Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αρκάς σε μεγάλα κέφια

Καταιγισμός εκδόσεων από τον κορυφαίο έλληνα χιουμορίστα !

Ο Αρκάς φυσικά και δε χρειάζεται συστάσεις για τους έλληνες φίλους των comics (και μη), αφού από τις αρχές της δεκαετίας του '80 που εμφανίστηκε στο προσκήνιο δημοσιεύοντας τη θεϊκή σειρά "Ο Κόκκορας" στο περιοδικό βαβέλ έχουν περάσει 3 δεκαετίες και αμέτρητα άλμπουμ, τα οποία έχουν καθιερώσει το όνομά του στη συνείδηση των ελλήνων ως συνώνυμο του έξυπνου και καυστικού χιούμορ. Έχοντας δημιουργήσει πολλές υπερ-επιτυχημένες σειρές (Ο Ισοβίτης, Χαμηλές Πτήσεις, Καστράτο) και πλήθος αγαπημένων χαρακτήρων, τα ράφια των βιβλιοπωλείων είναι συνεχώς γεμάτα από τις παλιές και νέες εκδόσεις του.

Τα τελευταία χρόνια, και με δεδομένη την επιτυχία των πιο πρόσφατων σειρών που κυκλοφορεί τακτικά ο ανεξάντλητος δημιουργός (π.χ Οι Συνομίληκοι, Επικίνδυνα Νερά, Μαλλί με μαλλί), διαφαίνεται από πλευράς του μία διάθεση πειραματισμού και "ανανέωσης" της πλούσιας βιβλιογραφίας του, κάτι που αποδεικνύεται και από τα δύο πρωτότυπα θεατρικά έργα που έχει συγγράψει, τα "Εχθροί εξ Αίματος" και "Βιολογικός Μετανάστης". Και η περίοδος φορμαρίσματος φαίνεται να κρατεί πολύ καλά, μιας και μέσα στο 2015 έχουν κυκλοφορήσει ήδη 5 καινούρια βιβλία του μεγάλου δημιουργού από τις εκδόσεις γράμματα, και μάλιστα με μεγάλη ποικιλία. Εκτός λοιπόν από τα τεύχη των συνεχιζόμενων σειρών του (Μαλλί με μαλλί 2 - Κακές γλώσσες!), υπάρχει επίσης μία παρωδία γνωστών έργων της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης (Λουκρητία η διαχρονική), μία έξυπνη παρωδία ερωτηματολογίων (Λέτε ψέματα στα τεστ;), μία σειρά γελοιογραφιών που σατιρίζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων (Ζευγάρια), καθώς και μία σειρά "κοφτερών" πολιτικών γελοιογραφιών (Θηρία ενήμερα), κάτι στο οποίο δε μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Τα Θηρία έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού σηματοδοτούν την πρόσφατη ενασχόληση του Αρκά με την πολιτική, η οποία απουσίαζε επιδεικτικά από τη μέχρι τώρα θεματολογία του, έχοντας ασχοληθεί ελάχιστα μόνο μαζί της στη φοβερή σειρά "Ο Ισοβίτης". Εν μέσω κρίσης λοιπόν, ο πάντα εύστοχος δημιουργός ξεκίνησε να δημοσιεύει τακτικά γελοιογραφίες της μιας ατάκας που σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα, "πυροβολώντας" ανελέητα πολιτικούς, παράγοντες και δημοσιογράφους, χωρίς να ξεχνάει ποτέ τα social media (ειδικά το facebook) αλλά και τις άσχημες, ριζωμένες συνήθειες του νεο-έλληνα. Τα φοβερά αυτά one-liners (μία ατάκα) συγκεντρώνει λοιπόν το αλμπουμάκι "Θηρία ενήμερα", με τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν πρόσφατα στο διαδίκτυο να αποτελεί απόδειξη για την ευστοχία και την αποτελεσματικότητά τους.

ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ

Σε τι διαφέρει η κυβέρνηση από το οργανωμένο έγκλημα; Γιατί στην Ελλάδα νιώθεις σαν ταμπόν; Τι θα έλεγε το ποντίκι του υπολογιστή σ ένα κανονικό ποντίκι; Αυτές κι άλλες πολλές παράδοξες ερωτήσεις αναλαμβάνει να απαντήσει ο Αρκάς σ αυτό το μικρό αλμπουμάκι. Μια σειρά από σχόλια υψηλού χιούμορ για την πολιτική, την οικονομία και την κρίση. Μια ευφυής κοφτερή σάτιρα στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους μέσα σε όλα Έλληνες. Γιατί, μπορεί η κρίση να μας έχει κάνει θηρία, αλλά τουλάχιστον είμαστε ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ.









Λουκρητία η διαχρονική

Ξέρουμε όλοι τη Λουκρητία, την ανέραστη και οργισμένη γάτα που ξεσπάει την οργή της στον αθώο, ευνουχισμένο συγκάτοικό της, τον Καστράτο. Και την ξέρουμε βέβαια μέσα απ’ τα σκίτσα του Αρκά. Όμως πώς θα χάραζε ένας πρωτόγονος τη μορφή τη Λουκρητίας μέσα στο παλαιολιθικό σπήλαιό του; Πώς θα τη σμίλευε στο μάρμαρο ένας γλυπτής της κλασικής αρχαιότητας; Πώς θα την απέδιδε ένας αναγεννησιακός μετρ; Πώς θα την ζωγράφιζε ο Πικάσο, ο Νταλί ή ο Άντι Γουόρχολ; Αυτά μας αποκαλύπτει , με πολύ χιούμορ και εξαιρετική εικαστική μαεστρία, ο Αρκάς σ’ αυτό το άλμπουμ. Πρόκειται για ένα απολαυστικό ταξίδι στην Ιστορία της Τέχνης με οδηγό την πιο φωτογενή γάτα: τη διαχρονική ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ.









Μαλλί με μαλλί 2 - Κακές γλώσσες!

ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ!... Ο Θεός να σε φυλάει απ’ αυτές! Όμως τι να κάνει κι ο Θεός, όταν κάποιες έχουν ανάγει το κουτσομπολιό σε άθλημα και την κακογλωσσιά σε επιστήμη; Λαμπρό παράδειγμα η κυρία Μαρίκα. Καθηγήτρια του κουτσομπολιού, φυσιογνωμία της κακογλωσσιάς, εξπέρ στην φαρμακερή ατάκα! Τα θανατηφόρα της σχόλια, ενώ χτενίζεται ή πίνει τον καφέ της στο κομμωτήριο, είναι επικά! Και η Στέλλα, η κομμώτρια, προσπαθεί με ευγένεια και διακριτικότητα να διατηρήσει την ψυχραιμία της, η οποία δοκιμάζεται, όχι μόνο από την κυρία Μαρίκα, αλλά κι από άλλες πελάτισσες.





Λέτε ψέματα στα τεστ;

Σας αρέσουν τα τεστ προσωπικότητας; Απαντήστε με ένα "ναι" ή μ΄ένα "όχι". Αν όμως δεν μπορείτε να πείτε την αλήθεια, δεν πειράζει. Σ΄αυτό το βιβλιαράκι, ο Αρκάς θα σας δείξει έναν ξεκαρδιστικό τρόπο να μην είστε ειλικρινείς. Περισσότερες από σαράντα εναλλακτικές παραλλαγές ευφυούς χιούμορ, για να μπορείτε να "λέτε ψέματα στα τεστ".





Ζευγάρια

Ζευγάρια! Ζευγάρια παντρεμένα, ζευγάρια ελεύθερα, ζευγάρια νεαρά, ζευγάρια ώριμα, ζευγάρια ανώριμα! Όλων των ειδών τα ζευγάρια έχουν κάτι κοινό: αποτελούνται από δύο. Κι αυτοί οι δύο πρέπει να ταιριάζουν σαν ένα ζευγάρι κάλτσες, γιατί αλλιώς αρχίζουν τα προβλήματα. Προβλήματα όμως, που αν τα δεις απ’ την αστεία τους πλευρά, γίνονται πηγή άφθονου γέλιου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου