Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Berserk's lost chapter - The God of Evil

Berserk chapter 83: The God of the Abyss - 2 (Shinen no kami - 2)
Το άγνωστο, αδημοσίευτο κεφάλαιο του Berserk




...
Το Berserk του Kentaro Miura είναι ένα από τα μακροβιότερα, αιματηρότερα και πωρωτικότερα manga όλων των εποχών. Είναι επίσης ένα από τα προσωπικά μου αγαπημένα. Έχοντας ξεκινήσει να εκδίδεται το μακρινό 1990, και μετρώντας ήδη 38 τόμους, 350 κεφάλαια, 8.500 σελίδες και 40 εκατομμύρια σε πωλήσεις τόμων παγκοσμίως, θεωρείται όχι απλά κλασικό, αλλά θρυλικό και cult, και μάλιστα απολύτως δικαιολογημένα. Και φυσικά, όπως όλες οι cult σειρές, το Berserk έχει κάποια κρυμμένα μυστικά που προσθέτουν μυστήριο, ίντριγκα και περισσότερη cult-ίλα σε αυτή την κατάμαυρη ιστορία καταραμένων ηρώων και αποτρόπαιων δαιμόνων.

Επιγραμματικά απλά αναφέρω οτι η υπόθεση ακολουθεί τον Guts, τον περίφημο Μαύρο ξιφομάχο, ο οποίος περιδιαβαίνει ένα τοπίο που θυμίζει μεσαιωνική Ευρώπη και αντιμετωπίζει ατελείωτες ορδές φρικιαστικών τεράτων. Μετά από μία εισαγωγή 3 τόμων, η σειρά μπαίνει στο πιο γνωστό story arc της, το Golden Age arc, ένα flash-back 9 τόμων στο παρελθόν του ήρωά μας που μας συστήνει τους άλλους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς, την Casca και τον Griffith. Παρά το όνομά της όμως, η Golden Age ολοκληρώνεται σε ένα από τα πιο αιματηρά, σοκαριστικά και αξέχαστα φινάλε στην ιστορία των comics, στον κατάμαυρο 13ο τόμο της σειράς (κεφάλαια 80-91).

--- SPOILERS ---
Σε αυτό το σημείο της ιστορίας, στην αποτρόπαια "Έκλειψη", ο Griffith θυσιάζει όλους τους αγαπημένους του συντρόφους αλλά και την ίδια του την ανθρώπινη φύση, ώστε να μεταμορφωθεί στον πέμπτο δαίμονα της Χείρας του Θεού. Και, ενώ φρικιαστικά τέρατα κατασπαράζουν τους παλιούς του φίλους (εκτός από τον Guts και την Casca φυσικά), ο Griffith μεταφέρεται μπροστά σε μία απόκοσμη οντότητα, το Θεό - Ιδέα του Κακού. Ο Θεός, που έχει τη μορφή μιας τεράστιας καρδιάς με μάτια να ξεπροβάλλουν από παντού, αποκαλύπτει στον Griffith ποιό είναι το πεπρωμένο του, και γιατί τα πράγματα συνέβησαν όπως συνέβησαν. Στο τέλος της συζήτησής τους λαμβάνει χώρα η μεταμόρφωση του Griffith σε Femto, πρίν επιστρέψει στο αποκαλυπτικό σκηνικό της Έκλειψης για να ολοκληρώσει το απάνθρωπο έργο του.
--- end of spoilers

Όλα αυτά τα "θεϊκά" συμβάντα λαμβάνουν χώρα στο κεφάλαιο 83: God of the Abyss - 2 (ή Armour To The Heart), που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1997 στην Ιαπωνία, στο περιοδικό Young Animal της εταιρείας Hakusensha. Όμως, όταν ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει ο 13ος τόμος της σειράς, ο Kentaro Miura επέμεινε να μη συμπεριληφθεί το κεφάλαιο 83, επειδή αποκαλύπτει περισσότερα από όσα θα έπρεπε οι αναγνώστες να γνωρίζουν σε αυτό το σημείο της ιστορίας, και περιορίζει την ελευθερία του να αναπτύξει τη μετέπειτα ιστορία προς μια άλλη κατεύθυνση. Έτσι, ο δημιουργός αποφάσισε να αυτο-λογοκριθεί, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο κεφάλαιο να μην εκδοθεί ποτέ σε τόμο, είτε ιαπωνικό είτε αγγλικό, αποκτώντας έτσι ένα μυθικό, cult status.

***
Συστήνω να διαβάσετε το κεφάλαιο αφού έχετε ολοκληρώσει τη Golden Age arc (έως τόμο 13)  
***














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου