Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κώστας Κυριακάκης - The Witch's House

Μία όμορφη σύντομη ιστορία





...
Ο Κώστας Κυριακάκης είναι ένας πολύ ταλαντούχος έλληνας εικονογράφος και κομίστας, μέλος της εξαιρετικής τελευταίας γενιάς ελλήνων δημιουργών που έχουν ανεβάσει τη σκηνή της 9ης τέχνης στη χώρα μας πολλά επίπεδα παραπάνω. Γεννημένος στις 10 Μαρτίου του 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης, ξεκίνησε το σχέδιο από πολύ νεαρή ηλικία, και στα 15 του χρόνια εργαζόταν ήδη ως επαγγελματίας σχεδιαστής. Ήρθε στην Αθήνα και προσπάθησε να σπουδάσει comics, σκίτσο και κινούμενο σχέδιο σε μια ιδιωτική σχολή, όμως δεν του ταίριαζε, οπότε σήμερα δηλώνει freelancer, χαλαρός και αυτοδίδακτος. Έχει σχεδιάσει κατά καιρούς αμερικανικά βιβλία παιχνιδιών ρόλων, στάμπες για φίρμες ρούχων, εικαστικές διακοσμήσεις, background για εταιρείες παραγωγής κινουμένων σχεδίων, καθώς και αρκετές σειρές παιδικών βιβλίων. Ως επιρροές στη δουλειά του αναφέρει τους: Travis Charest, Simon Bisley, Frank Miller, Mort Drucker, Dave McKean, Alfonse Mucha, Gustav Klimt, Leonardo DaVinci και Dega.

Στο χώρο των comics, ο Κυριακάκης αρέσκεται στο να δημιουργεί σύντομες ιστορίες τις οποίες ανεβάζει στο καλαίσθητο site του, χωρίς να έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής κάποιο αφηγηματικό έργο μεγαλύτερης κλίμακας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το project του Mused, το οποίο έριξε το server στο οποίο φιλοξενείται λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας, καθώς και οι δύο ιστοριούλες του που έχουν συμπεριληφθεί στην εξαιρετική ανθολογία Flight, οι Premium Cargo (Flight vol.7) και Encore (Flight vol.8). Εγώ επέλεξα να παρουσιάσω μία ακόμη πολύ όμορφη μικρή ιστορία του, την 6-σέλιδη The Witch's House, η οποία μας περιγράφει με ένα γλαφυρό και λίγο μελαγχολικό τρόπο τί χάνουμε μεγαλώνοντας, αφήνοντας για πάντα πίσω μας την ξεγνοιασιά και τη μαγεία της παιδικής ηλικίας.








2 σχόλια:

  1. πολυ μου αρεσε αλλα γιατι στα αγγλικα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello dear Alice !
      Κι εμένα μου άρεσε πολύ, έχει φοβερή αίσθηση του χρώματος ο Κυριακάκης. Τώρα, το γιατί είναι στα αγγλικά ... ίσως να εκδόθηκε σε κάποια ξένη ανθολογία, όπως άλλες σύντομες ιστορίες του στο Flight. Δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες online οπότε ... it's anyone's guess.

      Διαγραφή