Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Chrissie Claus - η χαζοχαρούμενη εγγονή του Santa

Γνωρίστε τη βλαμμένη Christmas barbie
Χριστούγεννα + comics = ατελείωτη κακογουστιά !

Ένα απο τα (πολλά) πράγματα που αντιπαθώ στην αμερικάνικη βιομηχανία comics είναι τα λεγόμενα εποχιακά τεύχη. Κάθε εταιρεία θεωρεί υποχρέωσή της να βγάζει ειδικό τεύχος για όλες τις μεγάλες αμερικάνικες γιορτές του χρόνου όπως Χριστούγεννα, Halloween, ημέρα ευχαριστιών κτλ. Τα τεύχη αυτά, πέραν του οτι είναι αρπαχτές, γελοιοποιούν ασύστολα τους χαρακτήρες των εταιρειών, και συνήθως και τον Αη Βασίλη. Και η γελοιοποίηση της "εμπορικής" βερσιόν του Santa Claus δε θα με ενοχλούσε καθόλου, εκτός του οτι ... είναι δική μου δουλειά.

Το 2011 λοιπόν, εξερευνήσαμε τη σκοτεινή, σατανική πλευρά του στο Satan Claus, το 2012 έγινε αιματοβαμμένος και κακο-σχεδιασμένος βάρβαρος στο Santa the Barbarian, και το 2013 τον πιάσαμε σε kinky ερωτικά παιχνίδια με μπρατσαράδες παλαιστές στο Ultimate XXX-mas ! Αλλά δεν τελειώνουν εκεί οι εξευτελιστικές περιπέτειές του. Το 2014 έγινε τόσο zombie όσο και σφαγέας των zombies στο Last Christmas I ate your Heart, το 2015 ροκάς και τσαμπουκαλεμένος μηχανόβιος στο Bad-ass Santa Claus is coming to town, και το 2016 η αγία γελοιότητά του έφτασε μέχρι την Ιαπωνία όταν μεταμορφώθηκε σε samurai, και μάλιστα σε δύο ξεχωριστές, τρισάθλιες περιπτώσεις.

Όμως, από ό,τι βλέπουμε, όλη η οικογένεια Claus είναι για τα πανηγύρια, οπότε φέτος ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τη sexy κατά τα άλλα, αλλά θεόχαζη εγγονή του, την Chrissie Claus. Η ξεφτίλα της 3ης γενιάς της οικογενείας ξεκινάει λοιπόν το 1991 με την έκδοση του ιστορικού (ούτε για 5 λεπτά) τεύχους The Adventures of Chrissie Claus #1 από τη γνωστή (ούτε στη γειτονιά της) εταιρεία Hero Comics. Η "Santa's little elfin' granddaughter" λοιπόν, ένας "τίτλος" που αηδιάζεις και μόνο που τον λες, ζεί συγκλονιστικές περιπέτειες όταν ο Αη Βασίλης πρέπει να φτιάξει ένα δώρο για τη γυναίκα του, και έτσι η εγγονή μένει υπεύθυνη του εργαστηρίου των παιχνιδιών. Και οι περιπέτειές της που κόβουν την ανάσα συνεχίζονται όταν πρέπει να τα βάλει με δύο κακομαθημένα πιτσιρίκια. Δημιουργοί αυτού του kitch Χριστουγεννιάτικου σκουπιδιού δηλώνουν υπερήφανα οι Shawn Wilson, Mark Propst και Tim Burgard, και φυσικά ούτε με ενδιαφέρει ποιός είναι ο συγγραφέας και ποιός ο σχεδιαστής.






Το γιατί η εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει τις επικές περιπέτειες της χαζοχαρούμενης barbie των Χριστουγέννων είναι τόσο ένα μυστήριο όσο και παγερά αδιάφορο, όμως η ηρωϊκή ξεφτίλα της Hero Comics συνεχίστηκε για 5 ακόμη τεύχη, χαρίζοντάς μας μοναδικές, ανεπανάληπτες στιγμές της ιστορίας της 9ης τέχνης. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τότε που η Chrissie, στο τεύχος #2 (αυτό που την έχει με χριστουγεννιάτικο μαγιό ! στο εξώφυλλο) πήρε τις φίλες της Ginger Snap, Penelope Pixie, Holly Holiday, και Missy Mistletoe για να γκομενίσουν στο Spring break ? Ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα ?





Αυτά λοιπόν, και πολλά είπαμε για την αμερικανίδα Μενεγάκη των Χριστουγέννων.
Καλά να περάσουμε όλοι μας, ασχέτως εορτών και καρα-στημένου Christmas spirit.
Πάω να αγοράσω λαμπάκια για το δέντρο μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου