Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Cute Manga Dictators

Οι πιο διαβόητοι δικτάτορες της παγκόσμιας ιστορίας μεταμορφώνονται σε χαριτωμένα manga κορίτσια !!! (ό,τι να'ναι δηλαδή)



Πρίν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία από την Ikaros Publications ένα πολύ παράξενο βιβλίο, το "Transformed into Females!! Biographies of World Dictators" (Nyotai ka!! Sekai no Dokusaisha Retsuden). Το artbook περιέχει 40 εικονογραφήσεις των πιο διαβόητων δικτατόρων του 20ου αιώνα, μεταμορφωμένων στα χαρακτηριστικά, αθώα manga κορίτσια με τα μεγάλα μάτια που ονομάζονται kawaii ή moé (και τα δύο σημαίνουν γλυκό, αξιολάτρευτο σε ελεύθερη μετάφραση).

Βλέπουμε λοιπόν τον Hitler (χωρίς μουστάκι) να προσπαθεί να καταπνίξει το απωθημένο που του άφησε η απόρριψή του από τη σχολή καλών τεχνών (πραγματικό γεγονός), τον επίσης φρικαλέο Pol Pot της Καμπότζης να προβάλλει τα πλούσια προσόντα του μπροστά από ένα λόφο κρανίων, τον Saddam Hussein να ποζάρει με χρυσό kalashnikov και ζαρτιέρες, και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Σε κάθε δικτάτορα αφιερώνεται ένα δισέλιδο, με τις εικονογραφήσεις των καλλιτεχνών Nishieda, Takeshi Nogami και Miki Nonohara (ποιοί είναι αυτοί ρε παιδιά ?) στα αριστερά, και μία αναλυτική βιογραφία στα δεξιά, που παρέχει πληροφορίες για την πολιτική του φιλοσοφία και τις πρακτικές που ακολούθησε.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετά αντίστοιχα βιβλία, μεταμορφώνοντας οποιοδήποτε γνωστό πρόσωπο σε στύλ moé, αλλά νομίζω οτι το συγκεκριμένο είναι από τα πιό άκυρα, αλλά και απαράδεκτα. Όχι μόνο επειδή δείχνει ασέβεια στα εκατομμύρια θύματα των απαίσιων αυτών ανθρώπων, αλλά και επειδή στη λίστα περιλαμβάνονται εντελώς αδικαιολόγητα και κάποιοι ηγέτες που προσέφεραν τα μέγιστα στους λαούς των χωρών τους, όπως π.χ ο Kemal Ataturk, ο Tito ή ο Hugo Chavez. Όπως συμβαίνει συνήθως όμως, το πολύ άκυρο έχει και ένα ενδιαφέρον, ειδικά για καμμένους κομιξάκηδες ( ΠΡΟΣΟΧΗ - κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και έχουν και blogs).

Adolf Hitler - Benito Mussolini

Fidel Castro - Joseph Stalin

Muammar Caddafi - Omar al-Bashir

Augusto Pinochet - Chiang Kai-shek

Hideki Tōjō - Juan Domingo & Evita Perón

Mao Zedong - Kim il-sung

Pol PotSaddam Hussein

Józef Piłsudski - Josip Broz Tito

Elena & Nicolae Ceaușescu - Manuel Noriega

Mustafa Kemal Atatürk - Hugo Chávez



Cute Manga Dictators @ Kotaku
Cute Manga Dictators @ klusterfuck

4 σχόλια:

  1. χμμ νταξει εχει την πλακα του...
    ο κανταφι μοιαζει παρα πολυ στο υφος χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello Βάσω !
      Ναι, είναι λίγο γειά σου (τί λίγο δηλαδή).
      Αλλά όχι να μας βγάλουν και δικτάτορα τον Chavez. Άμα είναι έτσι, να βάλουν και το Σαμαρά.

      Διαγραφή
    2. ισως δεν τον ειχαν υποψιν τους.
      φανταζεσαι να εβλεπες κανενα Μητσωτακη;;;

      Διαγραφή
    3. Χαχα χαχ αχα !
      Αν κάνουν θέμα Cute Manga Vampires, θα τον βάλουν και το Μητσοτάκαρο !

      Διαγραφή