Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο Peter Bagge κάνει Reset

Μία δεύτερη ευκαιρία να ξανακάνεις τα ίδια λάθη !

Ο Peter Bagge επιστρέφει δριμύτερος, και εξερευνά μία σκέψη που σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό των περισσότερων ανθρώπων. "Τί θα γινόταν αν μπορούσα να γυρίσω πίσω στο παρελθόν, και να διορθώσω τα μεγάλα λάθη της ζωής μου ?". Και φυσικά, αφού μιλάμε για τον Bagge, το δημιουργό της θρυλικής σειράς HATE, η απάντηση είναι "Πανικός".

Πρωταγωνιστής της μικρής αυτής ιστορίας που θα ολοκληρωθεί σε 4 τεύχη (μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα 2) είναι ο Guy Krause, ένας ξεπεσμένος ηθοποιός που δηλώνει συμμετοχή σε μία παράξενη πειραματική έρευνα. Οι επιστήμονες που διεξάγουν το πείραμα χρησιμοποιούν τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για να επιβάλλουν στο πειραματόζωο να ξαναζήσει ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του. Πώς θα αντιδράσει ο Guy ? Θα προσπαθήσει να διορθώσει τις αποφάσεις του που αποδείχθηκαν λανθασμένες, ή μήπως θα βρεί την ευκαιρία να ζήσει τις πιό κρυφές του φαντασιώσεις ? Ποιός θα τρελαθεί πρώτος, ο ίδιος, ή μήπως η ομάδα των επιστημόνων ? Καί τί κρύβεται στ'αλήθεια πίσω από αυτό το ύποπτο πείραμα ?

Φυσικά και δε γνωρίζω τις απαντήσεις, μιας και η μίνι-σειρά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη (το 1ο τεύχος κυκλοφόρησε στις 18 Απριλίου 2012, και το 4ο είναι προγραμματισμένο για τις 18 Ιουλίου), αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει το γνωστό, χαοτικό χιούμορ του δημοφιλούς δημιουργού, και η αχαλίνωτη φαντασία του, που σκαρφίζεται τις πιό απίστευτες εξελίξεις από τις πιό συνηθισμένες, καθημερινές καταστάσεις. Άλλωστε, ο ίδιος ο Bagge δηλώνει υποστηρικτής της γνωστής φράσης "Η πραγματικότητα είναι πιό περίεργη από τη μυθοπλασία", οπότε οι πολυάριθμοι λάτρεις της δουλειάς του μπορούν να περιμένουν ένα ακόμη διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο της ανθρώπινης παράνοιας.



Reset @ CBR
Reset @ Dark Horse
Peter Bagge interview @ MTV Geek

1 σχόλιο: