Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Shaun Tan - Metropolis

Μία υπέροχη πανοραμική εικονογράφηση από τον εξαιρετικό Shaun Tan



...
Ο Shaun Tan είναι ένας φανταστικός πολυ-καλλιτέχνης που έχει ασχοληθεί με διάφορα πεδία του κόσμου των τεχνών, πάντα διαπρέποντας και πάντα χαρίζοντάς μας κάτι το ξεχωριστό από το πλουσιότατο απόθεμα ταλέντου και φαντασίας που διαθέτει. Έχοντας γίνει γνωστός από τις αρχές του 2000 με τα εξαιρετικά παιδικά του βιβλία, έπειτα πέρασε στο χώρο των comics, μετέπειτα στο animation, συνεχίζοντας καθ'όλη τη διάρκεια της καριέρας του να παραδίδει μερικές απίστευτες εικονογραφήσεις. Μία από αυτές είναι και το πανόραμα Metropolis που ζωγράφισε για την υπέροχη σειρά Pictura.




Στο Metropolis ο Tan εμπνέεται από τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις και τον αστικό τρόπο ζωής, περιγράφοντάς μας την πορεία εξέλιξης που ακολουθεί μία τέτοια τερατώδης πόλη. Σε ένα τοπίο διάσπαρτο με τα χαρακτηριστικά, ιδιόμορφα πλάσματα του ταλαντούχου καλλιτέχνη, η βιομηχανία γεννιέται από ένα αυγό, με διάφορα φυτά και ζώα να την παρακολουθούν. Καθώς μεγαλώνει, το σίδερο και το ατσάλι κυριαρχούν, οι πόλεις περπατούν και οι ουρανοξύστες καπνίζουν, μέχρι που όλο το τοπίο να καλυφθεί από την αχανή, παντοδύναμη Metropolis που καταβροχθίζει τα πάντα στο πέρασμά της.

δείτε τις υπόλοιπες αναρτήσεις του 2D-Domain για τον Shaun Tan




Η Pictura είναι μία σειρά ασπρόμαυρων πανοραμικών εικονογραφήσεων που κυκλοφορούν σε μορφή μίνι artbook, διπλωμένες 8 φορές (πάνω εικόνα). Οι υπέροχες εικόνες είναι ασπρόμαυρες για να προτρέπουν τους αγοραστές ηλικίας 9-90 χρονών να τις χρωματίσουν οι ίδιοι.

Να και μερικά άλλα υπέροχα πανοράματα της σειράς της Pictura



Anne Yvonne Gilbert - Knights



John Howe - Draconis



Niroot Puttapipat - Faeries

2 σχόλια:

  1. υπεροχο! εχω ηδη στα ραφια μου το βιβλιο του Niroot Puttapipat, ειναι πραγματικα πανεμορφη αυτη η συλλογη της Pictura, δεν ηξερα πως ειχε και του Shaun Tan.
    η αληθεια ειναι πως με τετοιες συλλογες θαυμαζει κανεις (καλα, εγω) ποσο υπεροχα στεκεται και το ασπρομαυρο σε καθε αξιολογο καλλιτεχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέραααα ! Κι εγώ Βάσω μου ασπρόμαυρο θα το αφήσω του Shaun Tan, δε θα κάτσω να το ζωγραφίζω σαν πεντάχρονο. Κρίμα είναι ! Καλά, είναι φανταστικά όλα τα πανοράματα. Πολύ καλή ιδέα, και φυσικά και η υλοποίηση.

      Διαγραφή