Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Last Christmas I ate your Heart

Santa Claus is wrecking the town !



Όχι, όχι, όχι ! Μην πηγαίνει το μυαλό σας στον George Michael και στο ελεεινό, χαζοχαρούμενο χριστουγεννιάτικο χιτάκι του Last Christmas I gave you my heart, το οποίο είμαστε καταδικασμένοι να ακούμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Εδώ μιλάμε για comics, και για δύο άλλα, επίσης ελεεινά και τρισάθλια κατασκευάσματα που υποτίθεται οτι σατιρίζουν χαβαλετζίδικα το εορταστικό πνεύμα των ημερών, αλλά στην ουσία ξερνάνε πάνω στα κατακαημένα ματάκια μας όλη την χιλιοειπωμένη, ανέμπνευστη κακογουστιά των αδικημένων απ'το θεό δημιουργών τους ! (πςςςςς, ξεκινάω δυναμικά το κράξιμο).

Τον είδαμε ως διαβολόσπορο στο Satan Claus του 2011, ως βάρβαρο στο Santa the Barbarian του 2012, ακόμη και ως... τσαχπίνη ερωτιάρη στο Ultimate XXX-mas ! του 2013. Ήρθε ο καιρός λοιπόν, το σωτήριο έτος 2014, ο αγαπημένος των παιδιών, καλοκάγαθος χοντρούλης Άγιος Βασίλης να γίνει και zombie !

A Very... Zombie Christmas
των Joseph Wight, Fred Perry, David Hutchinson

Το αηδιαστικό σίχαμα που ονομάζεται A Very... Zombie Christmas είναι μία ανθολογία (ο Αλλάχ να την κάνει) σύντομων ιστοριών με zombies που κυκλοφορεί κάθε Χριστούγεννα η Antarctic Press. Το #1 εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2009 και το τελευταίο μέχρι στιγμής #5 το Δεκέμβριο του 2013. Άρα, δυστυχώς όλα δείχνουν ότι θα κυκλοφορήσει φέτος και το #6 (αν δεν έχει κυκλοφορήσει ήδη). Η αλήθεια είναι οτι το artwork δεν είναι όσο τραγικό θα περίμενα, μάλιστα θα το χαρακτήριζα αξιοπρεπές, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει οτι αξίζει σαν comic, ή οτι δεν θα το έκραζα. Είναι ενάντια στη φύση μου να αφήσω άκραχτο ένα comic με τον Αη-Βασίλη zombie στο εξώφυλλο. Aλλά μετά το εκδοτικό σημείωμα της ίδιας της εταιρείας που αναφέρει "Antarctic Press presents a chilling and thrilling collection of ho-ho-horror tales for the ho-ho-holidays!", δε νομίζω οτι χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο... Όχι, θα προσθέσω - χο-χο-χολέρα να σας πιάσει, ανέμπνευστοι ρεζίληδες !





The Last Christmas
των Gerry Duggan, Brian Posehn, Rick Remender, Hilary Barta

Εδώ έχουμε άλλο ένα ρεντίκολο του κόσμου των comics, στο οποίο - προσέξτε - δεν είναι ο Αη-Βασίλης zombie, αλλά πολεμάει ενάντια σε zombies. Αααααα ! Πες έτσι ρε παιδί μου, να καταλάβουμε κι εμείς οι φτωχοί οτι είναι τελείως διαφορετικό φρούτο από την προηγούμενη γελοιότητα. Τέλος πάντων, σε αυτή τη μίνι (ευτυχώς) σειρά των 5 τευχών που δεν αξίζουν ούτε για αναπληρωματικό κωλόχαρτο σε περίπτωση που σας τελειώσει το κανονικό, παρακολουθούμε τη μάχη του Santa του Claus εναντίον συμμοριών ληστών και zombies, οι οποίες του σκότωσαν τη γυναίκα και κρατούν αιχμάλωτο το μοναδικό παιδί που πιστεύει ακόμα σε αυτόν. Εντάξει, ανατρίχιασα (δε σας λέω πού). Μετα-αποκαλυπτικό τοπίο, Mad Max meets Walking Dead ατμόσφαιρα, Αη-Βασίλης Punisher, πατατάκια, ποπ κόρν και κοκα κόλες στην καντίνα. To #1 κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2006 από την Image Comics, αλλά χεστήκαμε !







Λοιπόν, μετά από αυτό το γιορτινό, απολαυστικό λουτρό αίματος και εμετού, εύχομαι Merry Christmas and a Happy New Year, ή Scary Christmas and a Happy New Fear, ή ό,τι άλλο θέλετε τέλος πάντων ! Χρόνια Πολλά σε όλους, καλά να είμαστε, κι όποιος πεί κακό για μας, να του βγεί το μάτι σα λουκουμάς !

4 σχόλια:

  1. Πραγματικά δεν ξέρω ποια version να προτιμήσω... Τον Άγιο ως Βάρβαρο/killer, ως υποχθόνιο, σατανικό πλάσμα ή ως... Santa bitch? :p
    (καλά, αυτά τα kinky στολίδια της περσινής ανάρτησης δεν υπάρχουν..!)
    Σαν καρδιοφάγο ζόμπι πάντως δε μου αρέσει, τους κουραμπιέδες που έχω σε πιατέλα δίπλα στο αναμμένο τζάκι ποιος θα τα φάει δηλαδή?
    Μου αρέσουν πολύ οι Χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις σου, όσο να 'ναι χόρτασα ελαφάκια και καμπανούλες στα άλλα blogs ;)
    Καλή ξεκούραση και κυρίως καλές μάσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα, δεν περίμενα να εμφανιστείς αυτές τις γιορτινές και "φωτεινές" μέρες αγαπητή Dark Chef. Ως πλάσμα του σκότους, νόμιζα οτι θα περίμενες πρώτα τους καλικάντζαρους να κάνουν τη δουλειά τους.

      Καλά ναι, για τί καμπανάκια μιλάμε ? Εδώ έχουμε αναρτήσεις με... καμπανέλια ! Και με καρδιά ! Και να δείς που ο zombie Άγιος θα βγεί φλεγόμενος από το αναμμένο τζάκι και θα σου κάνει τους κουραμπιέδες σις-κεμπάμπ !

      Χρόνια Πολλά, και άλλα τέτοια σχετικά !

      Διαγραφή
  2. χαχαχα θα συμφωνησω με την Dark Chef! τσουρεκια πια με τις ευχες και την 'εορταστικη θαλπωρη'! θελουμε καφριλες!
    οι χριστουγεννιατικες αναρτησεις σου ειναι παντα γαματες!
    εικαστικα κατι λενε τα συγκεκριμενα τουλαχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεε, μααα, είναι τόση η κωλοπιλάλα μς το Χρίστμας σπίριτ που καταντάει αηδία ! Χρειάζεται μία γερή δόση καφρίλας για να έρθει στα ίσα του το πράμα !

      Διαγραφή