για να σταματήσει μία μικροσκοπική εκδοχή του εαυτού του από το να καταστρέψει τον κόσμο της (I'm sorry, what ?) !

Και η ξεφτίλα δε σταματάει εκεί. Φαίνεται οτι το έπος αυτό είχε επιτυχία, και έτσι η Dynamite αποφάσισε να κυκλοφορήσει και 2η σειρά με τους ίδιους χαρακτήρες, την Xena / Army of Darkness: What... Again?, όπου η Ζίνα και η Gabrielle έρχονται αυτές στη διάστασή μας (αααα, ευγενέστατα τα κορίτσια που ανταπέδωσαν την επίσκεψη). Πάντως, η ανακοίνωση των εκδοτών δείχνει μία κάποια αυτογνωσία στην αρχή, πρίν καταλήξει να μας δουλεύει και πάλι "No, really, we're not kidding... we thought that the last time we put all these characters together, you guys would tell us where to stick our series, but you didn't, and now we think you want more! And we're giving it to you..."


 

 


7. Judge Dredd meets Ronald McDonald

Το 1978 το θρυλικό αγγλικό περιοδικό 2000AD δημοσίευσε τη μίνι σειρά 4 τευχών "Cursed Earth", στην οποία ο πιο γνωστός χαρακτήρας του περιοδικού, ο Judge Dredd, ταξιδεύει στην Αμερική του 22ου αιώνα. Εκεί, μεταξύ πολλών άλλων τρελών σκηνικών, θα μπλεχτεί και σε ένα πόλεμο μεταξύ των γνωστών fast food εταιρειών McDonalds και Burger King ! Και μιλάμε για κανονικό πόλεμο, με κανονικά αίματα, όχι κέτσαπ και μουστάρδες. Φυσικά, οι δικηγόροι των τεράστιων αυτών πολυεθνικών δεν το βρήκαν και πολύ αστείο, και ανάγκασαν το περιοδικό να αποσύρει τις "βλάσφημες" εικόνες, και επίσης να μην αναδημοσιεύσει ποτέ το προσβλητικό υλικό. Ευτυχώς όμως, το καυστικό, απαγορευμένο comic δε χάθηκε για πάντα, και μπορούμε να το απολαμβάνουμε σε όλη τη μεγαλόπρεπη καφρίλα του. Εεεεμ, πού να καταλάβουν οι χαρτογιακάδες από σάτιρα !



 


6(66). God vs. The Devil

OK, αυτό δεν είναι crossover με την κλασική έννοια του όρου, αφού ο θεός και ο διάολος δεν είναι χαρακτήρες comics, αλλά είναι ένα crossover ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση, είναι η αιώνια πάλη του καλού με το κακό, είναι η πιο επική συνάντηση όλων των εποχών... μέχρι να δείτε τις  επόμενες ! Πραγματοποιήθηκε το 1993 στο τεύχος 31 του Savage Dragon, όπου ο ομώνυμος ήρωας έχει βρεθεί στην κόλαση, αλλά έχει στο πλευρό του έναν πανίσχυρο σύμμαχο με άσπρα μαλλιά και μούσι (μαντέψτε ποιόν). Το τεύχος περιέχει απίστευτες ατάκες (όπως η "Don't fuck with God"), και πραγματικά ιστορικές στιγμές, όπως όταν, πάνω στη μάχη σώμα με σώμα, ο διάβολος ρίχνει στο θεό κλωτσιά στα... καρύδια ! Απολαυστικά βλάσφημο !!!

 

 




5. Jesus vs. Zeus

Μιας και διαπράξαμε το αδίκημα να πιάσουμε στο στόμα μας τα θεία εν ματαίω, ας το φτάσουμε το πράγμα στα άκρα ! Το 1996, ο εκκεντρικός (για να το πω ευγενικά) κομίστας Rob Liefeld έβγαλε το Godyssey (τραγικός τίτλος), ένα crossover μεταξύ των 2 πιο γνωστών ηρωίδων του: της Avengelyne (ένας πεσμένος άγγελος, βασισμένη στη χριστιανική παράδοση) και της Glory (μία αμαζόνα εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία). Ποιός τις χέζει όμως αυτές, ούτε ο πατέρας τους ο Liefeld δεν τις θυμάται. Το πραγματικό crossover της σειράς είναι άλλο. Η Avengelyne λοιπόν βλέπει ένα όνειρο στο οποίο οι θεοί του Ολύμπου τυχαίνει να περνάνε από το Γολγοθά, την ώρα που σταυρώνουν το Χριστό, και αρχίζουν να χώνουν μπινελίκια στη... μητέρα του !!! Ο Jesus λοιπόν, που μπορεί να γυρίζει το άλλο μάγουλο αλλά κάτι τέτοια δεν τα ανέχεται, κατεβαίνει από το σταυρό και αρχίζει τα κλωτσομπουνίδια ! Πλακώνει έναν-έναν τους ασεβείς έλληνες θεούς, και δεν κωλώνει να τα βάλει ούτε με τον πανίσχυρο Δία. Δυστυχώς, το όνειρο τελειώνει πρίν δούμε ποιός είναι ο νικητής της τιτάνιας μάχης. Κρίμα ...

 


 


4. Princess Diana in X-Statix

Θα μου συγχωρέσετε άλλη μία "κλεψιά", μιας και το συγκεκριμένο crossover δεν πραγματοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά νομίζω οτι αξίζει να συμπεριληφθεί στη λίστα, καθώς και την υψηλή του θέση. Εδώ μιλάμε για γαλαζοαίματους με υπερδυνάμεις, έτσι ? Τί πιό chic και elegant - και γελοίο ! Το 2003 λοιπόν, ο γνωστός συγγραφέας Peter Milligan σκέφτηκε να προσθέσει λίγη αίγλη στη σειρά του X-Statix, μία spin-off σειρά των X-Men που σατίριζε ανελέητα όλο το υπερηρωικό πανηγύρι. Σκέφτηκε λοιπόν να προσθέσει στην ομάδα των μεταλλαγμένων του την πριγκίπισσα Diana, η οποία παραμένει εξαιρετικά λαοφιλής ακόμα και τόσα χρόνια μετά το θάνατό της.

Στην ιστορία, που θα ονομαζόταν έξυπνα "Di Another Day", το μουμιοποιημένο σώμα της αγγλίδας πριγκιπέσσας θα έμπαινε στην ομάδα, και θα είχε να αντιμετωπίσει δολοφονικές επιθέσεις από την αγγλική βασιλική οικογένεια (!!!), αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, τα οποία τη ζήλευαν επειδή τους έπαιρνε όλη τη δόξα. Όμως (σωστά μαντέψατε), η βασιλική οικογένεια είχε ένα μικρόοοοοοο προβληματάκι με την όλη υπόθεση (θυμάστε τα σενάρια περί δολοφονίας της Diana από "μέσα"), και έτσι η Marvel αντικατέστησε το χαρακτήρα με μία ευρωπαία pop star. Κρίμα ρε γαμώτο, θα είχε πολλή πλάκα ! Καταραμένοι γαλαζοαίματοι, δεν ξέρετε από χιούμορ !


 


3. Care Bears meet The Madballs

Δηλαδή, ελληνιστί ... Τα αρκουδάκια της Αγάπης συναντάνε τις Μπουγελόφατσες !!! Δεν κάνω πλάκα ρε παιδιά, υπάρχουν στ'αλήθεια αυτά τα πράγματα. Να, έχω βάλει και φωτογραφίες πιο κάτω για να με πιστέψετε. Λοιπόν, αυτό το... πράγμα το κυκλοφόρησε η Marvel, στο Care Bears #13 του 1987, και η ευφυέστατης συγγραφικής σύλληψης ιστορία του έχει ως εξής : Ο Άκαρδος (ή κάπως έτσι, δε θυμάμαι ακριβώς), ο κλασικός αντίπαλος των καλόκαρδων αρκούδων, έχει ένα σχέδιο να απομακρύνει όλες τις αρκούδες από το παραδεισένιο σπίτι τους και να το καταλάβει. Έτσι, δημιουργεί διάφορους αντιπερισπασμούς ανά τον κόσμο. Σε έναν από αυτούς, επιτίθεται σε 3 πιτσιρίκια, τα οποία όμως (προσέξτε) είναι φίλοι με τις Μπουγελόφατσες. Αυτές υπερασπίζονται τα πιτσιρίκια, και έτσι ο Άκαρδος σκέφτεται να τις χρησιμοποιήσει για να επιτεθούν στις αρκούδες. Σατανικό ? Φυσικά, το σχέδιο αποτυγχάνει, αλλά τί μας νοιάζει εμάς ? "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" έχω να προσθέσω, και πάμε παρακάτω.

 

 


2. Superman meets the Quik Bunny

Βρισκόμαστε μία ανάσα από την κορυφή της γελοιότητας ! Αυτό το ελεεινό και τρισάθλιο κατασκεύασμα που αποτελεί ντροπή για τον κόσμο των comics δημιουργήθηκε μέσα στη δεκαετία του 80 (1987), όπως τόσα και τόσα γελοία kitch σκουπίδια της μουσικής και της τηλεόρασης. Η DC "εκπορνεύει" το μεγαλύτερο ήρωά της... για να πουλήσει σοκολατούχο γάλα της εταιρείας Nestle ! Εν τω μεταξύ, αν δείτε κάποια από τα ονόματα που συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα, θα χάσετε πάσα ιδέα για αυτούς (π.χ Carmine Infantino, Dick Giordano). Και καλά υπάρχει και κάποιο story, στο οποίο ο ιπτάμενος μπρατσαράς συμμαχεί με το κουνέλι του Nesquik για να νικήσουν τον ξεφτίλα κακό Weather Wizard, αλλά το μόνο που κάνει το βλαμμένο χνουδωτό ζωάκι για να βοηθήσει είναι να κατεβάζει το ένα ποτήρι Nesquik μετά το άλλο. Μπράβο παιδιά, πραγματικά εμπνευσμένο !







1. Godzilla vs. Barkley

Φτάσαμε στην κορυφή ! Δεν υπάρχει παραπάνω ! Το απόλυτο Comic Crossover, η απόλυτη σύγκρουση τιτάνων, η επικότερη μάχη όλων των εποχών είναι εδώ ! Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 90, με ένα απίστευτο διαφημιστικό της εταιρείας Nike, όπου τα δύο μεγαθήρια παίζουν ένα one-on-one παιχνίδι μπάσκετ (μονό, στα ελληνικά), κάνοντας τη γη να σείεται. Η διαφήμιση είχε τεράστια επιτυχία, και έτσι το 1993 η εταιρεία Dark Horse αποφάσισε να φτιάξει ένα comic πάνω σε αυτή. Η ιστορία ξεκινάει με τον Godzilla να καταστρέφει μία αμερικάνικη πόλη (κλασικά). Για κακή του τύχη όμως, εκεί κοντά γύριζε μία διαφήμιση ο superstar του NBA Charles Barkley (παιχταράς). Ένα πιτσιρίκι πάει και λέει στον τσαντίλα παίχτη ότι μόνο αυτός μπορεί να σταματήσει τη γιγάντια σαύρα, και μετά χρησιμοποιεί ένα μαγικό νόμισμα για να τον μεγεθύνει στο ύψος του Godzilla (σενάριο βγαλμένο μέσα απ'τη ζωή δηλαδή). Έπειτα, τα δύο θηρία παίζουν ένα μονάκι, όπου ο Barkley νικάει, και στέλνει το ραδιενεργό τέρας για... προπόνηση ! Απίστευτο ! Θεϊκό ! No.1 !!!

 

 

 



Με αυτό το εντυπωσιακό κάρφωμα του Barkley τελειώνει το κολοσσιαίο αφιέρωμά μας. Ελπίζω να το απολαύσατε !

2 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχα τρελαίνομαι για τα troll-σχόλιά σου στις παρενθέσεις, τύπου "σενάριο βγαλμένο μέσα απ'τη ζωή δηλαδή".

    Πάντως έχω μια ένσταση, όσον αφορά τον τίτλο των αναρτήσεων του αφιερώματος. Δεν είναι όλα crossovers. Ειδικά ο Χουλκ, δεν είναι καν αντιμέτωπος με τον Σάντα (ο οποίος ούτως ή άλλως δεν είναι ήρωας κόμικ), αλλά με έναν παραδοσιακό του εχθρό.

    Απολαυστικότατο και χορταστικότατο το αφιέρωμα, να'σαι καλά συνοδοιπόρε! Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα dr.SeenG !
    Χαίρομαι που σου άρεσε το αφιέρωμα. Κι εγώ νομίζω ότι βγήκε καλό (ψωνάρααα - να'τες πάλι οι trollιές !)

    Έχεις δίκιο σε αυτό που λες - Δεν είναι όλα crossovers. Κάπου το αναφέρω, π.χ στην περίπτωση του Wolverine με το Freddy Mercury, ή στο God vs. Devil, αλλά όντως, στο Hulk με τον Santa δεν το λέω.

    Το κύριο κριτήριο για το ποιές συναντήσεις θα συμπεριελάμβανα στο αφιέρωμα ήταν το πόσο άκυρες ήταν. Δε μπορούσα να αφήσω απ'έξω ένα εξώφυλλο με το Hulk να πλακώνεται με τον Αη-Βασίλη (κι ας μην είναι). Ήταν εντελώς αδύνατο ! Μου το απαγόρευε η κομιξική μου συνείδηση. Ήταν ... όχι, δε λέω άλλα.

    Το νο.1 τα σπάει πάντως, εεε ? Όταν το είχα πρωτοδεί, είχα πάθει κράμπα στο στομάχι από τα γέλια ! Δεν υπάρχει !

    Θα τα πούμε doctor ! Να'σαι καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή