Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

David Mack - NEW Kabuki

Το καλλιτεχνικό αριστούργημα του David Mack
κλείνει τα 20 του χρόνια και επιστρέφει δυναμικά !

Η εξαιρετική σειρά Kabuki είναι το έργο ζωής του καταπληκτικού αμερικανού κομίστα David Mack. Από το 1994 που ξεκίνησε να εκδίδεται από την Caliber Press μάγεψε το κοινό με την πολύπλοκη και πολυεπίπεδη ιστορία της, τους εξόχως βαθείς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες (με πρώτη και καλύτερη την κεντρική ηρωίδα), και την υπέροχη εικονογράφηση του Mack που εξελισσόταν εντυπωσιακά από τόμο σε τόμο.

Από το πρώτο βιβλίο Circle of Blood του 1994 μέχρι το έβδομο, και τελευταίο μέχρι σήμερα, The Alchemy του 2007, η πράκτορας της σκιερής κυβερνητικής οργάνωσης The Noh με το κωδικό όνομα Kabuki έζησε πολλές επικίνδυνες, hard-boiled καταστάσεις, αλλά επίσης αρκετές στιγμές ενδοσκόπησης και περισυλλογής. Και οι αναγνώστες (με το γράφοντα στα χαρακώματα της πρώτης γραμμής) πολύ απλά δε μπορούσαν να ξεκολλήσουν τα μάτια τους από τις ευφάνταστες συνθέσεις και τα υπέροχα, ιμπρεσσιονιστικά χρώματα που ο Mack άπλωνε με μαεστρία στις σελίδες του - χωρίς αυτό να σημαίνει οτι οι ασπρόμαυροι τόμοι δεν είναι καλοί.

Φέτος λοιπόν, μία ιδιαιτέρως πολυάσχολη χρονιά για τον ταλαντούχο αμερικάνο δημιουργό (δείτε π.χ τη συμμετοχή του στο επερχόμενο Fight Club 2), το Kabuki, η πιο γνωστή και προσωπική δουλειά του κλείνει 20 χρόνια από την πρώτη δημοσίευσή της. Με αφορμή αυτή την "επέτειο" λοιπόν, ο Mack ανακοίνωσε τον Απρίλιο σε μία έκθεση comics στο Chicago οτι θα κυκλοφορήσει σύντομα καινούριο υλικό της πλέον "ενηλικιωμένης" σειράς. Συγκεκριμένα, οτι θα ξεκινήσει μία καινούρια ιστορία της αγαπημένης του ηρωίδας στη γνωστή ανθολογία Dark Horse Presents, που πρέπει να έχει ήδη εκδοθεί (από τον Αύγουστο του 2014).

"Η τελευταία ιστορία Kabuki που έκανα, το The Alchemy, τελείωσε με μερικές μεγάλες ανατροπές", δηλώνει ο Mack, "έτσι θέλω να πετύχω δύο στόχους με την καινούρια κυκλοφορία - να κάνω τη σειρά προσιτή στο αναγνωστικό κοινό που δεν τη γνωρίζει, αλλά και να προσφέρω μερικά νέα μυστήρια στους παλιούς οπαδούς που έχουν διαβάσει τους προηγούμενους 7 τόμους". Με δεδομένη τη "συνήθεια" του πάντα ανήσυχου καλλιτέχνη να μεταλλάσσει το καλλιτεχνικό του στύλ από δουλειά σε δουλειά, αλλά και την αποκάλυψη οτι ο 8ος τόμος θα εισάγει ένα νέο χαρακτήρα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις της υπόθεσης, νομίζω οτι έχουμε να περιμένουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον από τον ταλαντούχο κύριο Mack.







12 σχόλια:

  1. ααααααα μου φαινεται θα μπλοκαρω το blog σου μεχρι να ξαναεχω λεφτα να χαλασω για κομικς-βιβλια! αμαν ρε πιθηκε!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα, βλέπω περάσαμε στις απειλές τώρα, ε ? Τί να πω κι εγώ που κάθε χρόνο πρέπει να αγοράζω καινούρια βιβλιοθήκη ? Σε λίγο τα comics μου θα κάνουν συνασπισμό και θα με διώξουν απ'το σπίτι, για να χωράνε !

      Διαγραφή
    2. εγω που δεν εχω χωρο στο δωματιο μου για αλλη βιβλιοθηκη τι να κανω;

      Διαγραφή
    3. Βάσω μου, η πολύ απλή και πρακτική λύση που θα σου προτείνω είναι να βγάλεις το κρεβάτι από το δωμάτιο, να βάλεις στη θέση του μία μεγάλη βιβλιοθήκη, και να κοιμάσαι σε ένα δίχτυ κρεμασμένο απ'το ταβάνι, σαν να σε έχει πιάσει η αράχνη από το Lord of the Rings. Είδες οτι όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους ?

      Διαγραφή
  2. Να και ένα που το έχω απτό και όλο, πολύ ωραίο το νέο λοιπόν!
    Έχει δίκιο η Βάσω, φαλιρίζουμε άνετα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μωρέ Lne, τί να τα κάνουμε και τα λεφτά ? Αφού δεν είναι ευτυχία τα ρημάδια ! (Τη μιμούνται όμως πολύ καλά, όπως λέει και ο Μανολίτο από τη Μαφάλντα). Φοβερή σειρά πάντως, τα αξίζει τα εκατομμύριά μας !

      Διαγραφή
  3. Το όνομα Kabuki το θυμάμαι από παλιότερη ανάρτηση (αυτή με τη λίστα των πιο σέξυ γυναικών στα κόμικς αν θυμαμαι καλά), αυτό που βλέπω εδώ είναι σίγουρα και καλλιτεχνικά υπέροχο. Αυτά τα κολάζ τα αγάπησα από τα εξώφυλλα του Sandman και τον άλλον Dave :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θυμάσαι Σκοτεινή μου φίλη, η Kabuki μπήκε με το σπαθί της στη λίστα των πιο σέξυ γυναικών στα comics, και σε καλή θέση κιόλας. Αν δείς και την παρουσίαση της σειράς που έχω κάνει, ή γενικά δείς εικόνες από το artwork των προηγούμενων τόμων (π.χ Metamorphosis), θα καταλάβεις οτι και αυτός ο Dave πλησιάζει τον άλλο σε ικανότητα και αξία !

      Διαγραφή
  4. Τι μαγεία είναι αυτή;;;; Ο άνθρωπος είναι επιπέδου McKean αναμφισβήτητα. Βλέπω πως βάζει και φωτογραφίες στις συνθέσεις του (το πρόσωπο στην τέταρτη φωτογραφία έχω την αίσθηση πως είναι αληθινό, εκτός αν το χέρι του πια αγγίζει -τόσο- την τελειότητα) και κάνει πανέμορφους συνδυασμούς.
    Ελέω Fight Club, θα δώσω ένα μεγάλο μπράβο στον Μπραντ Πιτ της Ένατης Τέχνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ντόκτορ μου, καλά κατάλαβες, βάζει φωτογραφίες και κάνει αυτά τα υπέροχα κολλάζ, για πρώτη φορά όμως στη σειρά. Είναι αυτό που έγραψα οτι εξελίσσει το στύλ του από τόμο σε τόμο. Οι πρώτοι τόμοι είναι ασπρόμαυροι σε "κλασικό" comics στύλ, ενώ στους επόμενους περνάει σε "McKean-ίστικους" πειραματισμούς με το χρώμα και τις συνθέσεις, με εκ-πλη-κτι-κά αποτελέσματα ! Να δούμε αυτή τη φορά τί μας επιφυλάσσει ...

      Διαγραφή
  5. Αξιόλογος με προοπτικές για Μεγάλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν θα μείνει στην ιστορία των comics, αλλά είναι πολύ καλός. Το σχόλιό σου είναι πολύ εύστοχο, right on the money !

      Διαγραφή